Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wymusza noszenie na rękach. Pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie Mamusie :) Mój synek ma 7 miesięcy. Od 3 dni wymusza noszenie na rękach. Płacze i wyciąga rączki. Jeżeli wezmę go na ręce,uspokaja się. Nigdy nie był non stop noszony ani na rękach ani w różnych dziwnych chustach czy nosidełkach. Potrafił ładnie sam się zabawić na macie czy w łóżeczku. Oczywiście był brany na ręce,noszony po mieszkaniu ale nie często i nie przez dłuższy czas. Od tych 3 dni jego zachowanie się zmieniło. Nie chce bawić się sam. Jeżeli siedze przy nim to jest okej. Jeżeli tylko odejde jest wielki płacz. Ma problemy z zasypianiem i ogólnie ze snem. Potrafi w nocy budzić się co pół godziny a w dzień spać 20-30 minut. Ząbkuje od 1,5 miesiąca ale wcześniej nie było takich sytuacji. Ogólnie przez pierwsze pół roku przesypiał całe noce,ewentualnie przebudzil się raz w nocy ale nigdy z płaczem. Teraz każda pobudka właśnie tak się zaczyna. Płacz nie do opanowania. 3 godziny usypiania oczywiscie z płaczem. Synek płacze nawet jak kłade go w celu przewinięcia. Nie wiem juz co mam robić,martwie się że coś jest nie tak. Dodam że nie jest chory,nie ma gorączki,nic mu się nie dzieje,nie ma problemu z jedzeniem. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym ale był szczepiony (3 dawka WZW typu B) tydzień temu. Po szczepieniu nic się nie działo. Nie wiem czy nie iść z nim do lekarza. Czy to jakiś skok rozwojowy. Czy to moze od ząbkowania. Kobiety,poradźcie coś. Pozdrawiam. Zaniepokojona mama.

Gość gość
Ja bym obstawiala zapalenie ucha jesli placze jak go kladziesz. Druga opcja zęby, trzecia skok, czwarta zaczyna się lęk separacyjny ale nie wiem czy to nie za wcześnie.

Gość gość
7 miesięcy to wiek, kiedy u niemowlaka może pojawić się lęk separacyjny. Małemu jest wszystko jedno kto go weźmie na ręce, czy musi to być mama? Na lęk separacyjny wskazuje również fakt, że dziecko płacze kiedy nie ma Cię w pobliżu. Taki maluch nie rozumie, że mama poszła tylko na chwilę do kuchni i boi się, że już nigdy nie wróci. Ten lęk tak silny, że dziecko nie umie sobie z nim poradzić.

Gość gość
Koleżanko z 18.01 . Dla synka bez różnicy jest to kto go bierze na ręce oby tylko zwiął. Dzisiaj to i tak jest jakoś lepiej bo sam się bawi i ja moge wyjść z pokoju. A co to jest ten lęk separacyjny?

Gość gość
No napewno wymusza, a co bys chciala zeby sam sie soba zajal caly dzien niemowlak ?? Moze zabkuje, czy cokolwiek i potrzebuje tej bliskosci ? A tak poza tym chusta nie jest,niczym dziwnym, a wrecz przeciwnie. Moj syn byl chustowany , gdy tego potrzebowal , a mi to zapewnialo wygode. Dzis ma prawie trzy latka i jest samodzielnym dzieckiem, chodzi do przedszkola.

Gość gość
Zaszczepilas to masz babo NIEPOZADANY ODCZYN POSZCZEPIENNY !!! Modl sie by autyzmu nie mial, lub nie byl uposledzony umyslowo.

Gość gość
wszyscy tu na Ciebie krzyczą albo straszą. a ja ci powiem tak, trzeba kupić nosidło i nosić. w końcu jak zacznie raczkowac to odlubi noszenie. ja mam nosidło luna dream i nosze syna 9 mscy. już trochę cieżko, ale lubi sam pełzać i posiedzieć więc nie zawsze chce już na ręce. a nosidło pomaga, bo można zajac się czymś i ręce tak nie bolą

Gość gość
Widocznie ma teraz taką potrzebę. Noś i nie narzekaj.

Gość gość
chciałaś dziecko to noś go , a co myślałaś, że to lalka