Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlopak231

Czuję, że zaczyna się coś psuć w naszym związku

Polecane posty

Gość chlopak231

Cześć, jestem z dziewczyną od ponad roku i powoli czuję, że zaczyna się coś psuć w naszym związku. Generalnie to jest super jak jest super, lecz gdy są kłótnie (a są i to częste) mam wrażenie, że robimy sobie wielką krzywdę, krzycząc i wyzywając siebie nawzajem. Potem przepraszamy się, godzimy się i parę dni później znowu kłócimy się o jakieś kompletne głupoty. Kocham ją bardzo i ona mnie, ale dziewczyna jest bardzo, można wręcz powiedzieć, chorobliwie zazdrosna o mnie i mocno tkwi przy swoim zdaniu, nie ma mowy o pójście na rękę. Zazdrosna jest nawet jeśli chodzi o męskie wypady do pubu, spotkania ze znajomymi, czy z nawet rodziną. Kiedyś próbowała wywrzeć na mnie wpływ i obrażała się jeśli nie stałem po jej stronie w konfliktach z koleżankami. Miałem wrażenie, że jeśli nie stanę po jej stronie, to odejdzie ode mnie, ale byłem pewny, że wina leży po obu stronach, jednak wybierałem dziewczynę z oczywistego względu. Jestem osobą raczej spokojną, która nie cierpi palić mostów, a spaliłem ich już niemałą liczbę będąc z moją dziewczyną i pomimo tego, że wiem, że takie zachowanie nie jest zgodne z moją naturą, robiłem to, bo ją kochałem i nadal kocham. Dziewczyna jest z natury choleryczką i szalenie reaguje na to, że czasami potrzebuję chwili oddechu i pobycia sam ze sobą. Jestem introwertykiem i w ten sposób, coś tam ciułając sobie przy kompie regeneruję baterie, lecz ona tego do końca nie rozumie. Ostatecznie ciągłe kłótnie i spory wywołały u mnie jakąś potrzebę akceptacji i rozglądania się za innymi dziewczynami, z czego nie jestem dumny, jednak moja dziewczyna się o tym dowiedziała i była kolejna drama. Przepraszałem ją, ryczałem, że chcę wrócić i pogodziliśmy się ostatecznie, lecz dopiero teraz zaczęła się prawdziwa inwigilacja. Nie ma mowy o żadnych spotkaniach, lajkowaniu zdjęć i postów koleżanek na portalach społecznościowych, bo ona traktuje to niemalże jako zdradę. Głupie wyjście do pubu z wydziałem w godzinach zajęć jest już powodem do dramy i stawienia ultimatum: albo ja albo oni "bo są tam inne laski". Nie przyjmuje do wiadomości tego, że mówię jej o takich rzeczach szczerze i chcę na nowo budować zaufanie między nami. Nie wiem co mam robić już. Kocham ją bardzo, ale czuję, że ranimy siebie nawzajem. Nie przyjmuję do siebie myśli o rozstaniu, bo jest to mój pierwszy poważny związek, który trwa już ponad rok. Kilka razy rozstawaliśmy się i wracaliśmy do siebie. Czy jest to dowód na siłę naszych uczuć, czy raczej na tkwienie w stagnacji, która niszczy nas nawzajem?

Gość Alex44
Sam ostatnio zakończyłem związek w którym moja partnerka była bardzo o mnie zazdrosna czy kontrolująca np. dzwoniąc do mnie o 23.30 jak wracałem z piwa z kolegami, a ona się pytała pod pretekstem czy za nią nie tęsknię... Ogólnie powiem Ci, że jest to męczące jak Cię dziewczyna co chwile kontroluje. Ona pod tym względem się nie zmieni i nawet jedno Twoje przypadkowe puszczone oczko w stronę jakiejś dziewczyny to wybuchnie z tego afera. Toksyczna cecha to jest jej.

Gość gość
uwazaj chłopie, bo pewnego dnia obudzisz sie na dnie, bez swoich znajomych i przyjaciół. zostaną tylko jej znajomi, ktore ona ci wyznaczy. wszelkie kłotnie nalezy doprowadzic do konca, wyjasnic sobie o co komu chodzi i co robic zeby sytuacja nie powtarzała sie, dopiero potem przepraszac. w przypadku kłótni z kolezanka, jesli nie wiadomo o co dokladnie chodzi, to chyba najlepiej nie stawac po zadnej stronie, niech dziewczyny rozwiazuja problem same.

Gość gość
Jakaś wariatka. Nie szkoda Ci życia na taką szarpaninę?