Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angie50

smog

Polecane posty

Gość Jadka_C

Też mamy w domu tę firmę sharp tylko UA-PF40E-W i zauważyłam, że lepiej nam się śpi. Dziecko mi się nie budzi w nocy zasmarkane (problem z zatokami) a ja jakoś tak komfortowo wstaje. Co wcześniej wstawanie rano to był koszmar dla mnie, też cały nos zatkany. Mieszkamy w środku miasta i o czyste powietrze na zewnątrz ciężko... to choć w domu mamy czym oddychać. 

Gość wwemoad

Ja tez uważam, ze trzeba się zatroszczyć o siebie samego i nie liczyć na to, ze ktoś to zrobi za nas. Kupienie oczyszczacza powietrza to dobry krok, który zdecydowanie wychodzi wszystkim na dobre. Model który posiadam to UA-PM50E-B i firme Sharp polecam ponieważ przez ten czas nie zdarzylo się absolutnie nic, co by mnie do tego oczyszczacza zraziło. A przeciwnie wszystko działa i sprzet spelnia swoja role.

Gość matka

niestety dopóki nie wprowadzony zostanie zakaz wjazdu do centrum miasta smog będzie się utrzymywał nie zmieni tego nic . Zawsze zastanawiałam się dlaczego po powrocie do domu czuje smród spalonej gumy, jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży przestraszyłam się tego dziadostwa i kupiłam maske antysmogową chyba Respro ma najlepsze opinie i wymienne wkłady najtaniej kupić przez inetrnet http://szpx.pl/sh7Pc . co do wietrzenia ja wietrzę ale potem włączam oczyszczacz powietrza

Gość Maurycja

Smogu nie da się nie zauważyć, choć często myślałam, że to po prostu mgła. Niestety, żyjemy w zaniesczyszczonym świecie i musimy dbać o czystość w okoł siebie. To ważne żebyśmy dbali o zdrowie no bo kto inny za nas o nie zadba? Ja kupiłam oczyszczacz powietrza by móc chronić mnie i moją rodzinę. Sprawdził się bardzo dobrze i nadal nam pomaga - oddychać, we własnym domu oddychać czystym powietrzem...tylko tyle i AŻ tyle.. można zerknąć tutaj o którym modelu mowie: https://matrixmedia.pl/oczyszczacz-sharp-ua-hd50e-l-szary.html?fbclid=IwAR16PcJcFEJzdAir9h-XBdYZsOfQtPoioVLiVOf_WK4oSp8a6Ygm6i2rmTc . Mam nadzieje, że im więcej drzew w naszym kraju zostanie posadzonych to troche sie ta sytuacja poprawi....

Gość Samthxa

Na rynku teraz są półmaski filtrujące, które spełniają dwie role: antystmogową (w sezonie grzewczym) oraz antyalergiczną. W obu przypadkach Broyx się sprawdza bo o tych półmaskach mowa. Dobrze filtrują, ładnie wyglądają, są bardzo wygodne w porównaniu to tańszych odpowiedników

Gość Karrim21
Dnia 30.05.2019 o 15:23, Gość Samthxa napisał:

Na rynku teraz są półmaski filtrujące, które spełniają dwie role: antystmogową (w sezonie grzewczym) oraz antyalergiczną. W obu przypadkach Broyx się sprawdza bo o tych półmaskach mowa. Dobrze filtrują, ładnie wyglądają, są bardzo wygodne w porównaniu to tańszych odpowiedników

Właśnie Broyx jako jedyna firma posiada certyfikat CE. Poza tym ich maski są po prostu bardzo dobrze wykonane, nie męczą twarzy. Warto dołożyć kilka złotych jeżeli już coś kupujemy i mieć coś porządnego

Gość Marek

Szukałem tych masek, bo chcę taką zakupić i znalazłem w Decathlonie. Myślę że jet warta swojej ceny.

Dnia 31.08.2019 o 20:19, Gość Marek napisał:

Szukałem tych masek, bo chcę taką zakupić i znalazłem w Decathlonie. Myślę że jet warta swojej ceny.

Zdecydowanie, abstra...ąc od skuteczności filtrowania potwierdzonej certyfikatem (co jest oczywiście bardzo ważne), to dużym plusem jest również komfort użytkowania. W maskach jest dodatkowe zmiękczenie na nos, dzięki czemu leżą one wygodniej, po drugie zpaewniają one odpowiednią wentylację, dzięki czemu nawet jeżdżąc rowerem nie brakuje mi tlenu.

Gość RollaM

No to może warto zwrócić uwagę na ofertę OxyShop.pl gdzie znajdziecie wysokiej jakości  propozycje typu oczyszczacze powietrza, które naprawdę fajnie się sprawdzają i pozwalają w końcu oddychać pełną piersią oraz dużo lepiej spać bez ciągłego wdychania tego smogu. 

Gość Edytka

Ja mam maskę Broyx, według mnie , całkiem nieźle chroni przed smogiem.

Gość Ronina

Ja mam maskę Broyx, według mnie , całkiem nieźle chroni przed smogiem.

I jak się sprawuje? Napisz coś więcej na temat wygody i tego czy jest po prostu skuteczna, bo mam zamiar kupić, gdyż sąsiedzi mocniej palą w tym roku i nie idzie wytrzymać po prostu a nie chcę wydawaćkasy na darmo