Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka wybrać kołdrę

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Potrzebuje od was porady. Planuje zmienić synkowi łóżeczko z takiego małego na większe. Zdecydowałam się na rozm 160×80 i zastanawiam się jaki rozm koldry do tego dopasować. Ten 100×135 wydaje mi się mały tym bardziej ze syn się strasznie roskopuje w nocy, natomiast ten 140×200 wydaje mi się ogromny . Jaka jest Wasza opinia?

Gość gość
Mój syn odrazu spał w tej dużej pościeli-rozmiar standardowy bo tego najwięcej w sklepach 160/200. Dodam, że i tak się odkrywa w nocy. Kup taki rozmiar żebyś potem bez problemu znalazła tą pościel.

Gość gość
Ja też do większego łożka (u nas 180x90) dałam od razu dużą kołdrę, i dokładnie- i z tego się potrafi rozkopać. Przynajmniej jak zasypia to opatula się cały tak jak lubi.My akurat mamy z Ikei, bo lubię ich kołdry i pościele, 150x200.

Gość gość
Moj 3letni syn ma lozko z materacem 140x70, a spi pod duza koldra :) ale musze ci powiedziec ze odkad zamienilismy mu koldre na wieksza, to ani razu sie nie odkryl i nie przebudzil w nocy (czyli spokoj z nocnym wstawaniem od 4 tygodni). Wczesniej budzil sie 1-2 razy w ciagu nocy.

Gość gość
Taka duża - dorosła pościel wcale nie jest rozwiązaniem najgorszym. Ważne, by dla dziecka miała odpowiedni wzór, bo dziecko właśnie na to zwraca uwagę :) Zerknijcie na https://slodkiesny.pl/posciel-dziecieca , jest tam cała masa wzorów, które dzieci kochają w "dorosłych" rozmiarach :)

Gość gość
Myślę, że najlepiej jest kupowac produkty sprawdzone no i naturalne oczywiście. JA od dawna już kołdry kupuję z firmy Dilani. mają w składzie puch gęsi a nie są cenowo jakoś bardzo drogie, także rzetelna oferta

Również jesteśmy zdania, że kołdra w "dorosłym" rozmiarze 140/160x200cm wcale nie jest złym wyborem, biorąc pod uwagę, że w nocy dziecko często się przekręca lub rozkopuje. Najważniejsze, żeby kołdra byłą dobra jakościowo, z wypełnieniem, które nie powoduje alergii i które dobrze ogrzewa podczas chłodnych nocy.