Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uposledzenie umyslowe w stopniu lekkim u dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Witam.Moze tu znajdzie jakies mamy , ktore wychowuja dzieciaki z takim wlasnie problemem.Bo juz czasami sobie nie radze .Tak duzo mysle , rozmyslam i zastanawiam sie jak to bedzie kiedys , jak to sie wszystko ulozy ,czy ten moj syn bedzie pracowal , czy moze bedzie mu sie nalezala renta ?Jakie to wszystko trudne , jakie skomplikowane . Czasami mnie to wszystko przeraza.Mam syna .Synek ma 11 lat , chodzi do kl.piatej.Od samego poczatku w szkole nie radzil sobie i musialam mu pomagac, razem z nim pisac literki, malowac , rysowac i tak jest do dzis.Dzieki mojej sile i samozaparciu,nigdy nie byl zagrozony , oceny ma nawet niezle ale kosztuje mnie to i jak rowniez jego wiele wysilku.Ze czasami mam ochote sie poddac , mam dosc.Bo nawet nie wiem czy warto o to walczyc, czy to sie oplaci .Czy to moje dziecko skonczy szkole zawodowa i pojdzie do pracy , czy bedzie sie nadawal i da sobie rade .A moze powinien isc do szkoly specjalnej, czy moze dostanie rente , jak to dziecko sobie poradzi w zyciu .Poki co, oceny moze nie sa zle ale jego myslenie , zachowanie w spoleczenstwie mimo mojej pomocy , tlumaczenia pozostaja wiele do zyczenia.Tak mi trudno .Znajde tu jakies wsparcie , kogos z kim moglabym wymienic sie doswiadczeniami , bo czasmi to wszystkiego mi sie odniechciewa.Nie wiem, jak inne osoby ktore maja dzieci chore jeszcze w gorszym stopniu sobie radza, skad one czerpia sile aby isc do przodu .Ja sie po prostu wypalam......

Gość gość
Może warto, żebyś poszła do psychologa. Potrzebujesz psychicznego wsparcia w swojej walce o dziecko. Nikt nie jest tytanem i masz prawo mieć gorszy czas.

Gość gość
Witam, ja również szukam wsparcia bo czuję ,że usuwa mi się grunt pod nogami..... Mój syn we wrześniu skończy 6 lat. Swoją przygodę rozpoczął w przedszkolu od 4 roku życia i tam się wszystko zaczęło ... Pół roku temu zdiagnozowano u niego lekkie upośledzenie i załamałam się każdy dzień to walka o lepsze jutro ale czasem brakuje siły ... czy jest jakas mama ktora chciala by porozmawiac ?