Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kumpelka89

on chce przyjaźni

Polecane posty

Gość kumpelka89

Umówiłam się z chłopakiem poznanym w internecie. Rozmawiało się nam ok, ale bez przesady. Okazało się, że nie mamy w sumie żadnych wspólnych zainteresowań. Dodatkowo chłopak kompletnie mi się nie spodobał "z wyglądu", co delikatnie mu powiedziałam. Stwierdził na to, że ok, i że jemu też w sumie nie wszystko we mnie "zagrało", by myśleć o mnie jako o partnerce. Normalnie w takich sytuacjach po prostu zakończylibyśmy znajomość, ale on napiera na to, żebyśmy się kumplowali. Zgodziłam się myśląc, że to tylko taka formułka i zaraz po spotkaniu kontakt wygaśnie. Tymczasem on cały czas do mnie pisze i próbuje mnie gdzieś wyciągnąć. Ja nie bardzo mam na to ochotę, odpisuję mu dość oszczędnie. To on cały czas zabiega o kontakt. Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy możliwe, że jednak mu się spodobałam i próbuje mnie do siebie przekonać (powiedział mi, że jego poprzednia dziewczyna też na początku nie dawała mu szans na związek)? Tylko po co w takim razie napisał mi, że nie do końca mu "zagrało"? Trochę nie wiem jak dać mu do zrozumienia, że to nie ma sensu – przecież nie mogę komuś odmówić "kumplowania się". Nie wiem jak, nie raniąc go, powiedzieć, że nie ma szans na związek. Chyba, że jest szansa, że rzeczywiście chce się tylko kumplować?

Gość gość
odpuść sobie, tego kwiatu pół światu

Gość gość
Chce się spotykać z dziewczyną, spędzać czas z osobą płci przeciwnej. Ale nie chce cię jako partnerkę, tylko jako kumpelę.

Gość gość
A może faktycznie chce tylko mieć nowa koleżankę? Co Ci szkodzi się z nim kumplowac? Niekoniecznie wychodzic gdzieś tylko we dwoje. Może ma za to fajnych kolegów... ;)

Gość gość
Spróbuj z nim może gdzieś wyjść, nie na randkę, tylko po koleżeńsku. Może uda wam się zakumplować. A może z czasem poznasz jakiegoś jego przystojnego kolegę ;) Jak na takim spotkaniu on będzie próbował coś więcej to będziesz to widzieć i najwyżej wtedy urwiesz znajomość. No chyba, że nie chcesz się z nim kumplować, bo nie masz z nim o czym gadać to: -albo mu to powiedz wprost, że wy nawet nie macie wspólnych tematów do rozmów -albo go olej i nie odpisuj -albo pogadaj z nim trochę, a potem powiedz, że poznałaś chłopaka i byłby zazdrosny, gdybyś spotykała się z nim.

Gość gość
A umiesz się kumplować z facetami? Bo to nie jest prosta sprawa i wymaga dużo dojrzałości. Jeśli nie umiesz, to może warto sobie odpuścić ...