Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia a przewlekły katar

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra ciągle chrząka i ma katar. Chodziła po lekarzach, ale nic jej nie pomaga, żadne krople do nosa czy olejki. Teraz trafiłam na ten tekst https://www.mojealergie.pl/alergiczne-zapalenie-blony-sluzowej-nosa/ i zastanawiam się, czy to nie jest jednak alergia. Mamy kota w domu.. może to on jest przyczyną? Ale objawy nie nasilają się po jego głaskaniu. Jak to stwierdzić?

Gość Martin66
Na katar to nie znam lepszej metody jak inhalacja. Świetnie rozpuszcza wydzielinę, można normalnie zacząć oddychać. W kwestii takich automatów do inhalacji to nie mam dużych doświadczeń. Teraz pierwszy raz kupowałem i wybrałem polskiej firmy sprzęt - Sanity Simple. Działa fajnie, jest w miarę cichy, ma długi przewód zasilający, także już kwestia ustawienia aparatu w domu nie robi problemu.

Gość gość
Najlepiej wykonać testy alergiczne, dadzą one informacje o alergenach, na które siostra jest uczulona. Alergeny kota generalnie należą do bardzo drażniących, wówczas konieczne będzie ograniczenie kontaktu ze zwierzęciem, szczególnie nie wpuszczanie kota do sypialni. Można również wykorzystać środki neutralizujące alergeny białkowe - są dostępne w aptekach, zredukują ilość alergenów kota, również roztoczy i pleśni.

Gość gość
Może być też tak, że to uczulenie na roztocza. Nie dużo osób o tym wie ale najwięcej kurzu gromadzi się w dywanach i stąd przeważnie uciążliwy katara itp. Ale na szczęście jest na to sposób a mianowicie ozonowanie. U mnie bardzo to pomogło i od kiedy oddaje dywany do ozonowania do Kliniki Dywanów to jest ogromna ulga i poprawa:)

Gość medelinn
To prawda, że ciężko jest odróżnić alergię na roztocza od zwykłego przeziębienia, ale na szczescie sa artykuly takie jak http://alergia.expert/przeziebienie-czy-alergia-na-roztocza/ z ktorych mozna sie dowiedziec wielu przydatnych rzeczy. Wszelkie objawy sa wypisane wiec jesli macie watpliwosci to zachecam do czytania:)

Gość gość
Może się przydać zwłaszcza przy pierwszym podejściu do kupowania inhalatora zestawienie na http://rankinginhalatorow.pl/. Wybór jest teraz bardzo urozmaicony jedne inhalatory zrobione są bardziej pod małe dzieci, inne dla dorosłych i można też znaleźć takie modele które zrobiono pod seniorów i ich potrzeby.

Gość dudka

Dużo przy katarze dają nebulizacje, moj przedszkolak ciągle chory, wiecznie zatkany nos, kupiłam nebulizator air pro i teraz prawie ciągle w użyciu, daje mu dużą ulgę przy katarze ale też jak miał zapalenie oskrzeli to przy kaszlu niezastąpiony, ten nebulizator przede wszystkim jest bardzo cichy i też jak wleję te 5 ml soli fizjologicznej to praktycznie całą dziecko będzie miało znebulizowaną a nie jak przy moim poprzednim sprzęcie, że połowa się marnowała

Gość batt

Ja wziąłem kilka dni temu Simple i działa świetnie. Właśnie taki inhalator był mi potrzebny – mały ale wydajny i do zastosowania przy górnych i dolnych fragmentach dróg oddechowych.