Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka00001111

Ściąganie pokarmu

Polecane posty

Gość Anka00001111

Jestem prawie 3 tyg po cc, nie mogłam od razu karmić swoim mlekiem niestety więc mam go od początku mało, nie miałam żadnego nawału czy coś takiego. Mały nie może złapać brodawki bo są wklęsłe, nie pomagają nakładki bo mleka jest mało, laktator wyciąga je tylko na chwilę.... Używam wogóle ręcznego... I tak się zastanawiam bo już mnie ręce bolą... Czy w tej sytuacji pomógł by mi elektryczny? Czy ma ktoś takie doświadczenie???

Gość gość
Koniecznie kup sobie elektryczny. Musiałam ściągać dłuższy czas i przetestowałam kilka. ręczny to na awaryjne sytuacje, jeśli chcesz rozkręcić laktacje koniecznie kup elektryczny.

Gość gość
Medeli elektryczny, podwojny. Rewelacyjna sprawa. Nie poddawaj sie tez, przystawiaj. Znam mase matek z plaskimi czy nawet wkleslymi brodawkami, to nie ma nic do rzeczy. Dziecko nie ssie sutka tylko lapie cala otoczke. Na YouTube sa filmiki jak przystawiac. Ja tez mialam dwa razy cc, brak nawalow czy cieknacego mleka a kp oboje dzieci. Przy pierwszym sciagalam tez dodatkowo by pobudzic laktacje i mialam dobrego doradce laktacyjnego.

Gość gość
Ja tez miałam udręki z karmieniem, tez mam płaskie brodawki, żadne nakładki nic nie pomagało. karmienie to była udręką chociaż miałam dużo mleka,mało zasypia przy piersi bo dwóch pociagnieciach i po 4-5 dniach męczarni zaczęłam odciągnąć. Zależało mi na tym by syn jadł moje mleko i tak odciagalam codziennie tak co 4 godz.z obu piersi i co jakiś czas ściągłam juz więcej. Syn jadł co 2-3godz. Pół roku tak dałam rade. Polecam laktator elektryczny jak najbardziej, ja miałam tommee tippee

Gość Ania00001111
Zastanawiam się właśnie nad kupnem elektrycznego tylko czy to nie będzie wydatek na marne skoro już 3 tygodnie mam tak mało mleka... Ciekawe czy rozkręcenie jeszcze laktcje ...

Gość gość
Elektryczny powinien ci ja jeszcze pobudzić.

Gość gość
tylko elektryczny. ręczny laktator to męczarnia.

Gość gość
Ja mam medala electric, mam nawet dwa i sciągam pokarm na 2 piersi jednoczesnie. Kup elektryczny, polecam medela, nie wazne jaki model, bo maja nowsze od mojego. 1 dziecko karmilam systemem sciągania orzez 11 miesięcy, obecnie karmie tak drugie dziecko juz 6 mies. Zamierzam 1, 5 roku. Ciężko z tym myciem i sterylizacją ale ja daje radę.kupuj elektryczny nie męcz się. Tez ma plaskie brodawki, po 1 dziecku jakoś się nie wyrobiły.

Gość gość
Spokojnie, pokarm się pojawi. Kazda mama ma kryzysy laktacyjne. Pić wodę, jesc reg posiłki, ja na rozkręcenie laktacji piję femaltiker, poza tym jest dużo preparatów na zwiększenie laktacji. Nie martw się pokarm wróci, ale trzeba sciągac i nie stresowac sie. W nocy sciągam ręcznym.

U mnie po cc dzidzius poszedl do inkubatora. Potrzebowali kilka dni tylko po 5 ml. Wydawalo mi sie ze bedzie z tego doopa jak poprosili o 20. Siedzialam i plakalam w tym durnym pokoju laktacyjnym. A potem sie wzielam w garsc. Dwa trzy razy dziennie pilam herbate laktacyjna lactosan i przed sciaganiem rozgrzewalam piersi kompresem zelowym. Teraz (3mce) porzucilam laktator a malenstwo pasie sie na cycu :-) A laktator kupilam z canpol babies za dwie stowy. Rewelacyjny :-) Jakby co to szukaj w aptece sieciowce 50zl tanszy niz w sklepie.

Gość gość
Tylko reczny karmilam 9 miesiecy tylko odciaganym mlekiem mialam 2 elektryczne i zaden nie sciagal tyle co reczny