Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlan81

Czy poinformować ex o komunii dzieci?

Polecane posty

Gość mlan81

Witam, W tym roku córka i syn mają komunie i bardzo cieszą się z tego powodu. Ja trochę mniej ale z zupełnie innego powodu, a mianowicie.....Ja i mój już teraz były mąż jesteśmy po rozwodzie, dzieci są ze mną mój ex nie interesuje się dziećmi, nie dzwoni, nie spotyka się z nimi, alimenty płaci przez komornika bo sam z własnej woli nie widział takiej potrzeby. Z jego matką czyli babcią dzieci też nie mam żadnego kontaktu też nie interesuje się wnukami. Całe przygotowanie dzieci do komunii, koszty są po mojej stronie bo na ex nie liczę. Zastanawiam się czy w związku z brakiem zainteresowania ze strony ojca dzieci poinformować go kiedy i gdzie jest komunia? Czy zaprosić go po mszy na obiad? Gdyby to ode mnie zależało to nic bym mu nie mówiła bo ma w d..pie dzieci, ale to nadal ojciec dzieci.....

Gość gość
trzeba było nie rozbijać małżeństwa szmato j****a to byś teraz nie miała takich problemów!!!!!!!

Gość gość
zaraz napisze, że ona jest niewiniątko i mąż wszystkiemu winien, czekajcie... :)

Gość gość
nie informuj. jakby chcial przyjsc to sam by sie tym zainteresowal.

Gość gość
Ja bym poinformowała kiedy będzie msza, w końcu to komunia i nawet przez wzgląd na dzieci. Będzie chcieć to przyjdzie, nie to nie. Ale ty sobie, ani inni tobie nic nie będą mieli do zarzucenia. No i pogadaj z dziećmi, czy jak przyjdzie na msze, to chcą go tez w domu na obiad? Z tym bym się póki co nie wyrywała.

Gość gość
Do M93 - odpowiedż jest prosta, bo przecież tak łatwo komuś innemu anonimowo w internecie dosrać.

Gość gość
Dokładnie anonimowo to każdy potrafi opluć i zwyzywać drugiego człowieka. Ale co taka osoba sobą reprezentuje? Dno i kilo mułu...

Gość gość
Myślę, że to gimbaza się bawi, bo przecież gówniarze ferie mają...Do autorki, poinformowałabym o uroczystości, ale na żaden obiad bym mendy nie zapraszała...

Gość gość
do gość 10:51 zdziwiła byś się jak wredni potrafią być dorośli, gimbaza jakby się bawiła to były by tu durne wpisy, "bekowe xD" i nie na temat. Byłam juz na wielu fotach dla matek i nawet tam gdzie zalogowane z konta pisały 30, 40 latki , to włos się jeżył ile jadu, złości i wredoty.

Gość gość
Twój ex wie, że w maju są komunię św. Ja nie informuje byłego,nie interesuje się synem ,a jak mu zależy to sam zadzwoni np.do proboszcza i się dowie kiedy i o której...

Gość gość
I z jakiego powodu miałabym sponsorować mu obiad??? :D jak bardzo ci zależy wyślij mu nie zaproszenie tylko informacje. Informuje p.Xxx ,że dnia xxx w kościele tym i tym odbędzie się komunia św o godzinie xx

Gość mlan81
I tak mój ex dowie się kiedy i gdzie będzie komunia bo zapraszam chrzestnych z jego strony i prababcię, która jako jedyna czasami zadzwoni i zainteresuje się prawnukami. Jego mamy (babci|) nie zapraszam bo nie utrzymuje z dziećmi żadnego kontaktu. Obiad jest w restauracji i jego rodzinę również zapraszam na obiad po mszy....robię to tylko i wyłącznie dla dzieci (aż mnie skręca jak o tym pomyślę ale trudno jakoś to przeżyję a dzieci będą zadowolone:-))

Gość gość
poinformuj go bo pozniej bedzie gadal jaki to by prezent dal albo ile by kasy dal! Ze jestes wredna, nastawiasz dzieci przeciwko niemu itp. a tak bedziesz miala czyste sumienie i jego zaproszona rodzina bedzie inaczej patrzyla. Obojetnie czy przyjdzie czy nie. Trudna sprawa z obiadem.....sama nie wiem co bym zrobila.