Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co czeka nas po śmierci ?

Polecane posty

Gość gość
wierzy ale wie ze jest przy niej jak jejrobią si to dla jej dobra. niech ktoś da jej possać cyca bo sie zara rozbeczzy na dobre

Gość gość
16:15 nie, to nie będzie reinkarnacja. Bóg obiecał nam nowe, doskonałe i nieśmiertelne ciała. Kiedy Chrystus ponownie przyjdzie na świat zmartwychwstaną wszyscy zmarli. Zbawieni otrzymają odnowione ciała. Nie wiadomo jakie będą ciała potępionych. Wszystko co złe przeminie. To będzie nowa ziemia i nowa rzeczywistość.

Gość gość
wiara jest dla frajerów. w każdym piertoleniu pokałdasz taką ufnośc? to mam dla ciebie przykra informacje: jesteś pierwsza na liście ofiar szatana

Gość gość
Zabawne, że odrzucasz Boga, a wierzysz w istnienie szatana.

Gość gość
a najpewniej wciągnął cie juz na liste płac. nie znam gości osobiście wiem tylko że wg kogoś tam ktoś tam twierdzi że jeden był w porzo a drugi nie przy czym ocena opiera sie na wielce rozbudowanym dramaturgicznie i metaforycznie dowodzie na wiare

Gość gość
zabawne to jest to że rozmawiasz sama z sobą

Gość gość
Szatan jest upadłym aniołem. Nie może przewyższać Boga bo jest tylko stworzeniem.

Gość gość
16:36 niby kiedy? :D

Gość gość
powiem ci szczerze że mnie c***j obchodzi jakie kto miał z kim stosunki. to jego sprawa jego zycie i jego decyzje. jezeli pozwolisz to sam podejme sie oceny sytuacji bez zbędnego reklamowania usług jednego i stanowczego odradania usług drugiego bo śmierdzi mi to nieuczciwa konkurencją

Gość gość
"szatan jest upadłym aniołem" a opał kominkowy jest upadła sekwoją. znasz stosunki panujące na tamtejszym dworze że jestes taka pewna co sie tam stało?

Gość gość
Tu nie ma żadnej konkurencji.

Gość gość
nie ma konkurencji? czyli ze upadł z kibla bo sie przećpał a nie dlatego żze gdzies akurat sobie biegł?

Gość gość
wiesz ja rozumiem, że ktoś może chciec dla kogoś dobrze. głównie rodzina. ale na palcach jednej ręki moge policzyć osoby na tyle altruistyczne i godne zaufania które szczerze życzą innym powodzenia i szcęscia. a jak patrze na te kościelne kooorfy zatroskane losem ludzkosci to hipokryzja alewa mi wizje

Gość gość
skup sie na faktach i logice a nie zapewnianiu mnie że ktos kogo nie znam i nie widziałem na oczy mnie kocha a ktoś inny z którym mam podobne relacje mnie nienawidzi. mam to gdzieś. mam na nich wyjepane mam wyjepane na ciebbie i twoją troske o moją dusze piertoli mnie twoja naiwnoowść i opowieści o upadłych latawcach

Gość gość
poszłas napiertalac pompki przed krzyżem prosząc żeby mnie poraził piorun z nieba?:D

Gość gość
jedyne w co moge uwierzyć to to że ktoś tam na górze albo dole marwi sie kiedy wydajemy pochopne sądy i opinie kierując sie tym co chojjj wie kto i kiedy nabazgrał oraz presja spółeczna i i cisnieniem na imige tego dobrego. nie i jeszcze ra kooorfa nie. nie po to mam mózg zeby przyjmowac cokoliek na wiare szczególnie od zachłannych cwanych dewiantów

Gość gość
Chrystus mówił, że szatan jest złym duchem. Zostały zapiski jego uczniów.

Gość gość
Chodzenie do Kościoła nie gwarantuje zbawienia. Można tam chodzić, stać, słuchać i żyć bez Boga. Chrześcijanin ma obowiązek pochylić się nad potrzebującym. Jeśli zwraca się do Ciebie biedak i prosi o chleb, a Ty masz pieczywo w domu, ale nie chcesz podzielić się z potrzebującym to popełniasz grzech. Odwracając się od biedaka odwracasz się od Boga.

Gość gość
ale mają pecha o ile to nie jakiś koszmarny audyt bo trafili na houdiniego podstepów. moga mnie zakopac pod tonami kłamstw, strachu i wpuszczac dziurkami na sznureczkach iskierki nadziei c****j mnie to obchodzi i tak sie dowiem wwszystkiego

Gość gość
albo kooorfa zdechne próbując. xxx serio? byłas przy tym czy jak? gdzie jeszcze byłąs? na konferencji w jałcie? tez wiesz kto i co mówił?

Gość gość
16:57 nie:D

Gość gość
w siedzibie siedmiu krasnoludków też byłas? a w wiezy sarumana?

Gość gość
17:07 nie muszę być. Jeśli Ty potrzebujesz namacalnych dowodów na to kto jest kim to poczytaj o egzorcyzmach.

Gość gość
nie umiem czytac jestem analfabetą

Gość gość
Nowego Testamentu nie trzeba szukać w siedzibie krasnoludków.

Gość gość
mnie na zdrowy rozum wydaje się, że po śmierci będzie tak jak we śnie, czyli nie istniejesz i nie masz świadomości. Ale z drugiej strony dwa przypadki z mojego życia mówią mi, że coś jednak jest. Szczególnie jedna z bliskich mi osób , podczas mojego snu, przekazała mi ważną informację - nie mogłam mieć o tym pojęcia, w ogóle się tym nie interesowałam a okazało się to prawdą. Więc może jednak coś jest....

Gość gość
nie interesują mnie układy z ludźmi którzy najpierw czytali ludziom bajki po łacinie a teraz nagle twierdzą że analfabeci nie mają wstepu do raju

Gość gość
jesem analfabetą nie umiem czytac nie znam opowieści nikt mi nigdy nic nie opowiadał o zadnym bogu ani szatanie jestem goły i wesoły zara wejde na drzewo i nasikam ci na głowe

Gość gość
takim mnie stworzył bóg czy już jako świadomego erudyte który musiał przeczytac i wysłuchac co maja do powiedzenia inni zeby uwierzyć?

Gość gość
to skończ mi piertolić o swojej głebokiej wierze