Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnasytuacja

Macocha i były

Polecane posty

Gość Smutnasytuacja

Mam mały problem... syn chce jeździć do taty na wizyty weekendowe ale za każdym razem skarży się, że Macocha (nie nazwę imieniem) kłóci się z jego ojcem że ma go odwiezc do domu. A z kolei ona sama go odwozi i odbiera bo jak mówi "jej mąż nie życzy sobie mnie widziec". Już nie chciałam się kłócić i poszłam na to dla dobra dziecka. Wg sądu ojciec odbiera i odwozi. Mniejsza. Wiem, że dowiezie syna w miejsce docelowe. Nie chce sprawiać problemów. Jednak problem się pojawia gdy ja nie mam kontaktu z ojcem dziecka przez tel by ustalić pewne rzeczy. Jest tu angażowanie mojej mamy... tylko od niej odbiera telefony. Z nią rozmawia. Nawet gdy byliśmy w szpitalu nie odebrał ode mnie telefonu. Musiałam pisać sms. Dopiero wtedy jego żona rozmawiała i ustalała wszystko. Nie jestem osobą konfliktową. Raczej uległą. Ale czy nie jest tak, że jeśli dzwonie do byłego partnera w sprawie naszego dziecka to powinnam rozmawiac z nim? Czy jego żona może zastąpić jego osobę w trakcie takiej rozmowy? Nie mówię wyłącznie o temacie szpitala.. ale też tego że np w ten weekend nie pojedzie do niego bo lekarz nie pozwolił. Ciągle muszę tłumaczyć się jego zonie bo jak twierdzi "na jaki nr nie zadzwonisz i tak ja odbiorę i ja o wszystkim decyduje". Więc pisałam do niej. Odmawiała terminów zastepczych- wydaje mi się że bez wiedzy ojca. Trzyma się bardzo ustaleń sądu. Ale jeśli są 2 tyg ferii i on ma pierwszy gdzie syn jest chory- proponuję drugi. I ona odmawia. Zawsze mówi że trzymajmy się wyroku sądu. A znam ojca dziecka i on skorzystałby z każdej okazji by się z nim spotkać. Pomóżcie mi proszę... jakie stanowisko ma żona byłego partnera i czy to właśnie ona może decydować o spotkaniach ojca z synem? Jakie kroki podjąć jeśli to ona decyduje zamiast niego? Człowiek nic nie winien, rozstalismy się w zgodzie. I wiem że chce spotykać się z synem. Ale że ma dziecko z żoną... ciągle od dziecka słyszę że kłócą się o dzieci.... boli mnie to bardzo. Ona zabrania, ona ustala, decyduje... to przykre. Pomóżcie proszę.

Gość Smutnasytuacja
wszystkiego mu żałuje nawet kartofle na obiad to bez soli każe mu jeść i synowi nic tam nie smakuje

Gość gość
Głównie chodzi mi o to, że sąd zobowiązał mnie do informowania co do stanu zdrowia wspólnego dziecka. Ustalił terminy wizyt. Ale proponuję zastępcze gdy zachoruje- niestety jestem w kontakcie tylko z nią. Nie jestem w stanie skontaktować się z ojcem dziecka. Bo czy napiszę do niego, czy do niej- i tak odpowiada ona. Jak mówiła "ja decyduję co się planuje i dzieje". Ale czy ona tak może? Przecież żyłam z tym facetem, mamy dziecko. Rozumieliśmy się póki się nie ożenił. A od tego czasu o wszystkim decyduje ona. Mam 400 alimentów na dziecko które 3 razy w roku ma naświetlania na oczy z powodu zeza i nie dowidzenia. Okulary- zmiana szkiel co pół roku. Jak powiedziałam że chce wnieść o wyższe alimenty powiedziała że jestem żebraczką. I nie mam prawa żebrać o więcej.

Gość gość
@smutnasytuacja weź daruj sobie żarty dobrze? Takie trolle mnie nie interesują.

Gość Smutnasytuacja
interesują mnie bogaci , szczodrze obdarzeni faceci

Gość gość
W takiej sytuacji napewno bym z jego kolejną żoną nie rozmawiała na temat mojego dziecka... ba nawet bym jej go nie dała. Ja mam umowę z ojcem dziecka, a nie obcą kobietą (gdyby było wszystko ok. to oczywiście nie miałabym nic przeciwko ). A tak oddaję tatusiowi i tatuś dziecko przywozi. A alimenty jak uważasz że powinny być większe to składaj wniosek i patrz na to co obca baba Ci mówi... a swoją drogą to straszny pantoflarz z tego Twojego byłego (jak on się wogóle może tak zachowywać) ja bym jej teraz powiedziała że od tej pory kontaktujesz się tylko i wyłącznie z ojcem dziecka. I tylko on je może odebrać, jej nie dasz (nie musisz ). Powodzenia :-)