Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dziala kurier

Polecane posty

Gość gość

Zamówiłam paczkę. Dostałam email ze został nadany nr paczki I czeka na kuriera. To było w środę. Paczka nadal jest nie odebrana. Kto jest winy firma kurierska czy nadawca

Gość gość
A jakiej firmy jest ten kurier? Wpisz sobie w necie nazwę kuriera i musisz tam mieć okienko w którym się wpisuje nr przesyłki. I będziesz widzieć gdzie obecnie jest paczka.

Gość gość
Jak masz numer przesyłki to możesz śledzić gdzie ona jest i będziesz wszystko wiedzieć.

Gość gość
No od środy czeka na odbiór przez kuriera. To bardzo długo jak dla mnie i właśnie nie wiem kto jest za to winny kurier czy nadawca

Gość gość
Po to jest numer przesyłki podawany by nie tworzyć domysłów tylko dokładnie sprawdzić o której godzinie i kiedy kurier odebrał przesyłkę i gdzie obecnie się znajduje.

Gość gość
Wiem ze można śledzić i to robie tylko ta paczka jest nadal u nadawcy od środy. Jest to ciężka rzecz i dlatego zamówiłam to teraz kiedy jestem na urlopie. W opisie było napisane 2 dni, dlatego byłam pewna że dojdzie. W środę wracam do pracy i będzie problem z odebraniem

Gość gość
Zadzwoń do nadawcy. Prawdopodobnie to jego wina- bo albo ktoś paczkę przeoczył, albo umówił kuriera na późniejszy termin kiedy mu się więcej przesyłek uzbiera. To że masz wygenerowany numer paczki nie oznacza jeszcze że faktycznie kurier został zamówiony na czas. A nawet jeśli kurier nawala, to sprzedawca ponosi odpowiedzialność za to bo tylko on ma prawo wyciągać od niego konsekwencje (ty nie jesteś dla kuriera klientem, klientem jest nadawca paczki).

Gość gość
O właśnie takiej odpowiedzi potrzebowałam, dziękuję bardzo teraz chociaż wiem jak się bronić.