Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SSmanka

Dieta Skrobiowa Starch Solution .. wegańska

Polecane posty

Skrobiowa dieta dr McDougalla, który leczy nią ludzi od 45 lat. Ludzie oczywiście chudną i to jest to co mnie bardzo interesuje. Dieta skrobiowa jest polecana przy różnych schorzeniach i do tego ładnie się chudnie. Nie jest to dieta łatwa. Nie każdy chciałby na takiej być, bo jest to dieta wegańska, z bardzo malutką zawartością tłuszczu. Będę tu wrzucać notatki jak mi idzie. Może ktoś z Was tego próbował? Założenia diety są następujące: >> Jak wcześniej wspomniałam jest to dieta ściśle wegańska a zatem zero produktów odzwierzęcych. >> Wysoko węglowodanowa i bardzo nisko tłuszczowa (nawet tłuszcze roślinne są na tej diecie w odwrocie) >> Główna siła płynie ze skrobi i dlatego podstawą komponowania posiłków są: ziemniaki, ryż, kasze (np. gryczana, jaglana) kukurydza, wszelkie warzywa strączkowe jak najróżniejsze fasole, groch, soczewica, oraz ziarna jak owies (ja nie jem tych z glutenem) >> Poza tym wszelkie warzywa i owoce są dozwolone i polecane jako pozostała część skrobiowego talerza, a jednocześnie jako źródło witamin i mikroelementów To są takie najbardziej elementarne podstawy.

No to startuję dziś z wagą 105 kilo .. cel to 68 kilo. Chciałabym to osiągnąć ten wynik do końca tego roku.

Gość gość
Jestem ciekawa, czy rzeczywiście wytrwałaś na tej diecie. Czy zechcesz podzielić się, jak przebiega proces chudnięcia?

Gość gość
ja korzystałam z tej diety http://dieta-lux.pl/44535 i schudłam 9 kg w ciągu 2 miesięcy i ładnie wyrzeźbiłam ciało,dieta połączona jest z ćwiczeniami i ułożona jest przez trenerów i dietetyków,można uzyskać dobre efekty w krótkim czasie.