Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzenaaaaaa31

Pomocy!!! Jak poprawić płodnośc?????

Polecane posty

Gość Marzenaaaaaa31

Od ponad roku staramy się z męzem o dziecko i trace juz powoli nadzieje, że kiedyś zostanę mamą.. Moj mąż też jest załamany i chyba zaczął się obwiniać z tego powodu, chociaż zrobiliśmy badania i oboje jestesmy zdrowi. Lekarz wykluczył bezpłodnosc i zalecił "dalsze staranie". Ograniczylam juz wszystkie czynniki wplywajace negatywnie takie jak uzywki, czy stres, ale to chyba za mało. Proszę o pomoc, co wiecej moge zrobic???????? dieta? cwiczenia? moze jakas terapia? Pisalam takze w wątku o plodnosci, ale moze tutaj ktos mi pomoze? :)

Gość gość
może najwyższy czas sprawdzić kiedy masz owulacje i wtedy się starać, a nie tak cały cykl na chybił trafil?

Gość gość
Przestać się starać ciąża sama przyjdzie. Ja nie rozumiem myślicie obsesyjnie najpierw o ciąży po tem wariujecie na punkcie dziecka. Zero dystansu do sprawy. To w niczym nie pomaga . Ja mam trójkę dzieci i każde z pierwszego cyklu starań. Nigdy się nie monitorowalam Ani nie zmienialam dotychczasowego życia. Skoro jesteście zdrowi to w takim razie problem jest W psychice i tyle

Przyczyn niepłodności lub problemów z zajściem w ciążę jest wiele i występuję zarówno u kobiety jak i mężczyzny. Wśród nich można wymienić przyczyny genetyczne, zaburzenia hormonalne, złe nawyki żywieniowe, stres... Warto abyście oboje wykonali badania w kierunku niepłodności badaniaprenatalne.pl/badanie-plodnosci-jak-sprawdzic-swoje-szanse-na-dziecko/

Gość marzenaaaaaa31
Już zrobiliśmy badania pod kątem płodności i nic nie wskazywało na to, że mamy z tym problem. Lekarz zasugerował wsparcie suplementami diety na poprawę płodności.

Gość gość
do marzeny31- a używasz testów na owulacje?

Gość gość
Autorko,u nas to samo.Maz wyniki bardzo dobre,ja owulacje mam po dwa pecherzyki,co cykl.Wszystko przebadane i mamy ponoc blokade psychiczna... Tez mam dosyc,jak mam wyluzowac skoro walcze z tym dwa lata...

Gość gość
do 12.55 to twoja pierwsza czy koleja ciąza?

Gość gość
my się staramy około 10 miesięcy i ciązy nie widać, pół roku było na luzie teraz z testami owu, i niestety nici ,ja mam hormony wporzadku i inne badania nie wiem dlaczego się nie udaje, cykle regularne , łykam kwas foliowy i inne suplementy dla kobiet chcących zajść w ciąze

Gość gość
Kolejna,tzn z pierwszej mam syna 11 lat,druga stracona i juz od dwoch lat nie moge zajsc

Gość gość
ja 13.02 -moja też druga i nie wiem co się dzieje ze się nie udaje może psychika ,ja tak mam że trochę patrze na zegar biologiczny i on tyka i nie mam już dużo czasu

Gość gość
do 13.04 a ile masz lat jak można spytać?

Gość gość
ja 13.02- ja miałam ciąze biochemiczną utraconą bardzo szybko ,nie wiem może to wiek robi swoje, ja mam dziecko 10 letnie,ale pragne jeszcze zostać mamą

Gość ahgfdsa
ja też mam już córkę 12 lat, a w drugą ciążę nigdy nie mogłam zajść. Pogodziłam się z tym, że zostanie jedynaczką.

Gość gość
Kurcze,czemu tak sie dzieje,ze mamy juz dziecko i koniec wiecej nie mozemy.Nie moge tego zaakceptowac,ze wiecej miec nie bede

Gość gość
do 13.19 a ile masz lat ?

Gość gość
ja13.02 - nie wiem ja sobie dałam czas jeszcze ten rok jak się nie uda to trudno ,przynajmniej próbowałam.....

Gość gość
29 mam

Gość gość
Teraz czekam na okres,kupilam ziola klimuszki nr.1, modle sie do sw.Rity i jak to nie pomoze,to nie wiem :(

Gość gość
ja 13.02 -moja kolezanka pierwsze dziecko urodziła jak miała 28 , a wdrugą ciąze zaszła dopiero po 12-tu latach na okrągłe 40 tkę - dziewczyny jeszcze w 40 byscie się zdecydowały czy już nie?

Gość gość
13.23 to jeszcze masz czas w sumie i na luzie możesz podejś do tego ja 13.02 ja już jestem po 30-tce sporo więc czasu już nie mam tak wiele

Gość gość
Tak tylko,ze corka ma juz 9 lat,chcialam mniejsza roznice,ale nie mam na to wplywu

Gość gość
dziewczyny badałyscie swoją rezerwę jajnikową ?

Gość gość
ja 13.02 mój syn ma 10 ,urodziłam mając 25lat to u mnie byłaby wieksza różnica wieku niż u ciebie 9 , i chciałabym córeczkę a ty?

Gość gość
Syna,ale plec mi bez roznicy oby sie udalo,bo to juz wykancza psychicznie,a pewnosci nie mam,ze jeszcze sie uda

Gość gość
do 13.31 a twój partner ile ma lat, mój ma 35 lat więc u nas może wiek jest przeszkoda trochę że się nie udaje, powoli się ztym godzę , ale byłam zawiedziona jak pod konie roku się nie udało liczyłam że jeszcze na 35 urodziny się uda a tu niestety

Gość gość
13.02 jak u mnie będzie syn to tez będę się cieszyła , mój facet wybrał nawet imie Mateusz tak mu się podoba od jakiegoś czasu

Gość gość
Drożność jajowodow sobie zróbcie, badanie nasienia, bo same hormony to za mało

Gość gość
Moj ma tez 35 i nasienie jak 25 latek,zdrowy jak kon i hormony,wysportowany no,ale co z tego. U mnie bylby Karol

Gość gość
13.02 my planujemy na wakacje wyjechać może zmiana klimatu cos pomorze