Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co czeka nas po śmierci ?

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie ?

Gość gość
nic nas nie czeka po śmierci nic nas nie czeka za życia nikt ci nie przyśle smsa że tęskni albo kocha a ty nie dostaniesz dyżurnych łąńcuchów i psześieradła żeby odstraszać przyszłe kochanki wyimaginowanego ideału z którym spędziłąs zycie

Gość gość
i dlatego możesz być wcieleniem zła i zadościuczynić sobie za zycie te nicośc jepać sie z kim popadnie startować w świńskim wyścigu szczurów obcinac łby urywać jaja i molestować nieletnich

Gość gość
Napisz, co Ty myślisz.

Gość gość
po jakimś czasie sworzysz w ten sposób mnóstwo bólu i cierpienia, jednostki zgorzkniałe zatrwożone i łaknące zemsty wśród nich być może bedzie kilku którzy postanowią ci wjepać osinowy kołek w dooope nawet za cene swojego życia, które i tak nie jest nic warte

Gość gość
i wtedy po smierci czeka cie ukojenie ja nie myśle ja tylko tłumacze

Gość gość
Ja sie wlasnie zastanawiam.. Czy faktycznie niebo i pieklo czy moze cos innego... Próbuję znalezc sens wszystkiego.

Gość gość
nie ma nicco mogłabyś wymyślić a czego już nie ma. wszystko zostało zapisane kwestia rozszyfrowania przekazu

Gość gość
no to masz identyczny problem jak "wszystko" i nie jest to przypadek

Gość gość
Myślę, że nic. Tuż przed śmiercią będzie chwila euforii spowodowanej napływem endorfin, a potem ciemność i koniec.

Gość gość
Po śmierci czeka Cię wielkie nic. Mózg umiera i umiera świadomość. Masz 2 opcje co do ciała: 1) kremacja - zostanie popiół 2) chowanie w ziemi - twoje szczątki robaki w.p.i.e.r.d.o.l.ą. Pytanie brzmi co wybierasz?

Gość gość
wyobrażałaś sobie te chwile wieczności kiedy odnajdujesz sens wszystkiego? czy wtedy wszystko nie straciłoby dla ciebie sensu?

Gość gość
gość dziś głupoty piszesz. Po śmierci żadnego sensu nie znajdziesz.

Gość gość
chodzi ci o motywacje do zwierzęcego życia czy zrozumienie które też jest zwierzęcym instynktem zdeterminowanym zagrożeniem życia? póki żyjesz msis być co najmniej jeden wymiar poniżej zrozumienia. nie ma takiego punktu równowagi w którym żyjesz i rozumiesz sens wszystkiego bo punkt jest niemożliwością. jest tylko sprzeżenie zwrotne i skracanie odcinków (nie chodzi mi o seriale)

Gość gość
umiesz rysować spirale w powietrzu?

Gość gość
współcześni matematycy nazywają to niewymiernością ale tylko dlatego że zliczają przejeżdżające pociągi i międzyczasy zamisat do nich wskakiwać w biegu

Gość gość
jak znany aktor wielki spontaniczny amant pan cybulski

Gość gość
który moim zdaniem przerasta wszystkich razem wziętych (brzmi obleśnie) postawionych na świeczniku matematyków

Gość gość
o ile faktycznie to robił i tak zginął a nie zajepała go bezpieka

Gość gość
Przez to ze nie wiem co mnie czeka po smierci nie chce mi sie zyc.. Bo jaki sens ma zycie tutaj..

Gość gość
a nawet jak go zajepali to c***j im w dooopy i jego zdrowie

Gość gość
napieralanie komuchów koootasami po mordach. jak nie masz to ci moge pożyczyć

Gość gość
No bo popatrzcie jaki to sa sens skoro tyle zlych rzeczy dzieje sie na tym swiecie.. Ludzie sie rodza po to zeby od pierwszych dni zycia cierpiec to w taki lub inny sposob..

Gość gość
Bezpośrednio po śmierci oddzielenie duszy od ciała, a później sąd. W dalszej perspektywie powrót na ziemię i złączenie duszy z nowym ciałem.

Gość gość
nie nie nie. sąd odbędzie sie tutaj i to za mojego zycia.

Gość gość
gosc 16.11 czyli masz na mysli reinkarnacje ? Ja tez sie wlasnie zastanawiam czy to jest prawda.. Tyle jest teorii na temat smierci tylko ktora jest prawdziwa... Czemu ludzie nie moga poznac prawdy :(

Gość gość
16:07 tutaj kształtuje się Twój stosunek do Boga. Jeśli się do niego zbliżysz to zacznie się proces formowania nowego stworzenia. Ten proces bywa bolesny, ale jest pozytywny. Musisz nauczyć się mówić : Niech będzie Twoja wola i pozwolić się prowadzić. Pamietaj, że cierpienie dalej będzie obecne w Twoim życiu, ale jeśli prawdziwie pokochasz Boga to nie będziesz mówił: gdybyś mnie kochał to nie pozwoliłbyś mi cierpieć. Osoba wierząca odnajduje Boga nawet w cierpieniu. Ja wiem, że on jest przy mnie kiedy jest źle. Kiedy to zrozumiesz zawsze będziesz czuł się bezpieczny. Śmierć jest spotkaniem z Bogiem i początkiem nowego życia.

Gość gość
zeby można ich było prowadzać na sznurku sugestii na rzeź tak żeby sie z tego cieszylli?

Gość gość
ja piertole znowu jakas zakonowa mameja