Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka gość

Egzamin zawodowy opiekun medyczny 2017

Polecane posty

Gość gość
Prześledziłam wszystkie strony JEST NAPRAWDĘ WSZYSTKO wystarczy poczytać. Jeśli czegoś nie znajdziesz WTEDY proszę pytaj.

Gość gość
aaa Gosiunia :-) elokwentna i z poczuciem humoru :-) tak trzymaj

nie wiem ,które zadanie miałas ...a co myslisz o tym podkladzie w zadaniu 2 ? zmieniać po włozeniu koszuli czy po? Pacjentka skarzy się na ból całego ciała ,więc jaki sens przewalać ją po tym łóżku 2 razy? a tyłek i tak ma przykryty kołdrą ,prawda?

Gość gość
podkład zmieniałam po koszuli

Gość gość
o której pisałaś i który miałaś zestaw?

Gość gość
wam lepiej to ogarnąć dziewczyny dla mnie faceta to czarna magia idę dziś na 16tą co będzie to będzie bo już mętlik mam w głowie......

Gość gość
oki napiszę koleżanki na 8mą godz miały 1 zestaw dziś wiec ja też ten chyba dostanę

Gość gość
uszy do góry kolego, u nas facetom poszło r e w e l a c y j n i e - serio ( no i w komisji były i chyba są, same panie :-) hi hi )

Gość gość
hehe może jakieś panienki to ulgowo potraktują zobaczą jednego rodzynka to masz synku zaliczone,,,,,,,hihi

Gość gość
Wiecie kiedy będą wyniki z praktycznego?Wiem,że dyplomy są do odebrania 25 sierpnia.

Gość gość
Pytanie do Gosiuni. dot, zmiany podkładu. Okruchy najpierw wymiatamy myjka jednorazowa z brudnego podkładu ? na podłogę ? a później ten brudny podkład zwijamy pod plecy pacjentki? i zakładamy czysty. Czy okruchy wymiatamy z prześcieradła na podłogę ?

Gość gość
Ja bym najpierw zmieniła podkład później założyła koszule, bo jaki jest sens w tym, że jest już czysta koszula a brudny podkład? Nigdy brudna bielizna nie może się stykac z czystą. A pacjent i tak jest przykryty kołdra wiec nie jest goły.

okruchy z prześcieradła i z podkladu gumowego bo taki też jest pod plóciennym i zwijamy płócienny pod plecy i kładziemy czysty a potem z drugiej strony wyciągamy brudny i naciągamy czysty .....no tez myslę,że tak trzeba zrobić a potem koszulę

Gość gość Ma
Pięknie Wam dziewczyny dziękuję za pomoc <3 Jesteście Wielkie :-) miałam zadanie z Krysią - zdjęcie koszuli (zaczynam od zdrowej kończyny, przy ubieraniu-od chorej) umycie pleców, nacieranie, oklepywanie (sama oliwka, od dołu do góry oklepujemy) nóg z obcięciem pazurków i wyszorowaniem (zaczynamy od kończyny dalszej; nogi ugięte, stopa w misce, ręczniki pod nogi). Udogodnienia: duży krążek pod tyłek, koc obleczony pod ręce, krążek mały pod pięty, wałek pod uda, poducha pod plecy dolną część). Przy myciu - położyć Krysię na płasko, potem pozycja wysoka. Pamiętać o: termometrze do spr temp wody, parawanie, rękawiczkach, dezynfekcji, zapytaniu się o zgodę i samopoczucie).

Gość gość
Dziewczyny jaki będzie jutro zestaw z rana o 8 z sercem czy POChP.kto wie.

Gość gość
Jakie nr zadania był dziś o 16.00 ????

Gość gość
Czy jak myję stopę to od razu ją szczotkuje czy w kolejności: stopa-łydka-udo-pachwina a później wracam do stopy i szczotkuje, później nogę daje na ręcznik i obcinam paznokcie???

Gość gość
Dziewczyny chciałam podziękować za pomoc , zdawałam dziś o 12 , zdałam z wynikiem 100 % zestaw nr 2 i to dzięki Wam , życzę powodzenia pozostałym

Gość gość
Powiedzcie moi Drodzy czy założony wenflon również wypisywaliście jako problem ?

Gość gość
Tak wenflon to problem działanie to tylko obserwacja wklucia

Gość gość
zaburzenia rytmu serca jakie potrzeby cele i działania