Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwulatek z pielucha na plaży, jak to rozwiązać

Polecane posty

Gość gość
gość dziś -nie,ja pisałam o mamuśkach.

Gość gość
gość dziś -nieeeee,ja pisałam o mamuśkach.

Gość gość
W takim razie przepraszam Cię. Dobranoc.

Gość gość
Jezeli chcecie wasze dzieci trenowac jak zwierzeta nocnikowaniem na sile, samotnym spaniem w ciemnym pokoju, samouspokajaniem sie w płaczu itp, to prosze bardzo, ale ja wolałam moim dzieciom tłumaczyc i działac na zasadzie swiadomego Xxx Moje dziecko od 18m. Usypia w ciemnym pokoju a teraz ma 2 lata i robi normalnie na wc i zasypia bez problemu w swoim pokoju budząc się wypoczęta i z uśmiechniętą minką ....więc twoja teora jest nic warta

Gość gość
Ja nie tresuję dzieci, po prostu korzystam z ich zainteresowania. Syna zaczęłam przyzwyczajać do nocnika jak miał 7 miesięcy (było to dla niego frajdą) i jak miał 16 miesięcy pożegnaliśmy pieluchy w dzień (22 msce w nocy). Córka jako niemowlę nie była chętna, żeby siadać na nocnik, więc jak miała rok to zaczęłam ją sadzać na nakładkę. Teraz ma 15 miesięcy i jakoś tak z miesiąc temu zaczęła siadać w pieluszce na nocnik, więc pieluche jej zdjęłam i teraz po domu biega bez i woła. I uwaga uwaga na innych polach też są super rozwinięci, po prostu dbam o dzieci i pracuję z nimi w formie zabawy.

Gość gość
Jezeli chcecie wasze dzieci trenowac jak zwierzeta nocnikowaniem na sile, samotnym spaniem w ciemnym pokoju, samouspokajaniem sie w płaczu itp, to prosze bardzo, ale ja wolałam moim dzieciom tłumaczyc i działac na zasadzie swiadomego Xxx Moje dziecko od 18m. Usypia w ciemnym pokoju a teraz ma 2 lata i robi normalnie na wc i zasypia bez problemu w swoim pokoju budząc się wypoczęta i z uśmiechniętą minką ....więc twoja teora jest nic warta x x dziecko w wieku 18m jest już na tyle duże że spokojnie zrozumie że to jest jego pokój jego łóżko. tej kobiecie chodziło prędzej o pozostawienie maleńkiego dziecka samego w ciemności nawet gdy płacze żeby samo się uspokoił. swoim wpisem raczej potwierdziłas jej teorię zamiast zaprzeczyć

Gość gość
tej kobiecie chodziło prędzej o pozostawienie maleńkiego dziecka samego w ciemności nawet gdy płacze żeby samo się uspokoił. xx ona chciała wmówic sadzającym na nocnik, ze są zimnymi matkami które tresują i na pewno też zostawiają do wypłakania

Gość gość
Jprd To, ze w waszych mózgach sie nie mieści odpoeluchowanie dziecka mniejszego niz 2 lata to jedynie wasza ignorancja i wygoda. Ja odpieluchowana byłam w wieku 11mc a chodziłam majac 9mc. Sama zaczęłam interesować sie nocnikiem a moja mama wykorzystała sprawę bo kto miał prac te tetry? Teraz pampersy suche az do 12 stu godzin tak w reklamie, rozmiar chyba 6 największy i mamusie mysla ze tak trzeba. Gdybyście wiecej czasu poświęcały dzieciom to byście do 2lat w pieluchach nie trzymały. Sama pracuje w zlobku i jak widze 2,5 rocznego chłopca w Pieluchach to jedynie wynik zaniedbania. Celowo napisałam plec-dziewczynki juz dawno porzucają pieluchy. Tylko chłopcy z ich nieudolnymi mamusiami dalej walą w pieluchę bo przeciez biedaczek nie jest jeszcze gotowy :/ gotowa to nie jest ona. Najcześciej takie dzieci maja jeszcze smoczki i tetry do spania :/

Gość gość
Do pań, którym trafiły się dzieci z szybko rozwijającym się układem moczowym :P Gotowość dziecka zależy od niego i to, że wam udało się odpieluchować wcześnie jest tylko w połowie waszym sukcesem, resztę zawdzięczacie dziecku. Moje dzieci na roczek dostawały nocnik, mając 1,5 roku zamieniałam im pieluch na majtki. Niestety bez kontrolowania dziecka z zegarkiem w ręku u starszej zasikane było wszystko aż do wieku 2 lata i 2 miesiące, bo wtedy dopiero SAMA zaczęła chodzić na nocnik bez pilnowania. Wcześniej nie mogłabym mówić o odpieluchowaniu, bo to było moje pilnowanie, że ma skorzystać z nocnika a nie jej potrzeba. Druga do trzecich urodzin (majtki nosiła od 1,5 lat) leciała do toalety dopiero jak poczuła, że ma mokre ubranie. Dorosły, nauczyły się korzystać z toalety, nie zaważyło to na ich inteligencji. Do następnej klasy zdają z nagrodą :P A w temacie: nie ma sensu dyskutować o tak małym dziecku co będzie za pół roku. Dziecko może za miesiąc lub za rok załapać o co chodzi. Może w czerwcu ten problem będziesz miała już dawno rozwiązany ;)

Gość gość
gość dziś -a co cie tak naprawde to obchodzi?Ty jestes tam w pracy,a juz widze jak kazdego dzieciaka i jego matke obgadujesz z gory do dolu.

Gość gość
Tylko chłopcy z ich nieudolnymi mamusiami dalej walą w pieluchę bo przeciez biedaczek nie jest jeszcze gotowy :/ gotowa to nie jest ona. xxx takie mamuski nigdy nie pozwolą chłopakowi wydoroślec, a ich synowa będzie miała prez/srane...

Gość gość
gość dziś tej kobiecie chodziło prędzej o pozostawienie maleńkiego dziecka samego w ciemności nawet gdy płacze żeby samo się uspokoił. xx ona chciała wmówic sadzającym na nocnik, ze są zimnymi matkami które tresują i na pewno też zostawiają do wypłakania x każdy przeczyta te co chcę wyczytać

Gość gość
gość dziś Tylko chłopcy z ich nieudolnymi mamusiami dalej walą w pieluchę bo przeciez biedaczek nie jest jeszcze gotowy :/ gotowa to nie jest ona. xxx takie mamuski nigdy nie pozwolą chłopakowi wydoroślec, a ich synowa będzie miała prez/srane... x x ale Durnoty wypisujecie. każda matka chciałaby żeby dziecko jak najszybciej zaczęło korzystać z ubikacji. pielucha dla wygody? taa jasne. o wiele lepiej, szybciej, i wygodniej jest wytrzec dziecku tyłek po kupie gdy korzysta z toalety niż babrac się w rozmazanym g*****e na tyłku i pieluszce.

Gość gość
każda matka chciałaby żeby dziecko jak najszybciej zaczęło korzystać z ubikacji. pielucha dla wygody? xx haha, no nie każda chce zaczynać jak najszybciej, bo tutaj mamuśki 2 latków nawet nie próbowały wysadzać, zastanawiaj ą się kiedy zacząć, więc jakie najszybciej i jakie "każda" poza tym aby nauczyć to trzeba wysadzać kilka razy dziennie, rozebrać, posadzić, poczekać, potem ubrać etc zdecydowanie wygodniej jest puścic dzieciaka luzem w pampersie i tylko go zmienić jak śmierdzi czy jest spompowany raz na kilka godzin

Gość gość
...bo tutaj mamuśki 2 latków nawet nie próbowały wysadzać... x rozumiem że niczym wielkie oko wielkiego brata widzisz co każda z nas robi że swoim dzieckiem? to że ktoś nawet pyta jak oduczyć 2 letnie dziecko pieluchy nie znaczy że nie próbował.

Gość gość
po prostu czytam ze zrozumieniem i większośc pyta, czy 2 lata to dobry moment, kiedy zacząć, jak etc. A to, ze nie próbowały wynika z głupot jakie wypisują o tresurze, zmuszaniu etc.

Gość gość
Moje dziecko zaczelam uczyc jak mial niecale 1,5r i w ogole nie chcial siadac na nocnik,byl wrzask,uciekanie.Podejmowalam jeszcze trzy proby,za kazdym,razem to samo.Czy wg was powinnam go "tresowac",bo dwulatek z pielucha to obciach i wstyd?Nauczylo sie jak mial 3 lata,trwalo to jeden dzien i od razu w nocy tez przestal siusiac.Zyje,ma sie swietnie,czy wg was jest kaleka???

Gość gość
gość dziś Następna która pierdzieli o układzie moczowym. Przegapiłaś moment i tyle. Sama piszesz, że pieluchę zdjęłaś dopiero jak dziecko miało półtora roku. Więc tak naprawdę zaczęłaś odpieluchowywać dziecko w wieku 18 miesięcy, chociaż podejrzewam, że jednak później. NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIEDOJRZAŁY UKŁAD MOCZOWY! 30LAT TEMU NIE BYŁO PIELUCH JEDNORAZOWYCH I WSZYSTKIE DZIECI BYŁY ODPIELUCHOWANE JAK MIAŁY ROCZEK. I JAKOŚ SIĘ DAŁO. Dziecko może mieć chory układ moczowy, ale nie niedojrzały. Mówi się o niedojrzałym układzie pokarmowym, ponieważ dziecko rodzi się z jałowymi jelitami, ale nie rodzi się z niedojrzałym układem moczowym, w tym sensie co piszecie. Może się urodzić z niedorozwojem układu moczowego. x Jedna rzecz, jeśli dziecko leje do łóżka w wieku 2 lat, to: a) albo nie wysadza się go przed snem. b) jest chore, nerki, przeziębiony pęcherz, niedorozwój itp c) stres w domu

Gość gość
gość dziś Może nie sami chłopcy, ale głównie. Przyznam ci rację, sama mam w rodzinie osobę, która tłumaczyła wszystkie "opóźnienia" tym, że to są chłopcy. Czas kiedy dziecko zaczyna chodzić, mówić zależy właściwie od dziecka i tego się nie przyspieszy. Ale samodzielne jedzenie i niesikanie po nogach zależy od rodzica. Czy mu na to pozwoli. Był tutaj ostatnio wątek, kiedy mamusia płakała tutaj, że dziecko chce jeść samo. Za pół roku dziecko zrobi się za bardzo cwane i jeść już nie będzie chciało samo :)

Gość gość
rozumiem że niczym wielkie oko wielkiego brata widzisz co każda z nas robi że swoim dzieckiem? to że ktoś nawet pyta jak oduczyć 2 letnie dziecko pieluchy nie znaczy że nie próbował. x Akurat ten co pyta, czyli autorka nie próbowała. Ona chce spróbować dopiero w maju, kiedy dziecko będzie miała 2 lata i 2 miesiące.

Gość gość
9:31 Bede sobie komentować ile mi sie bedzie podobało. Do tej która kupiła nocnik jak dziecko miało 1,5 roku-gratulacje! Nie chciało usiąść? Cos podobnego! Niewiarygodne! Wiesz dlaczego? Bo trzeba było kupic go znacznie wczesniej i posadzić na niego. Z 1,5 roczniakiem czy dwulatkiem to sorry ale przeboje beda.

Gość gość
12:40 święte słowa, ale tak to jest, jak sie żadnej ksiażki na ten temat nie przeczytało :) ja czytałam amerykańskie i brytyjskie i polskie i wszędzie było napisane, że wiek 9-15 mcy dziecko jest ugodowe i można nauczyć, póżniej dziecko robi się zbuntowane i mogą byc problemy!

Gość gość
Wszystko jest sterowane przez producentów. Robią słoiki od 4 mca to mamuśki kupują i nie chcą czekać z rozszerzaniem diety do 6 mca jak jest w oficjalnych wytycznych. Są pampersy rozm, 6 do 20ileśtam kilo to mamuśki kupują dopóki dzieciak się w to mieści i uważają, ze dopóki wchodzi w pieluchę to na nocnik za wcześnie! Z rozszerzaniem diety takie predkie, a z higieną opóźnione. Zupełnie odwrotnie, niż w kulturach naturalnych, plemiennych, czyli zgodnych z naszym gatunkiem. I jeszcze uważają, ze są mądre!!! Śmiech na sali!!!

Gość gość
12:47 100/100 samo sedno sprawy!

Gość gość
Tu autorka Nocnik ma odkąd skończył 10msx ale nic z tego nie wychodIlo Dzisiaj zajęłam mu pieluchy i sadzalam na nocnik. 3x sikal pod siebie. Na drzemke założyłam pieluchy i po drzemke znowu zdejmowanie :)

Gość gość
Wszystkiego trzeba dziecka nauczyc. Samo sie nie nauczy siadac na wc czy pozniej wycierac dopki. Tak samo samodzielne jedzenie. U nas przy nauce sikania wysiadla pralka. Spraly sie wszystkie majtki i spodnie. Chodzil po domu w takich spranych. Pranie wstawialam co 3godz. Sasiadka stwierdzila ze jestem j******a ,bo ona ma w tym samym wieku dziecko i jej szkoda czasu i ciuchow niszyc. Moj od roku ladnie korzysta z wc a jej 2.5 latka w pampersie. Ale co tam. Najwazniejsze ze ladnie i czysto ubrana

Gość gość
nic nie wychodziło bo nie byłaś systematyczna

Gość gość
Może i ja się wypowiem. Starszego odpieluchowałam w wieku równo 2 lat. Zajęło to dwa dni. Wcześniej były jakieś próby, ale bez efektów i odpuściłam. I owszem, była to moja wygoda. Nie bardzo uśmiecha mi się obsikiwanie mebli i dywanów przez dzieci. Nauczyłam syna kiedy był w stanie to pojąć od razu. To było dawno temu i nie ma w tej chwili żadnego znaczenia. Teraz młodsza w czerwcu skończy dwa lata i mam zamiar oduczać na wiosnę, aby na lato wyjść z pieluch, bo podobnie jak autorka na wakacjach chciałabym nie zaprzątać sobie tym głowy. Co was tak boli, czy to jakieś wyścigi? Jakie to ma znaczenie kto kiedy chodził, mówił, przestał sikać w pieluchy... Byle sobie tylko wytknąć kto jest niby lepszy.... A kiedyś - cóż kiedyś wiele rzeczy robiło się inaczej.

Gość gość
Tu autorka Chciałam się jeszcze zapytać po ilu dniach bez pieluchy wasze dzieci, wiedziały, że jak chcą siku albo kupę to muszą usiąść na nocnik albo wołać?

Gość gość
Bo 3latek w pampersie to juz troche wstyd. Juz rozumie wszystko ,w miare ladnie gada a leje w majty.