Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badacz rzeczywistości

Kobiety są niezwykłe

Polecane posty

Gość gość
Albo ściemniasz co obstawiam :) albo kompletnie nie rozumiesz myślenia kobiecego :) "Te kobiece szminki, słabostki, szaliki, d**erele... Rozczulające. Często tak wiele dają, oczekując tak niewiele. Potrafią dzielnie trwać przy swoich wyborach nawet jeśli nigdy nie usłyszały "dziękuję" z męskich ust". To niby były miłe i przyjazne słowa? Przedstawiające wszystkie kobiety jako bezkrytyczne cielaczki prowadzone na męską rzeź? Które trzymają się kurczowo faceta nawet gdy on nic nie daje w zamian? :) Możesz sobie schować takie komplementy.

Gość Doonja
Ej tam...nie czuję się poniżona:) właśnie chciałam wyrazić, że podoba mi się Twoje podejście do kobiet, tematu Badaczu. Twoje żartobliwe generalizowanie jest ok.:)

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego poczules sie zaatakowany. Podalam tylko link, ktory skadinad potwierdza Twoja teze, iz kobiety generalnie sa bardziej emocjonalne. Chcialam tylko podkreslic, ze nie wszystkie :) Nie zamierzam przepychac sie na przytyki ani niczego udowadniac :) Serio.

Gość Doonja
Hej, hej Ty tam gosciu, nie jestem żadną cielaczką! A Badacz pisze jakie jest ,,samo życie". Są ludzie i ludziska. Są różne kobiety i różni mężczyźni. No ale fakt, co gość to ma swoje zdanie i ma do tego prawo:)

Gość taodMBTI
dziś Feminazi Alert ;)

Gość badacz ginekolog
która się masturbuje teraz?

"Przedstawiające wszystkie kobiety jako bezkrytyczne cielaczki prowadzone na męską rzeź? Które trzymają się kurczowo faceta nawet gdy on nic nie daje w zamian?" Nic podobnego. Nadinterpretujesz moje słowa. Chodziło mi o oddanie w dobrym tego słowa znaczeniu. O oddanie i wytrwałość, a nie o bezmyślne tkwienie w chorym układzie:)

Gość gość
Hej Ty a Ty :P A ja mam prawo mieć swoje zdanie i stwierdzić że autor nie trafił w moje poczucie humoru :) Twierdzisz że miałeś coś innego na myśli, użyłeś zbyt grząskich twierdzeń abym Ci uwierzyła ale to moja sprawa :) Feministka? Ależ skąd :) Po prostu wrażliwa na sygnały szowinistyczne :) Jak już mówiłam ten temat mnie nie śmieszy :) Ale autor ma tu inne panie które wręcz zachodzą się ze śmiechu chi chi chi :)

"Nie rozumiem dlaczego poczules sie zaatakowany. Podalam tylko link, ktory skadinad potwierdza Twoja teze, iz kobiety generalnie sa bardziej emocjonalne. Chcialam tylko podkreslic, ze nie wszystkie usmiech" Trudno uczynić z podobnej dyskusji naukową. Trudno nawet opierając się na podobnych statystykach. Mogę dyskutować merytorycznie i nawet lubię, ale nie taki był plan. Miało być miło, przyjaźnie i ku chwale. Piszę wyłącznie o własnych odczuciach względem Was, cudownych istot, a nie o tym jak postrzegają to beznamiętne statystyki:) Śmiało możemy natomiast podyskutować o czymś poważniejszym jeśli wolisz, ale niech to będą wyłącznie nasze spostrzeżenia a nie naukowego świata.

"sygnały szowinistyczne" oj nie, bardzo nie, ale faktycznie, Twoje postrzeganie, twoja sprawa:)

Gość Doonja
Hej Ty a Ty;) przecież napisałam, że masz prawo się wypowiedzieć:) i ja też:P Można podyskutować ale żeby się handryczyć w jak by nie było miłym temacie to szkoda życia;) Badacz chciał być miły co ostatnio tu na forum jest rzadkością. Ja to doceniam i cieszy mnie, że są jeszcze tacy faceci:)

Gość gość
tak jesteśmy stworzeni żeby fascynowały nas nawzajem nasze różnice w przeciwnym razie kobiety biegałyby za c*****i a faceci że babochłopami

Gość gość
a ja się zgadzam z wątkodawcą. tak jesteśmy stworzeni żeby fascynowały nas nawzajem nasze różnice w przeciwnym razie kobiety biegałyby za c.io.tami a faceci że babochłopami

Gość gość
Żeby pisać takie rzeczy: "Rozczulające. Często tak wiele dają, oczekując tak niewiele. Potrafią dzielnie trwać przy swoich wyborach nawet jeśli nigdy nie usłyszały "dziękuję" z męskich ust"." ... trzeba mieć bardzo niskie poczucie własnej wartości i kompleksy.

Albo przeciwnie. Trzeba mieć wysokie i bez kompleksów umieć o tym głośno mówić.

Gość gość
No niestety nie. Ze zdania ""Rozczulające. Często tak wiele dają, oczekując tak niewiele." biją takie kompleksy, że naprawdę ciężko o większe. Zanieś to zdanie do psychologa. Umrze ze śmiechu.

Nie zaniosę, niech sobie żyje w spokoju. Starczy, że Ty się uśmiałaś:P

Gość gość
W sumie oboje macie rację, gdyż istnieją kobiety "zwykłe", o których pisze gość oraz kobiety "niezwykłe", o których pisze badacz. Te "niezwykłe" oddane na maxa to idealistki kierujące się wzniosłymi ideami, których w rezultacie nie udaje się urzeczywistnić. To takie smutne i takie prawdziwe. Lecz jak obudzić w sobie pragmatyzm i skutecznie pozbyć się idealizmu?

Gość gość kobieta
Autorze , ale fajnie i madrze napisane . Absolutnie sie z toba zgadzam .

Gość gość
23.23 Co innego oddanie a co innego pozwolenie na wykorzystywanie. Opis autora nie kojarzy mi się absolutnie z idealizmem i życiem marzeniami lecz z poddaniem się (z braku laku, strachu, z powodu opinii publicznej itp.) i byciem bezwolna marionetka, która zatraca własną tożsamość w imię wlasnie owego pragmatyzmu. A więc moje postrzeganie jest zupelnie odwrotne do Twego. Każdy odczytuje te słowa po swojemu, te ktore odczytaja je jako szyld oddanej matki Polki będą klaskac, te ktore odczytaja te słowa jako obraz dającej się niestety wykorzystywać kobiety bez własnego zdania i nawet godności klaskac nie będą. Sugerują ze Autor specjalnie bądź przypadkowo dobrał takie a nie inne słowa żeby wywołać dyskusje, do czego się przyzna albo zaprzeczy. Jak widać jednak nie ma jednej interpretacji.