Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarka to nie porod

Polecane posty

Gość gość

Bez sensu nazywać ze urodziłam dziecko przez cesarke. Urodzić można tylko w jeden sposób. Cesarka to operacyjne wyjecie dziecka i tyle.

Gość gość
Dziękujemy za złote myśli.

Gość gość
nudy

Gość gość
słaba prowokacja

Gość gość
Dokładnie.Ja nie mówię nigdy ze rodziła tylko ze miałam cesarke

Gość gość
Dokładnie to sobie szafki w kuchni możesz umyć. ...

Gość gość
Gość 21.49 z czym prowokacja? Narzucony po prostu temat cesarki która jest teraz ostatnio bardzo modna i tyle. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć ze jak rodzilam pierwsze dziecko i trochę to trwało to przyszedł lekarz i zaproponował cesarke. Jak zapytałam o powód to odpowiedział zebybylo szybciej. Nie zgodzilam się i nie żałuję. Osobiście uważam ze cesarki są nadużywane zarówno przez lekarzy jak i kobiety. Jak dla mnie to połowa cesarek jest wykonywana bez faktycznych wskazań. Pytanie tylko po co. Wiadomo że poród nie należy do przyjemnych ale paniczny strach przed tym świadczy według mnie tylko o niedojrzalosci kobiety

Gość gość
Ja prdl autorko Ameryki nie odkryłaś. Idź cos poczytaj, wyjdź na spacer lub zajmij się czymś, bo na dekiel ci wali z nudów.

Gość gość
:D :D na zachete 1/10.

Gość gość
Ja to widzę że większość to jacyś frustrac***iszą. A tematy z cyklu objawów ciąży przed terminem om albo cień cienia drugiej kreski na teście itp to co to ma być też prowo albo pisanie z nudów? Nudzi to się tym którzy odpisuja na każdy temat jak leci albo ze prowo albo ze nudy. To co jest dla was interesujące i nie jest prowokacja?

Gość gość
11:52 a dlaczego nie?

Gość gość
Fota twojej porannej kupy byłaby interesująca. Pokażesz?

Gość gość
gość wczoraj słaba prowokacja x Jaka prowokacja. Przecież to prawda.

Gość gość
Ja miałam cesarke na życzenie, w państwowym szpitalu i mam w nosie opinie innych.

Gość gość
Ale co was to? Żeby kochać dziecko trzeba je urodzić w bolach? Współczuję że nie macie o czym pisać i myśleć:) w d***e mam jak rodzilyscie karmilyscie wysiadywalyscie jakim wózkiem jeżdżą wasze dzieci czy chodzą do żłobka czy mają rodzeństwo. Muszą tu siedzieć babki przed 30tka co pracują w sklepie spożywczym i im się nudzi wiec jopią się w komórkę. Każdy żyje jak lubi. Tez z wieloma rzeczami sie nie zgadzam wiele rzeczy mi się nie podoba u innych...ale mam inne rzeczy do roboty niż przeżywanie tego ze ktos nosi skarpetki do sandałów :)

Gość gość
A jezeli meczylam sie 12h,bylo pelne rozwarcie,ale z powodu krótkiej i owinietej pepowina nozkami skomczylo sie cieciem to co?Ja uwazam,ze przezylam dwa porody

Gość gość
Cesarkę krytykują najbardziej te kwoki, które rozflakowało przy porodzie i teraz mają pretensje do całego świata, bo żałują, że nie zrobiły cesarki:D:D:D i jeszcze namawiają inne kobiety żeby też się męczyły hahahhahahahhahaha

Gość gość
Osobiście znam przypadek dziewczyny która krytykuje cesarke i żałuję decyzji o jej przeprowadzeniu do dnia dzisiejszego. Po cesarce na życzenie zrobily jej sie zrosty i nie moze byc w kolejnej ciazy. Nie prawda jest też to że po porodzie naturalnym dziewczyny są szerokie. Zdazaja się takie sytuacje ale dużo zadziej niż komplikacje po cesarce

Gość gość
No i? Ja osobiście znam dziewczynę która tak przerwało przy porodzie że kalu nie trzyma. Myślisz że ona zdecyduje się na kolejne dziecko? W życiu

Gość gość
Jak wszystkiego są plusy i minusy i tyle. Fakt jednak faktem ze cesarke to operacja więc skutki uboczne takie jak przy operacji plus problemu z ewentualną kolejną ciążą donoszeniem itp. Przy porodzie naturalnym też są komplikacje i tyle. Ale skoro nie ma medycznych wskazań do cesarki to lepiej działać zgodnie z naturą. A skutki uboczne no coz mogą wystąpić i tu i tu

Gość gość
Ja też uważam po czasie, ze do porodu siłami natury najbardziej namawiają te "poszkodowane" w myśl zasady "aby innym było tak źle jak mi lub gorzej to będę szczesliwa". Ja rodzilam naturalnie, w trakcie pojawiły się komplikacje i lekarz zadecydował, ze trzeba ciąć. Zgodzilam się, martwiac się o dziecko. Jak rozmawiałam jakiś czas potem z koleżanką, która dwa razy rodziła drogami natury i jej mówię co i jak było to słuchała. Jak powiedziałam, ze lekarz przyszedł i o cc decyzja zapadła to od razu zrobiła smutną i obrazona minę :-| potem się dowiedziałam, ze przy pierwszym porodzie coś tam miała nie tak, ze ja musieli uśpić po i oczyścić dodatkowo, ze coś tam jeszcze..

Gość gość
Ile ludzi tyle opini. Ja dwa razy rodzilam naturalnie bez komplikacji i szybko. Teraz jestem w trzeciej ciąży i nie wyobrażam sobie cesarki no chyba ze dziecko byłoby zagrożone. A co do wąskich bioder szerokiej pochwy itp to w moim przypadku wszystko po staremu.