Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks po cc bolesnystosunek

Polecane posty

Gość gość

Jestem już 3 miesiące po cesarce (nie krytykujcie, musiałam...) i do dziś nie mogę z mężem się kochać, wszystko mnie boli w środku przy stosunku... Ktoś też tak miał? Kiedy ból mija? Dodam, że przy więksym wysiłku fizycznym np dźwiganiu jeszcze cuję lekki ból i dyskomfort przy bliźnie i w środku...

Gość gość
A co ci lekarz na to powiedział? Byłaś na kontroli?

Gość gość
Też tak miałam prawdopodobnie są to zrosty - tak było w moim przypadku. Lekarz zalecił mi ćwiczenia i jazdę konną (serio - powiedział że tak mnie przy tym wytrzęsie, że wszystko powinno wrócić do normy). A co do sexu to zaciskałam zęby i pomalutku dawaliśmy radę, choć każde zbliżenie to był strach czy będzie bolało i jak bardzo. Teraz (8 m-cy) jest już super. A i też miałam cc.

Gość gość
Poczekaj jeszcze mialam to samo jezeli jeszcze kp to tez ma wplyw u mnie wszystko wrocilo do normy ok8 miesiecy po cc

Gość gość
Byłam na kontroli 3 tygodnie temu na USG, powiedział tylko, że wszystko się ładnie zagoiło i mogę wracać do normalnego zycia (sportu i współżycia)... Może macie rację, jeszcze poczekać trzeba... Dzięki za odpowiedzi

Gość gość
mnie też tak bolało, okazało się że miałam jakąś infekcje

Gość gość
Kup wibrator i wkładaj do pochwy,często trenując.

Gość gość
Oprócz ćwiczeń, kup sobie jakiś środek nawilżający - mi najlepiej sprawdza się oliwka w żelu. Ale są też specjalne preparaty dostepne w aptece dla kobiet- wygląda to jak taka strzykawka ze specjalnym płynem - niestety nie pamiętam nazwy- zapytaj o to swojego lekarza.

Gość gość
Ja jestem po dwóch cc. W obu przypadkach ból przeszedł dopiero, gdy dostałam okres, tj. po 10 miesiącach. Na pewno wpływ to ma też karmienie piersią. Dobrze, że mam męża, który mnie rozumiał.

Gość gość
Mnie pierwsze zblizenia po porodzie tez bolały, tez miałam cc. Pomogły mi globulki dopochwowe Hydrovag, które nie tylko działają nawilżająco ale tez przyspieszają gojenie sie ran, zapobiegają powstawaniu otarc. Polecane sa tez przy bolesnych stosunkach.