Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce mieć dziecko,co robić

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 19 lat i jestem z chłopakiem ponad dwa lata.On ma 22lata. Od pewnego czasu chodzi mi po głowie myśl ze chcialabym Dziecko Wiem ze chłopak sie nie zgodzi bo on najpierw chce miec mieszkanie i ślub i mowi ze ogólnie nie jest gotowy. Stosuje antykoncepcję w postaci plastrów Chłopak pracuje ja rok temu ukonczylam szkole , kochamy sie więc nie Widzę Przeszkód aby mieć dzidziusia Chodziły mi po głowie pomysły aby po prostu odkleic plaster ale to chyba przesada.. Czy to głupie ze chce w tym wieku mieć dziecko? Czy powiedzieć o tym chłopakowi? Jakich użyć argumentów?

Gość gość
A kto będzie utrzymywał ciebie i dziecko? chłopak aż tyle zarabia?

Gość gość
Mój chłopak zarabia 1900zl. Zresztą co to za pytanie? Faceci Zarabiaja najnizsza krajową i maja Rodziny wiec nie rozumiem twojego pytania Ile twoim zdaniem trzeba zarabiać żeby móc mieć rodzinę?;)

Gość gość
Jeśli satysfakcjonuje cię życie z alimentów 200 zł ew zasiłku dla samotnej matki 70 zł to powodzenia. A jak się urodzi chore albo niepełnosprawne to dopiero będzie ciekawie!

Gość gość
Nie Będzie takiej potrzeby bo wiem z kim żyje i nie zostanę sama,Widocznie ty kiedyś tak skonczylas i wylewasz tu swoje żale z nadzieją ze wszyscy będą mieli takie życie :) A chorego Dziecka Życzę również Tobie,pozdrawiam.

Gość gość
Widać, że jesteś młoda i głupia. Moja znajoma, 25letnia, zarabiająca grubo powyżej średniej krajowej obecnie szuja pomocy w fundacjach, bo nie dali rady z mężem, rodziną, przyjaciółmi uzbierać odpowiednich kwot. Po pierwszej operacji okazało się, że potrzebne są kolejne dwie i codzienna rehabilitacja - póki co plan zakłada 10 lat. Przynajmniej nie musieli szukać pomocy u obcych, kiedy trzeba było w tydzień załatwić wyjazd do Wiednia i operację, bo mieli swoją gotówkę. Głupia jesteś, autorko. No ale jak to mówią - w polsce bieda jest dziedziczna.

Gość gość
Ja po maturze byłam nieco dojrzalsza, dziwne są współczesne nastolatki :/

Gość gość
Głupia? To ty wyskakujesz z utrzymaniem chorego dziecka jakby temat brzmiał "urodze chore dziecko" , nie taki był temat więc sie tutaj w takich sprawach nie wypowiadaj

Gość gość
Bylas dojrzalsza bo co?Bo nie myslalas o zakładaniu rodziny?Bo inna dziewczyna myśli? No to naprawdę gratuluje dojrzałości,o losie...:)

Gość gość
Głupia, głupia. Głupia jest każda kobieta, która nie bierze pod uwagę, że dziecko może nie być słodkie i puchate. To się nazywa wąskie horyzonty i brak rozsądku. Nie mówiąc o samotnej licealistce, która chce mieć nową zabawkę albo zatrzymać chłopaka na dłużej.

Gość gość
hce mieć dziecko,co robić/// nadstawić d**y i niech facet wsadza po same jaja, i leje do końca, może coś z tego wyjdzie, tylko mów ze dzisiaj można i będzie ok

Gość gość
16:09 wpadka to zakładanie rodziny? Ma jakiś chętnych do obsadzenia roli ojca?

Gość gość
Wiem ze dziecko to nie tylko ochy i achy,tego mi nie trzeba uswiadamiac. Gdybym napisała ze mam 26lat to komentarze byłyby inne Oceniasz mnie na podstawie młodego wieku wiec to niestety twoje Horyzonty są trochę ograniczone

Gość gość
Rok temu skończyłaś szkołę. Gdzie pracujesz? Gdzie mieszkasz? Kto ma być ojcem, bo z tego co sama napisałaś - twój chłopak nie garnie się do zamieszkania z tobą, nie mówiąc o założeniu rodziny? Kto cię będzie utrzymywał przez okres ciąży? A kto będzie utrzymywał dziecko? Bo raczej nie licz na faceta, którego chcesz zmusić do ojcostwa podstępem. Z pierwszego postu wynika, że chcesz być zapłodniona, a nie założyć rodzinę.

Gość gość
Nigdzie nie napisalam ze nie chce zamieszkać ze mną i ze nie chce mieć dziecka tylko napisalam ze nie chce tego JUŻ a moje pytanie brzmiało czy z nim porozmawiać o tym ze chciałabym miec już rodzinę a nie o tym czy mnie zaplodni jak napisalas, rozumiesz o co mi chodzi?

Gość gość
hahahahaha hmmm czy porozmawiac z chlopakiem o planach odklejenia plastra, pomyslmy ;) nieee lepiej zapytaj na forum!

Gość gość
Tak geniuszu lepiej zapytać na forum bo chcialam sięgnąć opinii innych kobiet które może miały podobnie zanim podrozmawiam z chłopakiem

Gość gość
Odklej plaster i nastaw piz.ę i masz potomka za 9 miesięcy.O co więc pytasz?

Gość gość
Porozmawiać na spokojnie najlepiej a nie po kryjomu knuc intrygi. Chłopak później cię z nienawidzi

Gość gość
jedne co chcesz osiągnąć w zyciu to bycie garotłukiem, bez wykształcenia, pracy, mozliwosci samodzielnej egzystencji?

Gość gość
Zrobisz jak uważasz autorko ale ja bym Ci radziła powstrzymać się od zakładania rodziny tak jeszcze rok. Może uda ci się prace znaleźć wtedy będzie Ci przysługiwał macierzyński i zawsze to łatwiej będzie Wam w życiu.

Gość gość
Żyjemy w takim kraju gdzie raczej nigdy nie będzie dobrze. Znam nie jedną dziewczynę w twoim wieku z dzieckiem, może nie jest tak kolorowo ale widać, że szczęście to nie tylko kasa. Są inne wartości zresztą wcale nie musisz od razu urodzić chorego dziecka! Bzdury.

Gość gość
hehehe 19l i dorosła bo myśli o dziecku, naoglądała się słit foci

Gość gość
Cieszę się ze jeszcze są tutaj kobiety które potrafią Zrozumieć i Doradzic a nie obrażać ze głupia i pisać ze zobaczymy co jak Urodze chore Dziecko ,one chyba same nie są do końca zdrowe..Ale nie o tym To racja-knucie intryg to zły pomysł,glupio ze w ogóle o tym pomyslalam.Przecież nie tego chce dla kogoś kogo kocham. Czas pokaże jak to Będzie Chyba będę musiała poczekać aż mój facet będzie gotów ;)

Gość gość
Mój tato zarabiał 1700 i utrzymywał całą( 5 osobową razem z nim) rodzinę. Poza tym to powiedz że nie chcesz już czekać z dzieckiem. Nie to nie dziwne im szybciej tym lepiej , pózniej dziecko będzie narzekać że ma starą matkę.

Gość gość
Niestety na mojego faceta nie dziala mój argument ze juz bym chciała :) Trzeba będzie poczekać :D

Gość gość
Dziewczyno kompletna idiotki z Ciebie. 1900 zl to chyba wystarczy wam na same opłaty. Wiesz gdy ludzie są dorośli to płacą za media i w najlepszym wypadku czynsz bez kredytu. Może zostanie Ci jeszcze na pieluchy pod warunkiem że facet da Ci cala kasę. Więc dziewczynki idź lepiej do pracy a potem myśl o dzieciach

Gość gość
Nie pieprz glupot bo nie wiem jakie to muszą być media i mieszkanie żeby tyle płacić za media , mam duzo znajomych na swoim i wiem ile sie płaci a ty chyba z choinki sie urwalas,mieszkanie nie jest tanie ale na pewno nie tak drogie jak napisalas,jeśli oczywiście ma sie mieszkanie na swoje możliwości finansowe, także idiotki idź poszukać najlepiej patrząc w lustro.

Gość gość
niektóre dziouchy w wieku 20 lat wyglądają jak własne babki, więc nie pitolcie mi tu że jak ja bede miała dziecko w wieku około 30l to będe stara, wiekszosc moich koleżanek, nawet tych młodszych wygląda przy mnie jak staruchy niezadbane :D :D : D

Gość gość
dziewuchy,które nic sobą nie prezentują szybko zachodzą, no coś cza robić, urodziwe to też one nie są :D :D pocieszają sie ,że bedą młodymi matkami bez wykształcenia i za kotarką u mamusi :D :D