Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Wyrywanie z臋ba

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Boli mnie z膮b, pi膮tka na g贸rze. Od kiedy by艂am ma艂a pewna osoba tak mnie straszy艂a dentyst膮, 偶e ba艂am si臋 do niego chodzi膰. Teraz chodz臋 jednak niestety, jednego z臋ba nie da si臋 uratowa膰 i musz臋 go wyrwa膰. Troch臋 zwleka艂am z wyrywaniem poniewa偶 bardzo si臋 tego ba艂am i nadal si臋 boj臋. Chyba mam jak膮艣 fobie na dentyst臋. Wcze艣niej nie bola艂, dopiero teraz :c W ka偶dym razie nie jest najgorsze dla mnie samo wyrywanie a to co b臋dzie p贸藕niej poniewa偶 w sobot臋 na 19 mam studni贸wke a do dentysty id臋 w pi膮tek na 15. Boj臋 si臋, 偶e b臋dzie mnie bole膰 na studni贸wce po wyzwaniu. I pytanie czy b臋d臋 mog艂a pi膰 alkohol? Jestem osob膮 raczej nie艣mia艂a i sztywna w towarzystwie, dlatego chcia艂bym si臋 chocia偶 troch臋 napi膰 偶eby si臋 rozlu藕ni膰 i dobrze bawi膰. Dodam, 偶e ten z膮b, to co wystaje ponad dzi膮s艂o prawie ca艂y si臋 wyruszy艂. Tylko z jeden strony wystaje troszeczk臋 a pod lini膮 dzi膮s艂a jest dziura tak偶e jest to chyba tylko korze艅. Prosz臋 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Dobry dentysta wyleczy ci kanalowo i odbuduje tego z臋ba, ale prywatnie musisz is膰. Pi膮tki nie wyrywaj!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale boli mnie poza tym, dentystka m贸wi艂a, 偶e mo偶na go jedynie wyrwa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale co ropa si臋 zebrala czy co? Kazdego zeba praktycznie da sie odratowac kana艂owk膮, moze jej zapytaj czy by sie nie dalo. Zatruje ci go i na studniowce i tak nie bedzie bola艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰vvvvvvvvvo
Kilka stowek moze to kosztowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie si臋 jej pyta艂am ju偶 wcze艣niej to powiedzia艂a, 偶e si臋 nie da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie boli jako艣 tragicznie ale na d艂u偶sz膮 met臋 jest to dosy膰 dokuczliwe. Zacz臋艂o mnie bole膰 wczoraj wieczorem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moze kiepska dentystka albo sie jej nie chce grzebac w z臋bie. Nie mozesz sie innej poradzi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niby mog艂abym tylko teraz mam na to troch臋 ma艂o czasu. Zale偶y mi na to 偶eby na studni贸wce dobrze si臋 czu膰 i 偶eby nic nie bola艂o i nie wiem co teraz zrobi膰 bo s艂ysza艂am, 偶e po wyrywaniu r贸偶nie mo偶e by膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi po wyrwaniu nie zrobil sie skrzep bo za dlugo trxymalam wacik, i bol by艂 straszny musieli mi do zeba dac antybiotyk, ale jak wszystko dobrze idzie to jest ok. A moze wytrzymasz weekend, na studniowce nie bedziesz myslec o bolu bo bedziesz miec inne rzeczy na glowie i pojdziesz po weekendzie do innego dentysty to moze zeba ci uratuje. Jestes mloda a pi膮tke przy usmiechu widac wiec mize warto j膮 mie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moze jutro gdzies cie prywatnie przyjm膮 bo na nfz kanalowo nie lecz膮, tylko wyrywanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chodz臋 prywatne. Mo偶e jutro postaram si臋 i艣膰 gdzie indziej, popyta膰. Dobrze by by艂o jakby mo偶na by艂o, tak 偶eby zatru膰 i 偶eby nie bola艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teraz czasem to na jednej wizycie lecz膮 kana艂owo w znieczuleniu i po bolu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋kuj臋 za odpowiedzi, jutro zobacz臋 co da si臋 zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko i jak tam u ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tenka2
Najlepiej b臋dzie jak zapytasz dentysty b膮d藕 zapytasz tu: http://Zdrowezeby.net.pl/pytania Lepiej wcze艣niej upewnij si臋 czy mo偶esz pi膰 alkohol, 偶eby艣 nie narazi艂a swojego zdrowia na niebezpiecze艅stwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mirka549
ostatnio wyrywa艂am z膮b m膮dro艣ci u Pana Piotra Radziszewskiego w Radomiu szybko sprawnie i bez komplikacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marta167
Ciekawe jak si臋 sko艅czy艂o. Usuwa艂am z膮b w Yes Dent we Wroc艂awiu http://yesdent.pl/ pi膰 alkoholu nie mo偶na!, pali膰 te偶 nie, bo mog膮 pojawi膰 si臋 komplikacje. U mnie wszystko by艂o dobrze. Praktycznie nic nie czu艂am, a dzi膮s艂o szybko si臋 zagoi艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najwa偶niejsze to dobry lekarz. Nie sztuka usun膮膰 z臋ba... A niekt贸rzy lekarze id膮 na 艂atwizn臋, inkasuj膮c jeszcze przy tym kilka st贸w! Ja na szcz臋艣cie trafi艂am do Kliniki Luxdentica w Krakowie, gdzie moimi z臋bami zaj臋艂a si臋 pani dr Alicja Rembiasz-Jedli艅ski i pod mikroskopem wyleczy艂a kana艂owo dwa z臋by, kt贸ry inny stomatolog w innej klinice skaza艂 na usuni臋cie... Tak 偶e zawdzi臋czam Pani dr zachowanie dw贸ch w艂asnych z臋b贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniczka473
ostatnio musia艂am usun膮膰 贸semk臋 i powiem szczerze potwornie si臋 ba艂am okaza艂o si臋 jednak ze pan doktor Piotr Radziszewski poradzi艂 sobie z tym 艣wietnie, nie by艂o 偶adnych komplikacji i wielkiego b贸lu

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 od zawsze ba艂am si臋 dentysty,a w szczeg贸lno艣ci wyrywania z臋b贸w. Ostatnio przeczyta艂am w internecie sporo pozytywnych opinii na temat gabinetu stomatologicznego z Warszawy http://stomapol.eu/. Wykonuj膮 tam zabiegi z zakresu stomatologii zachowawczej, estetycznej i protetyki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja usuwa艂am ostatnio dwa z臋by do aparatu ortodontycznego u dra Jakubowskiego z Kliniki Dent SM, kt贸ra si臋 mie艣ci na Bemowie. Bardzo dobry chirurg, zabieg naprawd臋 wykonany zosta艂 super sprawnie. Je艣li kto艣 szuka - polecam http://www.dentsm.pl/chirurgia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja od lat lecz臋 z臋by w http://www.medidens.pl/ i mia艂am kiedy艣 jeden wyrywany. Nie bola艂o, poniewa偶 dosta艂am znieczulenie. Gorzej cz艂owiek czuje si臋 po wyrywaniu z臋b贸w trzonowych ni偶 przedtrzonowych, wi臋c nie powinna艣 si臋 tak bardzo martwi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobrze wybierz dentyst臋, kt贸ry si臋 tym zajmie. Ja wyrywa艂am 贸semki u http://properdent.pl/ i wszystko jest ok. Bardzo profesjonalnie podeszli do sprawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja usuwa艂am z臋ba w klinice Fabdent, http://www.fabdent.pl/uslugi/chirurgia. Oczywi艣cie si臋 ba艂am, bo kto si臋 nie boi, zabieg 艣rednio przyjemny, a nawet nie tyle zabieg, bo jednak znieczulenie swoje robi, ale po zabiegu jest dyskomfort. Natomiast dobry chirurg to podstawa, bez tego ani rusz.

Udost臋pnij ten post