Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zle zachowanie 9 latka poradzcie

Polecane posty

Gość gość

Syn w tym roku skonczy 9 lat. Jest moim oczkiem w glowie. Ale niegdy nie staralam sie go rozpieszczac do przesady. Zawsze stawialam jakies granice,czasem przymykalam oko. Od jakiegos czasu jednak syn zmienil zachowanie. Stal sie arogancki,pyskuje,odzywa sie nie ladnie do mnie jakos pretensjonalnie,okazuje swoje fochy mimo ze nie ma powodu. Ranek z regoly konczy sie jakas kara albo klotnia. Nie ustepuje mu i zawsze ponosi jakies konsekwencje swego zachowania. Jednak malo to pomaga. A jak ignoruje jego zle zachowanie to on nakreca sie jeszcze bardziej. Z drugiej strony jak cos chce to przychodzi do mnie,obrazki rysuje tylko dla mnie,przytula sie jak ma jakis przyplyw uczuc itp. Zawsze to ja stoje na pierwszym miejscu jesli potrzebuje czegos. Nawet "glupie"odprowadzenie do lozka to tylko ze mna. Powiedzcie czy to taki wiek czy to minie? Jak postepowac z synem???

Gość gość
Bunt 9latka. Ha ha ha ha

Gość gość
Moj 1o latek dostaje za kazda zla odzywke klapa w d**e. Pomaga

Gość gość
No to masz bunt 10latka!

Gość gość
Z moją córką w tym wieku było podobnie (teraz ma 12 lat). Tylko u mnie jeszcze gorzej, bo ja też starałam się być konsekwentna i stanowcza (oczywiście nie jak żandarm ale jak normalny rodzic na pewne rzeczy po prostu nie było przyzwolenia), za to tatuś (jesteśmy po rozwodzie) pozwalał na wszystko i podkreślał ciągle, że mama przesadza. Efekty były takie, że do tej pory mała szantażuje mnie tym, że się wyprowadzi, że pójdzie do ojca i nie wróci, itp. Bądź konsekwentna, przeczekaj to.

Gość gość
On ma dopiero 8,5 lat trzecia klasa. Czy w tym wieku dzieci przechodza jakies bunty? Moja cora w wieku chyba 11 lat owszem miala swoje gorsze dni ale przeszlo. Ale nie w wieku 8 lat.. Jak se z tym radzic? Dzis rano juz dostal kare. Rozmowy tlumaczenia nic nie daja syn nawet w trakcie spokojnej z mojej strony rozmowy pyskuje

Gość gość
A ty widze masz bunt 12latki!

Gość gość
Wg kafeterianek dziecko co rok ma bunt - od drugiego roku zycia do osiemnastego!

Gość gość
ja mam bunt 37 latki właśnie i nie będę nic robić, i wszystko jest głupie i idę sobie!

Gość gość
Nie co rok tylko po prostu wczesniej sie tak nie zachowywal. Tylko od jakiegos czasu. Generalnie chodzi mo o jego odzywki. Nie jest jakis nieznosny czy nie grzeczny ale odzywa sie ciagle z jakims fochem,pretensja w glosie,pyskuje itp. Mimo ze ja do niego ze zwyklym pytaniem a on od razu zaczyna swoje humory

Gość gość
To jest efekt zachowania rówieśników w szkole nie stety :-( moja córka w grupie 5 latkow miała dziewczynkę z Ukrainy i dzieci wieku od 5 lat do 7 na placu zabaw mówiły do niej Ty ukraińska swinio itp. Dzieci wszystko wynoszą z domu i przynoszą do szkoły,zachowanie rodziców i ich słowa nie raz już się jakaś z takim zachowaniem.Porozmawiaj z nim i zapytaj się co chce osiągnąć takim zachowaniem bo raczej nic a tylko pogarsza swoją sytuację.Mam 3 córki dwie chodzą do szkoły a najstarsza jest w Gimnazjum i ta najstarsza nie raz chamstwa doznała od dzieci a ja od ich rodziców na zebraniu wielmozne Państwo i co to nie oni.Moje dzieci są nauczone szacunku do innych ludzi.

Gość gość
bądź konsekwentna, ale spokojna kochająca ale nie uległa on po prostu sprawdza ile może, sprawdzi i jakiś czas bedzie spokój

Gość gość
No tak jak pisalam moja corka tez swego czasu miala taki okres gorszy. Ale minelo i teraz jest bardzo grzeczna,uczynna i szanuje nas rodzicow,kolegow i obcuch.ale moj syn ten okres przechodzi gorzej. Jak ja go zapytam co chce tym zachowaniem osiagnac to przypuszczam ze mnie przedrzezni i powie ze to ja sie zachowuje zle w stosunki do niego tzn ze daje kare,ze nie mam ochoty z nim rozmawiac jak ma glupie odzywki czy nie prowadze z nim rozmowy po jego zachowaniu. I bledne kolo. Jesli on na moje prosby zeby przestal i czemu tak sie odzywa dalej robo swoje to ja po prostu mowie ze z nim nie rozmawiam az przestanie tak robic. A on sie jeszcze bardziej nakreca. Bywa ze po jakims czasie przeprasza ale to nie zawsze

Gość gość
do autorki- on jest jedynakiem czy ma rodzeństwo?

Gość gość
Jak pisalam mam corke 12,5 lat

Gość gość198
Moja córka w tym roku skończy 9 lat. I cały czas daje wszystkim powody do gadania. Często jest u babci , gdy ja jestem w pracy . I nie ma dnia żeby czegoś nie zrobiła. Dlaczego ona robi głupie rzeczy , czy to powód dla którego chce zwrócić na siebie uwagę?