Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Torbiela na jajnikach!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam was kobietki, mam 18 lat i jestem dziewicą, poszłam dzisiaj rano na kontrolne badanie usg przez powłoki brzuszne. Okazalo się, ze mam torbiela 5cm na lewym jajniku. Ginekolog chcial mnie namowic na badanir dopochwowe ale sie nie zgodziłam. Dostalam tabletki hormonalne i za trzy miesiace mam sie stawic na kontroli. Mam do was zatem pytanie, czy badanie dopochwowe jest konieczne? Nie widzi mi sie poniewaz mam swojr zasady i najblizsze takie badanie kontrolne dopochwowe chce zrobic dopiero po slubie. Dzieki za odpowiedzi!

Gość gość
tak zacofancu , dopochwowe jest bardziej dokladne , poczekaj z leczeniem torbieli do slubu , kretynko

Gość gość
To, ze mam swoje zasady nie znaczy, ze jestem kretynką :) Pytam ponieważ chcę wiedzieć, agresja z twojej strony jest zbędna. Nie dla wszystkich badania ginekologiczne to pikuś. A dla mnie jest to szczegolnie stresujące przeżycie.

Gość gość
usg dopochwowe jest bardzo pomocne, jak nie wiesz to torbiele są różne, rób co uważasz... twoje zasady twoje życie

Gość gość
weź dyspensę od księdza i będzie git.

Gość gość
W odległych czasach cmentarze były pełne kobiet z "zasadami", dziś w dobie postępu trudno uwierzyć, że są jeszcze osoby tak głupie.

Gość gość
Autorka nie prosiła o ocenianie jej, tylko zadała konkretne pytanie, a Wy na nia najeżdzacie nie wiem czemu. Co Wam do tego ? Wracając do tematu- badanie dopochwowe jest dokładniejsze, ale nie niezbędne. Tabletki hormonalne powinny wysuszyc torbiel. Ginekolog pewnie zaleci dalszą obserwacje

Gość gość
To prowokacja, jakbyś miala tak dużą torbiel, to by Cie bolalo na tyle, że nie zastanawialabys sie nad dziewictwem. Mamografii tez nie zrobisz przed slubem?