Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Figura klepsydry może mieć różne wymiary.

Polecane posty

Gość gość

Są klepsydry w każdym rozmiarze od XS po XL Każda może być klepsydra tylko wymiary muszą być do siebie podobne (ramiona muszą mieć tyle samo luh trochę mogą się różnić od bioder, wąska talia - cechy charakterystyczne) Wszystkie kobiety mogą być klepsydrami tylko w różnych rozmiarach (Biust ma podobny wymiar co ramiona) XS 85-60-85 (b.mały biust, talia, b.mała pupa) S 90-60-90 (mały biust, talia, mała pupa) M 95-65-95 (średni biust, talia, średnia pupa) L 100-70-100 (duży biust, talia, duża pupa) XL 105-75-105 (b.duży biust, talia, b.duża pupa)

Gość gość
To jakieś Twoje odkrycie miesiąca czy co? Chyba dla każdego to jest oczywiste.

Gość gość
90 to mały biust :D Klasyfikacja stworzona na Twoje potrzeby co?

Gość gość
A w ogóle w klepsydrze chodzi o ramiona, nie o biust. Kobieta wizualnie ma mieć budowę jak X. Bo biust naturalny bardzo rzadko dorównuje obwodem biodrom (z uwzględnieniem wąskiej talii), no i sam obwód niewiele mówi, bo jeszcze wazne jest to co pod biustem.

Gość gość
Tak 90 to mały biust, ja mam 90(pod biustem 65) więc 90cm to mały biust i nie tylko ja tak uważam. Napisałam taki temat bo dużo osób gdy słyszą klepsydra to mają w głowie duże piersi, wąską talię i duży tyłek a tym czasem może być klepsydra z małym biustem i z mała pupa

Gość gość
nie chodzi o ramiona tylko o biust, jak masz szeroko rozstawione ramiona, ale maly biust i szerokie biodra to jesteś po prostu barczystą gruszką, a nie klepsydrą. Nie ma w tym nic złego, ale nie naginaj definicji.

Gość gość
a swoją drogą to według tej rozmiarówki to mam rozmiar L, a noszę M....ciekawe kto to pisał i na czyje potrzeby

Gość gość
Słuchaj mam 90cm i chyba widzę czy są małe czy nie, a mieszczą się w dłoni więc średnie nie są i nie raz słyszałam że jestem decha. Patrzysz na staniki a nawet nie wiesz czy ta kobieta na zdjęciu ma na prawdę 65E i czy przypadkiem nie jest to stanik z gąbką.

Gość gość
65 e mam tez i nie mieszcza sie w moich dloniach. maly biust to jest cos co jak cytrynka wystaje z klatki piersiowej - taki biust jak 11-13 latki maja. wszystko co wieksze od takich kocich naparstkow mozna smialo uznac za sredni biust. tym bardziej jak wystepuje ta roznica miedzy 2 obwodami na 25 cm (90 biust/65pod nim)

Gość gość
ja mam 98cm w biuscie i to już jest sporo więc zgodzę się, że 90cm to nie jest mały

Gość gość
Tam są staniki dobrych firm, i można sobie kliknąć i zobaczyć czy jest gąbka (widać zresztą, ze są też zwykłe materiałowe). To musisz mieć wielkie łapy skoro taki biust Ci się w dłoń mieści.

Gość gość
rozmiar większy już byłby średni więc o co ci chodzi? może źle się zmierzyłaś?

Gość gość
11:36 Sama naginasz definicje, poczytaj sobie coś poważniejszego o dobieraniu strojów do figury itd i się dowiesz, ze ramiona też są istotne, i to jest jedna z cech klepsydry. Oczywiście, nie mówię tu o płaskiej i szerokiej w ramionach dziewczynie, ale sprowadzenie tego wyłącznie do biustu JEST BŁĘDEM. Bo właściwie ten temat to Twój jeden, wielki wymysł, który nijak ma się do rzeczywistości (wielkość biustu) czy do typów sylwetki.

Gość gość
a ja dalej chce wiedzieć dla kogo była ta lista robiona. Mam wymiary 98-73-98 i w życiu nie nosiłabym rozmiaru L

Gość gość
"a ja dalej chce wiedzieć dla kogo była ta lista robiona." Po prostu laska sobie coś ubzdurała i chciała przyszpanować.

Gość gość
Powiedz po prostu, że jesteś płaska. Figura klepsydry ma proporcjonalne ramiona, ale jak w klatce niewiele więcej niż w talii to po prostu nie jesteś klepsydrą. I nie jest wcale wyczynym mieć obwód biustu taki sam jak bioder, daj spokój, sporo kobiet tak ma. z tymi ramionami to wymysł marketingowy, bo figura klepsydry jest wypromowana jako idealna i kobiety chcą wierzyć, że taką mają. Zazwczaj myślą tak te które mają szeroki tyłek po prostu

Gość gość
1. Podałam tylko przykład wiadomo przecież że w każdej marce rozmiary są trochę inne (ja sama mam jedne spodnie w rozmiarze XS a drugie w rozmiarze M i to one są mniejsze od tych XS) i ze same rozmiary maja pewien przedział od...do... 2. Mam małe dłonie, wszystkie rękawiczki są dla mnie za duże, więc muszę kupować w dziale dziecięcym, ale biust jest mały więc miesci się w mojej dłoni, a w dłoni mężczyzny to już calkiem zanika.

Gość gość
jeszcze jedna uwaga, wymiary takie jak w temacie są dość niespotykane, większość kobiet o tym typie sylwetki ma różnicę 25-27cm, ale nie 30.

Gość gość
Napisalam w temacie że biodra są równe z ramionami. Czytać uważnie. Te wymiary które podołam np. 90-60-90 to ramiona-talia-biodra Moje wymiary to 90(pod biustem 65cm)-62-94 i nie jestem klepsydrą, nic nawet i tym nie pisałam że jestem. Z rozmiarami dałam tylko przykład. Masz 98cm w biodrach ja napisałam w swoim przykładzie danej marki że L jest od 100cm więc jakim cudem się przyczepilas że byś nigdy L nie założyła skoro nie masz 100cm w biodrach?

Gość gość
bo według tej twojej listy musiałabym nosić L (w M tyłek by mi nie wszedł :P)

Gość gość
Uczepiliscie się tych rozmiarów choć same wiecie że w jednej marce spodnie kupicie w rozmiarze M a w drugiej rozmiarze L bo w niektórych markach rozmiary są zawyżone lub zaniżone. X gość dziś a ja dalej chce wiedzieć dla kogo była ta lista robiona. Mam wymiary 98-73-98 i w życiu nie nosiłabym rozmiaru L Ciebie to nawet nie rozumiem napisałam że L to 100-70-100 ty masz po 98 więc chciałaś wchodzić w L? X Napiszę jeszcze raz. To jest tylko przykład wiadomo przecież że dane rozmiary są w przedziałach np S ma w talii od 58 do 64, w biodrach od 90 do 94 (w jednej marce). Nie możecie zrozumieć że to tylko przykład? Z resztą jak kupujecie ubrania to skupiacie się na ramionach, biuście i biodrach a nie na talii, no chyba że jesteście w ciąży lub macie figurę jabłka ale my tu o klepsydrze mówimy

Gość gość
po prostu moim zdaniem przesadziłaś z tymi przykładowymi wymiarami, nie oburzaj się tak. I mówię ci, że przy takiej przykładowej wymiarówce musiałabym nosić L bo bliżej mi do L niż M i w życiu takiej nie widziałam. Jaka to jest firma, tak z ciekawości zapytam?

Gość gość
jaka to jest marka? 0.0

Gość gość
http://www.fotosik.pl/zdjecie/df9c124406475d10 http://www.fotosik.pl/zdjecie/1e003fe0fd324292 podałam 3 przykłady oburzacie sie strasznie choć wiecie że w zależności od sklepu inne są rozmiary. w niemieckich sklepach sama musze kupywać o rozmiar mniejszy (musze kupować XS, a zdarzyło sie pare razy że nawet XXS). A ostatnio kupiłam spodnie w rozmiarze 40 i były w sam raz a na podstawie jednej z tych tabel musiałabym miec co najmniej 100cm w biodrach żeby założyć 40

Gość gość
nikt się nie oburza, po prosu podałaś dość niewiarygodne wymiary...i boże...kupować, ty kupujesz ubrania, nie kupywujesz

Gość gość
Barczysta gruszka, dobre sobie. Ktoś chyba nie widział klepsydry w życiu. I nie ma pojęcia o tym co cechuje gruszka. Może jeszcze jabłko z wielkim tylkiem i grubymi nogami? Oczywiście że liczą się ramiona, a nie biust. Inaczej trzeba by wyglądać jak klepsydra z boku, a to byłoby dziwne co najmniej.

Gość gość
nikt sie nie oburza a jakoś się większość do tego przyczepiła. A napisałam przecież i chyba każdy wie że w jednym sklepie ciuch w rozmiarze M jest dla niego dobry a w drugim w rozmiarze L. Podobnie przecież jest z butami, ja noszę rozmiar 36 i większość butów mam w tym rozmiarze, ale są marki w ktorych muszę nosić 35 albo 37.