Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xyzvv

Ciąża?

Polecane posty

Witam, na początku stycznia kochaliśmy się z chłopakiem. Można powiedzieć, że chyba zaliczyliśmy małą wpadkę, ponieważ wyciekło nam od spodu. Nie jestem pewna, czy zdążyłam wtedy wstać, czy właśnie wstając, zsunęłam prezerwatywę i wtedy doszło do zdarzenia. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy nasienie mogło się dostać do środka, było zbyt dużo nerwów. W każdym bądź razie wielka panika, w przeciągu 16h zdążyłam wziąć awaryjnie EllaOne. I tu pojawia się problem, bo okres ponoć powinien pojawić się w planowanym terminie. Aktualnie spóźnia się już 5 dzień. Cały tydzień spałam, byłam zmęczona, piersi mnie tak okropnie bolą przy dotyku, jak nigdy. Są strasznie nabrzmiałe. Miewam czasem delikatne, znikome kłucia w okolicach podbrzusza, wydaje mi się, że jajniki. Huśtawka nastrojów, niby objawy miesiączki, a wciąż jej brak. Zrobiłam już nawet jeden test kilka dni przed okresem, choć wiem, że powinno się w planowanym dniu, ale chciałam trochę rozwiać nerwy. Czy całe to opóźnienie jest spowodowane tabletką i stresem, czy powinnam zacząć się martwić, że wpadliśmy? Myślę o zrobieniu 2 testu w ten weekend, ale nie wiem, czy jest sens, czy lepiej jeszcze poczekać. Zaczynam wątpić w ich wiarygodność wykrywania. Zatem pomocy!

Gość gość
zrób test i tyle. u mnie w obu ciażach objawy ciąży były takie same jak nadchodzącego okresu ale się nie pojawił.

Gość gość
Jeśli zazylas tabletkę to wątpię byś była w ciąży. Spokojnie zrób test i będziesz pewna a jeśli nie to idź do laboratorium i zrób test na betę wtedy już na 100% będziesz pewna

Przypuszczam, że w przypadku tych obu ciąż nie była stosowana żadna tabletka "po"? Bo póki co staram się tym trochę uspokoić. W końcu po to ona jest i do zapłodnienia nie powinno dość, ale sama już nie wiem, co myśleć w tych nerwach. Test na pewno zrobię jeszcze jeden, nawet jeśli wyjdzie negatywny ponownie, to zapewne będę musiała iść na betę, jeśli w przeciągu 3-4 dni nadal sytuacja nie ulegnie zmianie, ale liczę na to, że jednak okres będzie..