Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzecia córka. Nie bedzie przedłużenia rodu, rzadkie nazwisko

Polecane posty

Gość gość

Maz rozpacza, bo tylko on mogl przedluzyc rod, gdyz jego ojciec jest jedynakiem a on sam ma siostre. Czy probowac czwarty raz ? A co jesli znow bedzie corka ?

Gość gość
No tak, wczoraj rozpacz nad synem dziś z powodu córki! Ludzie co wy!!

Gość gość
Trzu corki... ja nawet jednej nie moge miec. Drugi syn, tragedia. Ciesz sie kobieto

Gość gość
Zamien sie z ta co rozpacza o syna i bedziecie obie happy :D

Gość gość
Róbcie czwarte - moim rodzicom tak się udało. Nieplanowany syn po czterdziestce :)

Gość gość
U mnie również jest córka facet też nie przedłuży nazwiska bo ja więcej dzieci nie chce. Trudno się mówi i żyje dalej to tylko nazwisko

Gość gość
A kto córce każe zmienić nazwisko po ślubie. Przecież równie dobrze może zostać przyznane swoim lub mąż przyjąć jej. Nie ma żadnego przymusu w tej kwestii. Ja swoje nazwisko zostawiłam. Też mam rzadko występujące. Niby czemu miałabym je zmieniać tylko z tego powodu, że wyszłam za mąż. Mąż przyjął moje.

Gość gość
Ale to nie jest takie oczywiste. Niewielu mezczyzn chce zmieniać nazwisko.

Gość gość
współczuje! nie ma nic gorszego jak mieć córkę. pewnie będą się puszczać i tylko wstyd przynosić a na starość nawet szklanki wody nie przyniosą tylko same problemy jak to córki. znamy to z własnej autopsji.

Gość gość
Tak to prawda. Czyjs synalek bedzie sie spuszczal, a one beda sluzyc za wory na sperme. I to juz niedlugo. Bo juz 12 latki to robia dzisiaj. Wspolczuje serdecznie

Gość gość
Ale mężczyzna też nie musi zmieniać nazwiska. Z drugiej strony nie ma prawa wymagać tego od kobiety.bUkochaną osobę miałabym zmuszać przed ślubem do czegoś? Jak to się ma do miłości? Ja uważam, że decyzja o nazwisku należy do tego, kto będzie je nosił. Nie trzeba ślepo iść za tym, co robi większość, tylko dlatego, że tak jest przyjęte. Prawo daje nam w tym wypadku wybór. Kto chce może skorzystać.

Gość gość
tylko potem jak z dzieckiem/ jakie będzie nosiło nazwisko mama Nowak a tata Kowalski a dziecko jak? Męski autorytet osłabł przez feministki a rodzina przestanie istnieć! Gdyby nie feminizm było by mniej samotnych matek, dzieci niewiadomego pochodzenia, i rozbitych rodzin.

Gość gość
Co sie tutaj kuzwa dzieje z tymi tematami o plci?

Gość gość
Ja, moja siostra i całe kuzynostwo po rodzeństwie ojca ma same córeczki. 9 dziewuch i ani jednego chłopaka. W jednym pokoleniu wygaśnie nazwisko całej gałęzi rodowej. Życie. I matka natura ;) Nic nie jest wieczne.

Gość gość
A u nas czwarty syn :(

Gość gość
Przecież przed ślubem ustala się nazwisko, jakie będzie nosiło dziecko. Teraz jest tyle rozwodow i ponownych ślubów, że nie należą chyba do rzadkości np. przypadki , w których dziecko z pierwszego malżeństwa ma nazwisko po pierwszym mężu, a kobieta wychodząc za mąż znów zmienia nazwisko i ma inne nazwisko niż to dziecko, dzieci z drugiego małżeństwa mają inne nazwisko niż te z pierwszego itp.

Gość gość
Haha padlabym jakby moj facet chcial moje nazwisko. Toz to cipka nie facet

Gość gość
Zakładanie z góry, że z powodu narodzin córki wygaśnie nazwisko jest niedorzeczne, bo nie ma przymusu przyjmowania nazwiska męża. Większość ludzi tak robi, bo tak się przyjęło, że to kobieta wchodzi do rodziny męża i zmienia nazwisko, ale nie ma takiego obowiązku. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że można podjąć inną decyzję. Inna sprawa, że nie wiadomo, czy kobieta w ogóle wyjdzie za mąż, a dzieci i tak może mieć i przekazać im swoje nazwisko. Życie jest zbyt nieprzewidywalne, żeby po narodzinach córki (i dziecka w ogóle) już wiedzieć, jak potoczy się jej życie

Gość gość
To weź męża za ten pusty łeb i mu wytłumacz, że to jego wina, bo płeć zależy od jego plemników.

Gość gość
A niby czemu przyjęcie nazwiska żony ma oznaczać, że facet jest niemęski? Strasznie zaściankowe poglądy.

Gość gość
Nie martwcie sie, wlansie w dziendobry tvn mowia o transplciowych osobach, wiec jest nadzieja ze jedna z twoich corek moze bedzie w przyszlosci chlopcem. Glowa do gory nic straconego :-)

Gość gość
Zaden normalny meski chlop nie zezwoli aby jego dzieci nie mialy jego nazwiska. Chcecie mezczyzn a robicie z nich ciamciaramcie

Gość gość
Z takimi poglądami, to nie ma się co dziwić, że kobiety są dyskryminowane (np. w pracy). Potem się słyszy narzekanie, że mąż nie pomaga przy dziecku, nic nie robi w domu, ciągle wychodzi z kolegami itp. Ale co się dziwić, skoro jest taki męski, że ta męskość nie pozwala mu na te "babskie" zajęcia. Jeśli mężczyzna musi udowadniać swoją męskość przez przekazywanie nazwiska, to chyba kiepsko z tą jego męskością. Z drugiej strony, jeśli męskość ma na tym polegać (że na coś sobie nie pozwoli, bo to hańba), to chyba bym wolała mieć faceta, który męski nie jest.

Gość gość
Haha to wy później narzekacie, ze prawdziwych facetow nie ma, tylko rurkowce co sie maluja i gwozdzia wbic nie umieja. Moj maz to prawdziwy mezczyzna, umie i robi w domu wszystko, lacznie z remontami. Szanuje mnie i przynosi kwiaty. Parsknelabym śmiechem, jakby nazwisko chcial zmienic. No ale sa i takie co lubia ciamajdy trzymac pod pantoflem.

Gość gość
No to wez takiego co sobie pozwoli na wszystko, nawet na leb napluc.

Gość Edziaaaaaaaa
Hahahh wy tu piszecie długaśne odpowiedzi, a przecież to prowo :D autor/ka pisze sam ze sobą- widać na pierwszy rzut oka!

Gość gość
Ty chyba jakies*******lnienta jestes

Gość gość
Na kafeterii w ogóle nie ma sensu niczego pisać, bo poziom większości wypowiedzi jest tragicznie niski.

Gość gość
To sa matki. Potem wychowaja potwory

Gość gość
A może jedna z twoich córek będzie samotna matka a ojciec dziecka wypatruje przed porodem. I jeszcze będzie to chłopiec; ) ród nie wygasnie!