Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna z GBS

Dodatni wynik GBS :(

Polecane posty

Gość ciężarna z GBS

Czy któraś z mam to przeszła? Odebrałam dziś wyniki i jestem przerażona po tym, co przeczytałam na ten temat :( Że dziecko może urodzić się z zapaleniem płuc itp... :(

Gość gość
Ja miałam dodatni wynik. Spokojnie, podali mi 2 razy antybiotyk (co 4 godziny), dziecku zbadali krew po narodzinach. Wszystko było ok.

Gość gość
Dostaniesz antybiotyk 4 h przed porodem i tyle.

Gość gość
Jak wyżej, dużo kobiet to ma. Podanie antybiotyku dwukrotnie podczas porodu w momencie kiedy wiadomo, że jesteś nosicielem, chroni dziecko przed zakażeniem. Ja miałam dwa razy, bo generalnie jak to masz, to już na zawsze. Jest to bakteria pospolita w drogach rodnych kobiet i dla nich nieszkodliwa. Aktualnie jest profilaktyka i nie masz się czym martwić.

Gość gość
Ja tez mam dodatni. Mam pytanie do mam które juz urodziły. Czy normalnie szczepicie swoje dzieci? Bo czytałam wypowiedź jednej mamy, że się nie powinno.

Gość gość
ja miałam dodatni dostałam antybiotyk przed cesarką, bo miałam cc, które i tak dodatkowo chroni, bo dziecko przez kanał rodny nie przechodzi, a tam jest ta bakteria dziecko paciorkowca nie miało, za to e.coli miało i przeszło sepsę

Gość gość
Ja również miałam dodatni wynik. W pierwszej fazie porodu brałam antybiotyk Duomox. Synek miał zakażenie (podwyższone crp) jak się urodził, ale też kolejną przyczyną było to iż w trakcie porodu oddał w drogach rodnych smółkę. Leżeliśmy 5 dni po porodzie w szpitalu mały dostawał antybiotyk i wszystko było w porządku :)

Gość gość
Urodzilam 5 miesiecy temu. Mialam cesarke ale to dlatego ze nie bylo postepu porodu. Meczylam sie 12 godzin z okropnymi skurczami ale rozwarcie doszlo do 8 cm i na tym koniec. W koncu zdecydowano o cc. Dostalam antybiotyk w wenflon i odrazu na stol. Synek jest zdrowiutki. Odrazu po urodzeniu zostal zaszczepiony i nikt mi w szpitalu nie mowil ze mam nie szczepic. Byl juz na dwoch kolejnych szczepieniach. Zniosl je swietnie zadnej goraczki nawet nie marudzil. Jest zdrowy i dzieki Bogu poki co mial tylko delikatny kaszelek do tej pory. Nie martw sie bedzie dobrze. Ja tez przezywalam ale juz po porodzie na sali lezala ze mna dziewczyna tez z dodatnim gbs i rodzila sn i synek tez zdrowiutki. A mozecie jeszcze cos powiedziec o tych szczepieniach bo ja pierwsze slysze i szczepie synka mormalnie w szpitalu mi nic nie mowili

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży nie miałam dodatniego gbs a syn i tak miał crp podwyższone i dostał antybiotyk. Teraz wyszedł mi dodatni, jestem w 36 tygodniu ciąży. O tych szczepieniach to tylko jedna mama napisała że nie można ale z tego co napisała wynika, że to jej własna opinia. Żadna inna mama tego nie potwierdziła, dlatego pytam.

Gość gość
No wlasnie czy ktos moze cos powiedziec na temat tych szczepien? Ja za pare dni mialam jechac na szczepienie ale troche sie obawiam teraz ale chyba by cos po porodzie mowili ze nie wolno. Moze jakas mama miala dodatni gbs to prosze niech powie czy szczepi dzieciaczka normalnie. Ja juz dwa razy szczepilam i nic sie zlego nie dzialo jednak teraz pewien niepokoj jest