Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karollllinka

kolega Niemiec prosił mnie o weryfikacje na olx

Polecane posty

Gość karollllinka

on coś tam sprzedaje sobie na olx i od niedawna wprowadzili na olx weryfikację, trzeba posiadać polski numer telefonu, żeby dokonac weryfikacji konta. Ten kolega prosił mnie bym mu zweryfikowała kod na jego koncie olx poprzez moj polski numer telefonu. Szczerze powiedziawszy mam wątpliowści, bo on się zajmuje handlem autami i później mogłoby tak być, że ktoś pomyslałby że ja handluje autami, a ja nie mam z tym nic wspólnego. Chciałabym mu pomóc, żeby mógł sobie sprzedawać/kupować na olx co tam chce, ale nie wiem jak mogę mu pomóc bez mojego numeru tel. Ma ktos z Was pomysł jak mozna pomóc takiej osobie ? :)

Gość gość
Kup pakiet startowy za 5 zł i użyje tego numeru?

Gość karollllinka
no ale teraz nie można uzywać numerów telefonu, które są niezarejestrowane na dane nazwisko ? czy to dopiero jest od 01 lutego.

Gość gość
1 lutego zostaną zablokowane te, które nie zostały zarejestrowane. Wszystkie startery są obecnie zablokowane do momentu rejestracji.

Gość karollllinka
aaa tak właśnie myślałam, że tak to własnie jest z tymi kartami. To jak ja mogę mu pomóc ? Nie chce werfikować jego konta, a nie wiem jak mu grzecznie powiedzieć, że mu nie pomogę :( chociaż chciałabym pomóc ale nie wiem jak

Gość gość
Kup startówke, zweryfikuj nr i startówke w p**du na śmieci.

Gość gość
Nr telefonu to jedyny punkt zaczepienia w przypadku oszustwa. W razie czego ty będziesz w 100% odpowiadała za jego "wałki".

Gość gość
gość dziś Debilu WIELKI :P : jak zarejestruje kartę na siebie, to i tak przeprowadzi weryfikację na swoje nazwisko.

Gość karollllinka
gość dziś ---> masz rację, tak właśnie mysałam. ja chciałabym pomóc ale nie moge tego zrobić, bo nie wiem czy on bedzie używał tego konta zgodnie z prawem. dzięki za ten wpis, tylko potwierdził moje obawy. Zaraz mu napisze, że sorry ale nic z tego.

Gość gość
karollllinka dziś Ot... :) nic nie zrobiłem, a kobiecie pomogłem :).

Gość karollllinka
gość dziś ---> tak pomogłeś, bo mnie Twoja wypowiedź przekonała, że źle bym zrobiła gdybym zweryfikowała konto tego znajomego przy pomocy mojego nr tel. Cały dzień dzisiaj miałam zagwostkę czy pomóc czy nie, a teraz widze, że nie mogę mieć sentymentów

Gość gość
Tak swoją drogą, to jak handluje także i w Polsce kradzio... przepraszam :D, importowanymi autami, to dlaczego nie kupi sobie polskiego startera i sam nie zarejestruje? To tylko 5zł i pół godziny w jakimś hipermarkecie.

Gość gość
Takiej rejestracji można też dokonać pocztą.

Gość karollllinka
dziś --> bo jest Niemcem (rdzennym dodam).

Gość karollllinka
dlaczego myślisz, że jak ktos handluje autami to od razu muszą to być kradzione auta. No bez przesady

Gość karollllinka
nie może dokonać rejestracji karty, ponieważ jest obywatelem niemieckim

Gość gość
karollllinka dziś Jesteś pewna, że Niemiec, nie może zarejestrować polskiego startera? To co mają zrobić wszyscy studiujący w Polsce studenci ? x Nie gniewaj się, ale znam trochę ludzi zajmujących się samochodami i żaden nie mógłby przysiąc, że nigdy z kradzionym towarem kontaktu nie miał.

Gość gość
Facet cię OSZUKUJE. Tu masz informację, jak zarejestrować kartę na obcokrajowca w ORANGE. Nie podają ŻADNYCH ograniczeń. x Please visit our Orange Store with your ID or passport (when you are not a national of the member state or Swiss Confederation) and a sim card you want to register. And that’s all.

Gość karollllinka
gość dziś ---> odnośnie studentów niemieckich to może oni używają swoich niemieckich nr tel i mają roaming.

Gość karollllinka
gość dziś --> on nie mieszka w Polsce. Dopiero ma zamiar sie przeprowadzic do Polski za pół roku

Gość gość
karollllinka dziś Nie musisz mieszkać w Polsce. Wystarczy, że ruszy 4 litery, podjedzie do najbliższego polskiego miasta i w salonie zarejestruje nr. Jak mieszka np. w Berlinie, to zajmie mu to 3...4 godziny.

Gość karollllinka
no wlaśnie mieszka w Berlinie.