Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyrzuty sumienia mnie zabiją

Polecane posty

Gość gość

Aniołkiem nie jestem, zrobiłam krzywdę kilku osobom. Zawsze potrafię się wybielic i uciec od konsekwencji ,nigdy też nie czułam wyrzutów a satysfakcję i nie rozmyslalam o tym. Poznałam kogoś i nie chciałam mu zrobić krzywdy, ale tak wyszło...a teraz nie mogę wytrzymac,mam myśli samobojcze. To trwa już kilka tygodni.

Gość gość
kiedy sie spotkamu wuwu? btw nikomu nie robie nigdy krzywdy tylko czekam az mi bog zesle prawdziwego MEZCZYZNE, ktory umie odpowiedziec na sygnaly kobiety. nie potrzeba mi pissdy za ktorym musze sie uganiac. clear?

Gość gość
Tylko szczere zadośćuczynienie skrzywdzonej osobie może pomóc, a jeśli jesteś wierząca to idź też do spowiedzi

Gość gość
18:08 Jeśli wyrządziłaś komuś krzywdę, powinnaś ją tym osobom zrekompensować w formie zadośćuczynienia. Będziesz miała lżej na sumieniu. Wybielanie się i uciekanie od konsekwencji jest cechą ludzi niedojrzałych.

Gość gość
Jak mogę to zrobic skoro ta osoba nie żyje? Przewertowalam sobie biblię i wynika z niej, ze modlitwy za zmarłych tak naprawdę nic nie dają. Kk ma swoje własne nauki .

Gość gość
nikomu krzywdy nie wyrzadzilam. krecilam z wuwunio, on sie wypial na mnie, potem mnie stalkowal i dreczyl. to nazywasz krzywda? chyba moja

Gość gość
Nie wybielam się w tym przypadku, w tamtych tak bo umyślnie zrobiłam krzywdę i nie mialam z tego powodu żadnych wyrzutów,nic. Byłam zadowolona i odhaczalam to jak kolejny punkt na liście celów.

Gość gość
Wyjdź stąd gościu z 1 postu i

Gość gość
Jeżeli nie żyje to naprawdę idź do szczerej spowiedzi. A jak to nie pomoże skonsultuj sié z psychologiem.

Gość gość
nie warto się zadręczać bo to już w niczym nie pomoże..po prostu na przyszłość staraj się już nikogo nie krzywdzić

Gość gość
Dziękuję za rady i zrozumienie. Postaram się już nikogo nie skrzywdzić

Gość gość
Nie chciałam mu zrobić krzywdy, ale tak wyszło... Tak mówią dzieci. Samo się zbiło, zepsuło, wylało. .. Na początek- naucz się mówić o swoich czynach w pierwszej osobie, bez uników. Przyczyna i skutek. A zanim coś zrobisz, pomyśl. Nie tylko o sobie. O innych.

Gość gość
Najpierw napaskudzisz, a potem mamy Ci jeszcze współczuć, bo masz myśli samobójcze? Nie manipuluj. Postępuj uczciwie.

Gość gość
Zabil sie przez Ciebie?

Gość gość
Wyrzuty sumienia będą tak długo dopóki nie naprawisz krzywdy. Z sumieniem nie wygrasz.

Gość gośćsylwia
Autorko ,kto nie żyje??Z czego próbujesz się wybielić?,komu zrobiłaś krzywdę??

Gość gośćsylwia
...i jaką krzywdę?Co sie stało?

Gość gość
Komu zrobiłaś krzywdę i z czego niby się wybielasz??jską krxywdę,konsekwencje czego??Myslę że to provokacja

Gość gość
Jak wyszło??

Gość gość
Anonim

Gość gość
do spowiedzi i trzeba naprawidz krzywdy i załowac sumienie to głos jezusa tak muwił jez/u/s do faustyny kowalskiej przez grzech otworzyłas sie na demony i dla tego masz mysli samobujcze jedynie wyznanie ich podczas spowiedzi zamknie ta brame do piekła