Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy sprzedać wózek 3w1 ?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mój syn ma 14mcy, od urodzenia miałam dla niego 3w1. Wiadomo gondola ok pół roku, potem przeszłam na spacerówkę. Oprócz tego mam tzw. parasolkę, którą trzymam w samochodzie nawet zimą. Używam jak jedziemy na spacer nad może, do galerii itd. Zbliża się wiosna i zastanawiam się czy już nie sprzedać tego 3w1 i nie kupić w to miejsce Espiro magic pro. I teraz moje pytanie: czy w takim espiro młody jako dwulatek przejeździ przyszłą zimę ? wiadomo, że będzie już sporo chodził sam ale wózek chyba mi się jeszcze przyda ? Ma go może któraś z Was ? Dzięki :)

Gość gość
Nie wierzę, że "morze" napisałam przez Ż :( Sorrrry :D

Gość gość
Wózek nie tak łatwo sprzedać wystarczy na olx pooglądać. Wózki sprzedają się miesiącami chyba, że naprawdę tanio ktoś sprzedaje. 2- 2,5latek to już ci w ogóle z wózka nie będzie korzystał.

Gość gość
Ja odstawiłam spacerówkę z zestawu wielofunkcyjnego gdy córka miała niecały rok. Jej waga i pakowanie do samochodu mnie wkurzało. Sprzedałam wózek bez problemu znajomej, która akurat zaszła w ciążę - tak chyba najłatwiej. Teraz jeżdżę Joie, więc nie taką super małą spacerówką, ale ten wózek jest jednocześnie lekki a zarazem ma wszystkie niezbędne funkcje i zimą daje radę. Espiro pro też będzie moim zdaniem okej, też go rozważałam. Jak znajdziesz kupca to sprzedawaj moim zdaniem.

Gość gość
A to ja wiem, że nie jest łatwo sprzedać używany wózek. Ale też jak patrzę na olx to śmiać mi się chce, bo chcą często 60-70 % ceny nowego. Nigdy nie dałabym więcej niż 50% za używany wózek i sama nie mam zamiaru więcej wołać. Ale dziękujję za uwagi, wystawiam go, niestety wśród znajomych nie szykują się kolejne ciąże ;)

Gość gość
Pisałam wcześniej - ja też uważam, że połowa ceny to rozsądna stawka. Wszystkie"grubsze" rzeczy po dzieciach sprzedałam bez większego problemu. Ważne, aby zrobić dobre zdjęcia. Wracając do samej spacerówki - ostatnio nie ma już takich zim, aby super terenowy wózek był potrzebny. A w przyszłym roku twój syn będzie już sam śmigał, ewentualnie sanki w razie wielkiego śniegu. Moje pierwsze dziecko miało dwa lata w momencie, kiedy była śnieżna zima z prawdziwego zdarzenia i w tym okresie zrezygnowaliśmy z wózka już na stałe.

Gość gość
Pisałam wcześniej - ja też uważam, że połowa ceny to rozsądna stawka. Wszystkie"grubsze" rzeczy po dzieciach sprzedałam bez większego problemu. Ważne, aby zrobić dobre zdjęcia. Wracając do samej spacerówki - ostatnio nie ma już takich zim, aby super terenowy wózek był potrzebny. A w przyszłym roku twój syn będzie już sam śmigał, ewentualnie sanki w razie wielkiego śniegu. Moje pierwsze dziecko miało dwa lata w momencie, kiedy była śnieżna zima z prawdziwego zdarzenia i w tym okresie zrezygnowaliśmy z wózka już na stałe. xxx Ja też bez problemu sprzedaję wszystko po małym, pewnie dlatego że pamiętam że są używane i nie oczekuję, że wydatek mi się "zwróci" ;) Pozdrawiam

Gość gość
Ja mialam synka urodzonego pod koniec zimy, i chociaż po pierwszej zimie, jak miał rok, przesiadł się na lekką parasolkę z różnych względów, to jednak na kolejną jeszcze wyciągałam spacerówkę od wózka 3w1. Parasolką nie było mowy żeby przejechać po krzywych, zasypanych śniegiem chodnikach, a mieszkaliśmy w centrum i poruszałam się z nim glównie na piechotę. Spacery bez wózka- super, ale jednak jak miałam cokolwiek do załatwienia to brałam wózek, bo chciał babrać się w każdej kupie błotnistego śniegu, albo czasem nie miał sily a ja jeszcze coś miałam załatwić. Tak że ostatnie 3 mce przed drugimi urodzinami też w solidnej spacerówce przejeździł. Ale jak wasza parasolka sprawdza się tej zimy i możecie się nią poruszać sprawnie po waszych spacerowych trasach, to już wózek 3w1 bym sprzedała. Oczywiście jesli jesteś w 100% pewna że nie chcesz go dla kolejnego dziecka :)

Gość gość
Ja zamierzam użytkować do końca dlatego wybrałam Anexa Crossa. Ma fajne warunki jezdne, posiada dużą spacerówkę i jest dosyć lekki a zdecydowanie lepiej sobie poradzi w terenie niż wózek typu parasolka

Gość gość
Ja mam zamiar Anexa Sporta użytkować do trzech latek ponieważ bardzo dobrze mi się sprawuje i ma dużą spacerówkę. Ludzie sprzedają 3w1 ponieważ dziecko nie mieści się w spacerówce mając 1.5 - 2 latka. W Anexie nie ma tego problemu

Gość gość
Nie ma co na sile sprzedawać wózka bo możemy się miło zaskoczyć jak ja :). Jesteśmy użytkownikami wózka tutek - model Torero i teraz moja córka przesiada się do spacerówki. Okazało się, że jestem w ciąży wiec gondola się przyda jak najbardziej.

Gość gość
Jest to kwestia wielkości spacerówki, ludzie często kierują się wyborem wózka oceniając wielkość gondolki a spacerówkę pomijają a dzieci szybko wyrastają. Ja zdecydowałam się na Anexa Crossa ponieważ ma ogromną spacerówkę ,która wystarczy do końca użytkowania, a warunki jezdne ma o wiele lepsze od malutkich parasolek

Gość gość
Zależy jaka duża spacerówka, ja wybrałam Anexa ze względu na to, że posiada duże siedzisko i dzięki temu mogę go używać do końca:)