Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość jesia

Co grozi za niespłacanie kredytu?

Polecane posty

Gość gość jesia

Sytuację przedstawiam w skrócie-moja bratowa będąc jeszcze panną wzięła kredyt na remont domu w którym mieszkała wraz ze swoimi rodzicami i młodszym bratem. Dlatego mój brat przed ślubem podpisał z nią intercyzę .Bał się że długi jego żony mogą przejść kiedyś na niego, bratowa spłaca co miesiąc 500 zł kredytu.Jak urodziła i była na macierzyńskim to dawała radę spłacać,ale teraz sytuacja się zmieniła -miesiąc temu moja bratowa przeszła na urlop wychowawczy na którym zamierza być 3 lata i w tej chwili nie ma żadnego dochodu, 500 plus jej nie przysługuje-za duży dochód ma mój brat.Więc moja bratowa nie będzie płaciła tych rat.Co może jej grozić ?Komornik nie może jej nic zabrać bo ona nic nie ma.Mieszkanie 3-pokojowe w którym mieszkają należy do mojego brata,samochód również. Pomimo tego że powodzi im się całkiem nieźle,mój brat powiedział że nie zamierza spłacać tego kredytu bo z jakiej racji. Czy ktoś był w takiej sytuacji albo orientuje się co może być dalej z tym kredytem? Zostało jej jeszcze 5 lat spłaty, jej rodzice i brat mieszkają w wyremontowanym domu który wygląda jak nowy a ona wtedy zgodziła się brać kredyt bo świetnie zarabiała. Ale postawiła na rodzinę i woli być z dzieckiem w domu, nie chciała wracać do pracy po macierzyńskim a dziecka dać do żłobka..

Gość gość
kuujesz drukarke drukujesz pieniądze i zapewniasz że posiadasz majątek o wartości równej sumie wartości wydrukowanych banknotów. oddajesz

Gość gość
Jeśli to był kredyt tylko na nią to bank najpierw bedzie monitował zaległe raty a po jakimś czasie sprzeda dług firmie odzyskującej długi. Oczywiscie procent cały czas bedzie rósł , do tego dojdzie prowizja firmy windykacyjnej więc końcowa kwota bardzo sie powiększy. Spłaty nie uniknie , bo jeśli nie teraz to w przyszłosći sciagną swoją nalezność , jeśli nie z jej zarobków to kiedys dług przejdzie na dorosłe dziecko .

Gość gość
staszyć każdy może jeden lepieeeeej drugi gorzej ale nie o to chodzi jak co komu wychoodzi

Gość gość
ja np mam dług któego nie spacam bo czekam na wzrost cen brylantów któe mam schowane pod panelami:)

Gość gość
taki płaski sejf jeszcze płytkami to zakryte. zapomniałem szyfru

Gość gość
brylanty nabyłem po okazyjnej cenie na odpuście w jakiejś wsi.