Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOPmama

NOP po szczepieniu

Polecane posty

Gość NOPmama

Witam, szukam osob u których na skutek podania szczepionek doszło do nieporzadanego odczynu poszczepiennego. Głównie chodzi mi o zaburzenia snu które zostały z nami na dłużej i trwają.. Trwają już ponad rok zaczely się tydzień po szczepieniu. Najpierw zaczęło się od nieutulonego płacz u przez pierwsze 3 dni po. Wycinanie w literke C. Zaburzenia integracji sensorycznej. Po tygodniu wszystko się ustabilizowalo w zamian za to z dziecka które spało normalnie, ładnie (pobudki zdarzały się gdy szły zeby czy byla chora) teraz mam dziecko które nie spi po nocach ok 3 godzin. W dzień również zadko spi. Stała się nerwowa, zabawy nie były już takie jak kiedyś. Przedtem było inaczej. W wieku 13 miesięcy dostala trzecia dawkę wzw b i zaległa gruzlice bo nie dostała jej po porodzie. Czy znajdą się takie osoby? Czy udalo wam się wrócić do normalności? Proszę tylko bez komentarzy typu po co szczepilam lub szczepienia to samo dobro..

Gość NOPmama
Przepraszam za błędy w pisowni. Nie zauważyłam że słownik pozmienial pojedyncze wyrazy.

Gość gość ada
ja w sumie miałam odczyn poszczepienny dziecka 5 letniego ,zrobiła się cała reka czerwona przykładalismy 5 dni soda , a do 5 lat szczepiłam szczepionkami skojarzonymi wiec mniej ich było niż zwykłym harmonogramem, teraz jestem w ciązy i boje się szczepić dziecko od pneumnokoków a ty autorko to twoje pierwsze dziecko?

Gość NOPmama
Tak to moje pierwsze dziecko. Do objawow po szczepieniu zapomniałam dopisac: wyborcze jedzenie (przedtem jadła i chciała spróbować każda nowa rzecz), nieznanej przyczyny wysypki co jakiś czas. Przy wcześniejszym szczepieniu ojciec zwrócił mi uwagę że zachowuje się gorzej od momentu zaszczepienia. Niestety był to okres kiedy szły jej też zeby więc lekarka zwalila właśnie na to. Jak sobie to wspomnę wtedy też byla wybiorczosc w jedzeniu która minęła, zmiana z pogodnej na nerwowa, nie mogłam wyjść za próg pokoju bez niej. Od tamtego czasu zaszczepila raz. Właśnie to wzw i gruzlice. Do teraz nie dostała kolejnych szczepionek. Nie dziwię się że ludzie się boją. Zwłaszcza przy takim olewaniu sprawy przez lekarzy. Odczyn typu zaczerwienie i gorączka to ponoć "standard" o innych się nie informuje bo po co:/ Ze zgromadzoną wiedzą niestety niezbyt pomocna co do chociażby zaburzeń snu i powrocie do normalnego spania ale wiem ze jeśli kiedykolwiek zaszczepie córkę bądź kolejne dziecko beda to szczepienia przesunięte w czasie.

Gość gość
Jesli ma Pani facebooka to prosze znalezc sobie grupe STOP NOP. Tam jest wszystko co Pani potrzebuje.

Gość NOPmama
Tak mam. Dziekuje

Gość gość
Także polecam skontaktować się ze stowarzyszeniem stop nop,zrzesza ono rodziców których dzieci doznały różnego typu powikłań poszczepiennych.Tam udzielą Ci wsparcia i odpowiedzą na twoje pytania...Polecam,bratowej bardzo pomogli...

Gość NOPmama
Poczytam co i jaak dziękuję: )

Gość gość
Jakbym czytała o moim synu, teraz ma 5 lat i autyzm. Jestem w kolejnej ciąży i drugiego dziecka nie zaszczepię na nic.

Gość NOPmama
Współczuję.. Najbardziej bym chciała wiedzieć jak jej pomoc. Niestety nie wiem jak a na moje odzewy ze to po szczepieniu oczywiscie odpowiedzi ze nie.

Gość gość
Witam, u nas wystąpiły podobne objawy, które opisujesz po szczepieniu, pomogła terapia integracji sensorycznej. Wybiórcze jedzenie, mało snu, obniżone/wzmożone napięcie jest jednymi z wielu objawów zaburzeń integracji sensorycznej. Też na moje uwagi u lekarzy dotyczące tego, iż wystąpiło to bezpośrednio po szczepieniu, następowała negacja, że na pewno nie. Dlatego jak słyszę, że na tyle wykonywanych szczepień tylko około 1000 odczynów poszczepiennych jest rejestrowanych, to mnie niesie. Bo co te statystyki mówią, większość nop-ów jest nigdzie nie zgłaszanych. A wystarczy się przejść właśnie do takich miejsc, gdzie dzieciaki są rehabilitowane, wtedy widać skalę zjawiska. Większość rodziców z którymi rozmawiałam, których dzieci uczęszczają na terapię integracji sensorycznej jest przekonana, że objawy u ich dzieci pojawiły się po szczepieniach.

Gość NOPmama
Zaburzenia z integracji sensorycznej miala już wcześniej ale po szczepieniu wszystko co było już wypracowane na dobrej drodze na okres tygodnia nasililo się i wróciło jak bumerang.

Gość gość
U nas pokrzywka po BCG.

Gość gość
mój miał nieutulony płacz więc potem pediatra już szczepił go tymi szczepionkami dla wcześniaków

Gość gość
O kurde... dziękuję Bogu ze mój Pediatra odracza na razie szczepienia. Mały nie dostał zadnej szczepionki

Gość gość
szczepionki dla wczesniaków??? dobre sobie!! nie istanieja takie szczepionki

Gość gość
Jakie badania zrobiłyście po NOPie? Jeśli wyszło IgE całkowite wysokie, to czy udało Wam się ustalić, który alergen ze szczepionki uczulił?

Gość gość
Pilnie poszukuję kogoś, kogo dziecko miało powiększone węzły chłonne przy nop-ie po BCG. Czekamy na usg, ale termin za miesiąc. Nie wiem jakie badania mogę wykonać na własną rękę, czy powinnam prywatnie zrobić usg żeby przyspieszyć, czy jednak lepiej w szpitalu. Może ktoś wie, jakie badania z krwi zrobić w takim wypadku? Wiele już zrobiliśmy, ale może coś jeszcze trzeba. Oprócz tego dziecko najpierw miało przez 10 dni znikającą pokrzywkę na twarzy, a od kilku dni ma ma stałem plamy na tułowiu, jedynie zmienia się ich intensywność. Lekarz nie przepisał nic na odczulenie, podajemy wapno.

Gość gośćol
do nopmama- u nas identycznie było po szczepieniu przez rok- dziecko nerwowe , budzenie co chwilę , przestałam szczepić - szczepienia w takim przypadku kończą się autyzmem

Gość gość
Wszystkim kpiącym sobie z NOP i kwestionującym czas wystąpienia powikłania ( niby tylko parę godzin po szczepieniu max 2 dni po)! Otóż Rozporządzenie Ministra Zdrowia 1711 z 21 grudnia 2010 roku mówi wyraźnie ... że 4 TYGODNIE po szczepieniu mogą wystąpić niepożądane odczyny poszczepienne!!!

Gość gość
Jak mnie wkurzają te 4 tygodnie po. A jak do cholerki odczyn pojawi się 4 tygodnie i dwa dni po szczepieniu to już nie NOP. Już nie ma podstaw do zgłoszenia bo rozporządzenie...