Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cheasee

Proszę o pomoc i dobra rade siostry!

Polecane posty

Gość Cheasee

Witam. W lutym idę zakładać wkładkę wewnątrzmaciczna jaydess. Nie rodziłam nie brałam tabletek. Mam parę pytan do starszych sióstr i prośbę o porady właśnie tych co miały taka wkładkę. Wiec tak od czego zacząć... a no tak najgorsze . Zakładanie podczas okresu. Jak się do tego przygotować żeby ze tak powiem ze dać plamy? Czy faktycznie to tak boli? Czy mogę kochać się bez zabezpieczenia. Czy mój mężczyzna może kończyć we mnie? U mnie w mieście to nawet nie mówi się o ginekologu a co dopiero o takiej antykoncepcji. Wszystkie jada na tabletkach lecz ja niestety nie mogę tabletek :) i jakby mi Panie podały jakieś porady byłabym wdzięczna. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Gość gość
Po pierwsze musisz mieć przebitą cnotę,ale nie zaciązyć.

Gość gość
Siostry to w zakonie i one raczej abortują w razie w.

Gość Cheasee
No tak przebija jest oczywiście

Gość gość
Najlepiej kilka krotnie się bzykać aby dziura była wyrobiona.

Gość Cheasee
A jak się dobrze przygotować jeśli chodzi o okres podczas tego? Trochę to krępujące.... no takiej możliwości nie mam niestety aby się kochać :)

Gość gość
Hm nie trzeba zakładać podczas okresu to zależy od ginekologa.

Gość gość
co za glupie pytanie jak sie przygotowac podczas okresu ,? o co ci chodzi o jakie przygotowanie ?

Gość gość
Ja mam Jaydess od października :) Zakładałam w połowie cyklu... Tragedii nie było, uczucie podobne trochę do cytologii. Okresem się nie przejmuj, dla ginekologa to normalna rzecz - zawsze wcześniej można się podmyć w toalecie ;) Mi gin przez pierwszy tydzień kazał się wstrzymać z seksem, ale to bardziej pod kątem ryzyka zakażenia niż ciąży. Ale wiem że kobitki czasem mają też zalecaną prezerwatywę na tydzień czy dwa... Potem już można normalnie do końca bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń ;)

Gość gość
Gumę możesz przebić na nitce od spirali i wtedy jakie zabezpieczenie?

Gość Cheasee
Czyli bezpiecznie tak 2-3 tygodnie się nie kochać czy coś no dla mnie to nieproblem raczej. Jeśli chodzi o jakie przygotowania ? No fakt faktem to okres i ja ktoś ma obfity to nic w tym fajnego jeśli się podmyje a zanim dojdę do gabinetu i tak będę zalana. No mi polecił podczas misiaczki wiec się zdecyduje. Głównie chodzi mi o to zabezpieczenie 3 tyg bez seksu to nic w porównaniu do 3 lat które będą mam nadzieje bezpieczne i "bez zbędnych zabezpieczeń jak guma"

Gość gośćmalami
Witam prosze o porade.W pazdzierniku przez miesiac bralam tabletki antykoncepcyjne po ktorych nie dostalam miesiaczki.W listopadzie po trzech dniach brania luteiny 50 pod jezyk dostalam miesiaczki trwala ona trzy dni i miala bardzo duzo skrzepow.W grudniu 24 go dostalam miesiaczke bez zadnych tabletek.W styczniu powinnam dostac 20 go.Jednak do dnia dzisiejszego nie pojawilo sie krwawienie.Jednak od tygodnia mam bardzo nabrzmiale i tkliwe piersi.pobolewa dol brzucha jak na miesiaczke.W pochwie jest gesta jednolita biala wydzielina.temperatura w pochwie popoludniu i poznym wieczorem 37.5.Staramy sie intensywnie z mezem o malenstwo.Jednak trzy dni po terminie test negatywny z rannego moczu.do tego troszke sie poce.usg dopochwowe mam dopiero 6

Gość gość
Sezon grzewczy a piz.a nie czyszczona przez 3 tygodnie.