Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Miron?

Polecane posty

Gość gość
*podobnie

Gość gość
Ani mi sie nie podoba ani podoba.

Gość SKODZIARZ 24 LATA
Tylko Fabian!

Gość gość
Spulczuje

Gość gość
Witam ponownie i dziekuje za wszelkie wypowiedzi. Im więcej myślę o tym imieniu tym bardziej mu sie podoba. Z mężem jak na razie nie możemy dojść do porozumienia. On ostatnio mowi cos o Norbercie. Moze jeszcze ktoś zna jakiegoś Mirona i sie wypowie jak imię jest odbierane i jak zdrabniane. Czy np. dziecko o imieniu Miron to Mirek czy po prostu Miron. Wiadomo sami podejmiemy decyzje, ale czasami opinia i reakcja obcych ludzi może dać wiele do myślenia.

Gość gość
Imię Miron ani nie jest ruskie, ani nie ma nic wspólnego z Mirosławem. Pochodzi ze starożytnej greki i oznacza wonny olejek. Jest to dość oryginalne imię, więc zawsze znajdą się ludzie, którzy będą się krzywo patrzeć. Myślę, że nie warto się nimi przejmować :) Ludzie, którzy go poznają szybko się przyzwyczają, a sam chłopiec z czasem doceni, że nie jest czwartym Jasiem w klasie. Osobiście poznałam jednego Mirona na studiach i nikt go Mirkiem nie nazywał. Nikt też nie robił wielkich oczu na dźwięk jego imienia - wręcz przeciwnie; było odbierane jako coś zupełnie normalnego. Nie zwracaj uwagi na głupie komentarze i nie zniechęcaj się do tego pięknego imienia :)

Gość Mama Mironka
Mam syna o imieniu Miron. Jest to bardzo piekne, oryginalne imię i rzadko spotykane, co je wyróżnia i o to chodziło. Jeśli Tobie się podoba i męzowi to jest najwazniejsze. U nas w rodzinie krecono nosem na temat imienia a teraz jest tak naturalne ze nikt nie wyobraza sobie innego imienia dla Mironka

Gość MironMom
Pewnie dawno po czasie, ale wypowiem się, może komuś jeszcze się informacja przyda ;) Mam syna Mirona (lat.4) Chodzi do przedszkola, nikt go Mirkiem nigdy nie nazywał. Panie i koledzy mówią Miron, w rodzinie tak samo, ewentualnie Mironek. Imię nie spotało się nigdy ze złym odbiorem. Imię, jak każde inne - jednym będzie się podobało, innym nie.

Gość Myron
Ja jestem Miron i muszę przyznać że nigdy ale to nigdy nie spotkałem się ze złym odbiorem, wręcz przeciwnie - na kobiety działa a do tego jest oryginalne, znajomi czasem do mnie mówią Roni, Majron(Myron), Miro - mi się podoba

Gość gość gość

Fajne imię , choć wole tradycyjną wersję Mirosław , brzmi twardo i ma słowiańskie pchodzenie.