Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który laser wybrać do depilacji Vectus czy asclepion

Polecane posty

Gość gość

Stoje przed wyborem do ktorego salonu udać siebie na depilacje łydek i głębokiego bikini. Czym one sie różnią?

Gość martulka_spa
Cześć, pracuję jako kosmetolog już 8 lat i miałam do czynienia z różnymi laserami, więc bardzo dobrze znam wiodące urządzenia do epilacji laserowej. Pracowałam na Lightsheerze, Mediostarze, Vectusie i niestety również na różnych IPL-ach. Dlatego od razu odradzam IPL-e, ze względu na to, że są do wszystkiego i do niczego i jedynie usypiają włosy, zdarza się też, że je odbarwiają. Lasery mają określoną długość wiązki, dlatego będą skuteczne. Jednak laser laserowi nierówny. Z moich obserwacji najbardziej bezpiecznym i efektywnym systemem (ze względu na stabilność wiązki lasera!!! to jest bardzo istotne, równomierne rozłożenie energii, szybkość zabiegu) jest Vectus. Żaden z innych laserów nie wyklucza ryzyka poparzenia - to też jest istotne, a dzięki Skintelowi - który "czyta" aktywność melaniny w Twojej skórze i pomoże w doborze parametrów - jest to możliwe. Dodatkowo poradzi sobie z różnymi włosami, nawet jaśniejszymi, podstawowa zasada jest taka, żeby włos nie był jaśniejszy od skóry! Wszystkie moje pacjentki i klientki były zachwycone efektami. Ważne jest też to, że zabieg jest bardzo szybki, ja się czasem uwijałam z nogami w 35 minut :) Jednak pamiętaj, że epilacja laserowa to nie jest jeden zabieg, tylko seria zabiegów powtarzanych co 4-8 tygodni w zależności od partii - jest to uzależnione od cyklu wzrostu włosa, dlatego słuchaj się kosmetolożki lub lekarza i zapisuj na zabiegi regularnie :)) z jakiego jesteś miasta? Ja sama zrezygnowałam z pracy w salonie i chcę otworzyć swój gabinet i szykuję się do zakupu ukochanego Vectusa, ale dopiero na jesień, więc nie mogę Cię zaprosić jeszcze do siebie na zabiegi, ale już za kilka miesięcy :))) mam nadzieję, że trochę pomogłam, jak będziesz mieć pytania to śmiało pisz

Gość gość
Jestem z Poznania. A laser asclepion?

Gość martulka_spa
A ja z Warszawy - jeśli będziesz przejazdem na jesień - mam nadzieję, że będę mogła zaprosić Cię do siebie już :) Jeśli chodzi o Mediostara (Asclepion) - tam jest taki problem, że energia koncentruje się pośrodku soczewki, więc przy ustawieniu normalnych parametrów niestety ale zostają tak zwane "placki" :) czyli skóra podzieli się na miejsca, w których nie było wystarczającej energii, żeby usunąć włosy i na te, w których masz mniejsze owłosienie. Największym problemem jest to, że nie masz tam chłodzenia w oknie zabiegowym, tylko pod nim albo dookoła niego - w porównaniu do Vectusa, zabiegi są bardzo bolesne. Jest tam co prawda tryb inmotion - smooth, gdzie producent mówi o tym, że zabiegi są bezbolesne i szybki - to się zgadza, ale moje klientki nie miały w ogóle efektów po tym i tak musiałyśmy pracować w trybie stemplowym. Oczywiście ostatecznie najważniejsza jest efektywność - tutaj oceniłabym ją tak na trójkę :)

Gość gość
Super :) dziękuj***ardzo za cenne wskazówki :) czyli Vectus zdecydowanie?

Gość martulka_spa
proszę :) jakbyś miała jeszcze jakieś pytania w trakcie serii zabiegowej to śmiało pisz! Jeśli chcesz mieć gwarancję bezpieczeństwa zabiegu, wysoki komfort - chociaż pamiętaj o tym, że nie ma bezbolesnych zabiegów na laserach - bo każda wiązka ma za zadanie coś zniszczyć - w tym wypadku jest to melanina, a więc nie ma czegoś takiego jak bezbolesna epilacja, ale przy Vectusie jest cały jeden moduł chłodzenia i chłodzenie kontaktowe, więc komfort jest większy :) no i przede wszystkim - najważniejsze - efektywność! najlepsze efekty miałam wśród klientek właśnie na Vectusie. i dlatego też chcę kupić właśnie ten laser do siebie, tak naprawdę nie mogę się doczekać aż będę miała swoje cacko !!:))) mam nadzieję, że Ci pomogłam, w razie pytań - odzywaj się!

Gość gość ja
malutka_spa ja mam problem z brodą o podwyższonym testosteronem i jedno każą golić maszynka i nie peseta inni laser a jeszcze inni pastę cukrowa dodam że jestem po usunięciu tarczycy i w rodzinie są liczne nowotworu piersi i jajnika czy to nie ma przeciwwskazań do lasera. Jestem z okolic Lublin a i chciałabym się zapisać na Light shere