Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd ludzie mają tyle pieniędzy?????

Polecane posty

Gość gość

Mojego kolegi rodzice piękny dom, wszystko nowoczesne, w garażu Volvo razy dwa, synowi ( a mojemu koledze) kupili Jaguara xe, wysłali go na lekarski niestacjonarny za 200 000 zł, no ludzie, ja mieszkam w bloku, moi rodzice mają Volkswagena Golfa 4, a na studia na pielęgniarstwie jestem. Skąd niektórzy mają tyle pieniędzy? Uprzedzam, że auta nie w leasingu, za gotówkę z salonu. Dom 240 metrów z basenem i sauną

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ONA jest znany z browaru Namysłów

Gość gość
znowu ten troll od studiów lekarskich i 200 000 zł... :P

Gość gość
Sam jesteś trollem, po prostu masz ból d**y, że to prawda, a Ty jedynie możesz popisać na kafe

Gość gość
To już są skrajności. Znam wiele młodych ludzi i takich zamożnych jak Twój kolega jest niewielu. Oczywiście są a skąd mają? Wielu z dziada pradziada ma pieniądze, niektórzy z USA, niektórzy mają dobrze prosperujące firmy. Większość ludzi jednak ma mniej, albo nawet jak pokazuje dużo to kredycik w banku. I to jest właśnie znak naszych czasów, nawet nie miałam pojęcia, że większość domów na osiedlu u mnie pobudowano na kredyt. Dopiero jak pomieszkałam kilka lat i poznałam sąsiadów to słowo do słowa i wyszło a też domku niczego sobie, garaże na 2 auta, niektórzy mają i 3, motorki itp. Różnie ludzie żyją.

Gość gość
Oni kredytu nie mają, powiem więcej, mają oszczędności i co Ty na to?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ONA

Gość gość
Tylko ciemniacy żyją na kredyt.Potem spłacająć ten dług płacą odsetki a tym samym utrzymują korporacje finansowe i sami wpychają się w biede.Finansjera tak to wszystko ustawia, żeby was ciemniaki od siebie uzależnić, bo dobrze wiedzą że będą mieć was w garści i będziecie ich utrzymywać!

Gość gość
Wy umiecie czytać, nie ma kredytu

Gość gość
roznie bywa.mam sasiadke,ktora ma niezly dom,kase,jej corka i maz tej corki maja wlasne porzadne samochody,ona ma swoj.a kasa jest typowo z usa.jej maz kilka lat tam zapierdzielal,potem zmarl,kasa zostala.brat tej sasiadki tez lata pracowal w usa i tam mial wypadek,po wypadku sie juz nie wybudzil,zostala niezla suma z polisy bo byl kawalerem.ot,samo zycie.z roznych zrodel ludzie maja kase.ale tej znajomej to akurat nie zazdroszcze..

Gość gość
Też mam takich znajomych. Młode małżeństwo z dochodem niecałe 4000zl na 3 osoby. Kupili sobie elegancki segment, mają dwa auta, co prawda nie nowe, ale ledwie kilkuletnie, w domu mają ful wypas elegancko jak z katalogu, wszytko ze smakiem i w dobrym stylu. Wszyscy super ubrani, na ferie w góry na narty, na wakacje gdzieś w ciepłe kraje. Jak to robią? A no pożyczki. Są zadlużeni po uszy, wszystko mają na kredyt, który pomagają im spłacać rodzice jedni i drudzy. Natomiast ja i mój mąż zyjemy znacznie skromniej, jeździmy starymi autami, remontujemy część domu u teściów, gdzie będziemy mieszkać, ale nie mamy żadnych kredytów i zadłużeń. No i staramy sie odkładać co miesiąc zawsze jakąś kwotę pieniędzy. Czasem to 500zl czasem 50.

Gość gość
Wy umiecie czytać, oni nie mają kredytów!!!

Gość gość
No i my też mamy dom bez kredytów, i moi i mego męża rodzice dorzucili się, trochę naszych oszczędności i powstał dom, niewielki, tylko 130 m2, ale bez długów. A ja też nie spoczywam na laurach, dziecię 4 miesięczne, a ja pracuję. To, że mamy jakiś dorobek [nie naszymi rękami] nie upoważnia nas, a spocząć na laurach. A co robię? renowację starych mebli.

Gość gość
Szczycisz się domem 130 metrów, widzisz ile kasy ma kolega? Jego jeden samochód to 300 000

Gość gość
Fajnie macie, że pomagają wam rodzice, ale nie wszyscy sobie na to mogą pozwolić. Stąd nieraz mieszkanie kątem z teściami a na kredycie buduje się dom. Takie życie. Nie wszyscy mają wszystko na tacy podane.

Gość gość
mnie nikt nie pomagał zamiast imprezować zacznijcie zakładać firmy w młodym wieku