Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znaczenie imion u dzieci

Polecane posty

Gość gość

Ciekawi mnie czy ktòraś z Was czytała znaczenie imion swoich dzieci i czy Wam się sprawdziło?

Gość gość
Imie było błogosławieństwem dawanym przez rodziców, by ich dziecko uzyskiwało określone cechy, a nie informacją jakie to dziecko jest.

Gość gość
Podoba mi się jedno imię, ale ma bardzo złe cechy. Jak czytam opisy imion mojego imienia, meza czy dzieci to sie sprawdza. Nie wierze w jakies przesady, ale jakos daje mi to do myslenia.

Gość gość
Nie do końca, można się doszukać pewnych cech, tak samo jak można sie doszukać czegoś co się zgadza z jego znaku zodiaku czy liczby z numerologii... ale jak tak na siłę szukać, wszędzie się znajdzie jakieś podobieństwo :D Ale samo znaczenie imienia miało dla nas spore znaczenie kiedy wybieraliśmy imię i wiele odrzuciliśmy dlatego że właśnie znaczenie nam się nie podobało.

Gość gość
gość dziś Imie było błogosławieństwem dawanym przez rodziców, by ich dziecko uzyskiwało określone cechy, a nie informacją jakie to dziecko jest. x Przecież to to samo. Najpierw musisz wiedzieć jakie cechy daje konkretne imię, aby te cechy miało dziecko. A jeśli daję dziecku imię, które ma sprawić, aby dziecko było odważne, przebojowe, czy pyskate, to chyba logiczne, że inni po imieniu powinni zorientować się jaki ten człowiek znając go 2 minuty. A więc jest informacją.

Gość gość
Autorko poniekąd u moich dzieci się sprawdziło. Wydaje mi się, że cechy się sprawdzają, kiedy właścicieli danego imienia jest stosunkowo mało. Trudno, aby każda Anna była taktowna, a każda Julia wrażliwa na porażki, kiedy 1/20 kobiet w Polsce nosi imię Anna, a Julia od 17 lat króluje chyba nawet w pierwszej piątce nadawanych imion.

Gość gość
Znaczenie imienia to ściema sprawdza się liczba numerologiczna.