Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twarde imię, wasze opinie.

Polecane posty

Gość gość

Syn ma na imię Ivan. Mam nadzieję, że panie w przedszkolu nie znajdą żenującego zdrobnienia. Jak znajdą wyjdę na idiotkę zwracając im uwagę?

Gość gość
Iwanek.

Gość gość
Waniuszka

Gość gość
Pewnie będą mówić Ivanek... mój syn ma na imię Borys i też nie lubię zdrobnienia Borysek.

Gość gość
Ivuś ?

Gość gość
15.57 a zwróciłaś uwagę czy nie chciałaś wychodzić na czepialską?

Gość gość
Wania.

Gość gość
Dlaczego piszesz przez V - Ivan? Mam znajomego Iwana, normalnie przez W i wszyscy mówią na niego Wania. Imię nie jest twarde a groźne ;-) pasuje do poważnego pana, dla małego chłopczyka aż się prosi wymyślić zdrobnienie. Na pewno będzie też miał przydomek w szkole, może właśnie Wania. Co do Borysa to był mój typ imienia, ale mam córki. Starsza córka i mąż nie popierali mojego wyboru właśnie m.in. dlatego, że nie ma jak zdrobnić. Rzeczywiście to są imiona ładne, ale dla poważnych mężczyzn...

Gość gość
Ivan można zdrobnić Ivo a jeżeli usłyszysz inne które wam się nie podoba to zaproponuj własnie Ivo. Myślę że imię Ivan jest na tyle krótkie że nie potrzeba mu żadnych zdrobnień. Skąd twierdzenie że to "twarde imię" To imię krótkie i nic więcej. Bardzo ładne zresztą.

Gość gość
Autorko imię ładne mi się podoba, ale.... Co zrobisz jak dzieciaki będą do niego wołać po swojemu? Im też zwrócisz uwagę? Tak z ciekawości.

Gość gość
Mojej znajomej corka to Ivana ,zdrobniaja najczesciej Ivanka albo Iva,Ivcia,Ivanusia,Ivaneczka,Ivusia,Wanka

Gość gość
Iwan twarde ? Chyba raczej normalne ,twarde to Borys,Igor,Darek ,Kordian,Kacper itd itp

Gość gość
No twarde, kojarzy się z Iwanem Groźnym :) A on przydomek nie dostał z przypadku :P

Gość SlowianskaLala
Ty patolo musi byc koniecznie przez "v"? Pewnie bedzie mial ksywe vacek haha

Gość gość
z ruskimi mi się kojarzy iwan czwarty groźny hahahahahah

Gość gość
Będą mówić na niego Iwa- Iwanowicz:D Typowe ruskie imię

Gość gość
Wania Waniusza -Rusek -Ruski -takie będzie miał ksywy .A sporo ludzi bedzie sie bacznie przygladąc czy aby np tato to nie ruski i może po nim ma to imię....Chciałaś błysnąć a niechcący troche zrobiłaś krzywdę . Ponadto to "V" jest mocno pretensjonlane i w Polsce nie powinno być zgody na taki zapis . Po polsku jest IWAN .

Gość gość
Igor, .

Gość gość
Ja pracuję w przedszkolu i mieliśmy Ivana w grupie....raz był nazywany Ivan Groźny a innym razem Dyvan w zależności od naszych infantylnych zachciewajek.

Gość gość
Mam syna Borysa. To imię pochodzenia bułgarskiego, ma dwóch świętych patronów. W Polsce funkcjonuje już bardzo długo, ludziom też często kojarzy się z Rosją przez jelcyna. Mówimy na niego najczęściej Borys, ale też Borynio, Boryna, Bobek :D Borysław, Borsuk, Boria, Borson i takie tam inne, ale nigdy na nie mówię Borysek. Wyjątkowo do niego pasuje to imię, bo mimo, że dopiero ma 7 lat to już jest męski :) brunet, masywny, poważny, ma fajny, chropowaty głos, a nie piskliwy jak większość chłopców w tym wieku. Będzie z niego 100% faceta jak tatuś ;)

Gość gość
Co za obleśne imię Borys

Gość gość
Albo będzie dobrym seme

Gość gość
zdrobnienie wania tak będą wołac na niego

Gość gość
Skąd wam się bierze Wania? Ivan a Wania to kolosalna różnica :D :D

Gość gość
15,53 jak skad to skrot do tego imienia.Tak samo Nadia to skrot od Nadiezdy(po polsku Nadzieja).Borys to Boria a Ivan Vania .To sa Rosyjskie imiona dlatego i skroty Rosyjskie.

Gość gość
Ta co twierdzi, że Borys to obleśne imię to pewnie swojemu dziecku dała lub da na imię jakoś tak: GRACJAN FABIAN KEWIN BRAJAN WOJTUŚ TOMUŚ FRANIO JASIO lub inaczej ładniutko i mięciutko :)

Gość gość
Dlaczego nikomu do głowy nie przyszedł Iwan Komarenko?? Ogólnie imię brzydkie ale jak już mama wybrała to niech się dzieciak z nim męczy

Gość gość
Iwan to to samo co Jan