Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cytrynka270

Dlaczego gdy kobieta jest grubsza...

Polecane posty

Gość Cytrynka270

Dlaczego gdy kobieta ma maly biust wszyscy na forach karza jej to zaakcpetowac, a gdy ma nadwage lub otylosc to karza jej chudna i nie ma mowy o akceptacji ?

Gość gość
zwróć uwagę że szczęśliwi ludzie tu nie trafiają

Gość gość
spotkasz miłość to zaakceptuje Ciebie taką jaka jesteś i ani małe piersi ani dodatkowe kilogramy nie będą przeszkadzać

Gość Cytrynka290
Tak, tak, ale nie o to pytam :P

Gość Cytrynka270
Chodzi o to,ze czemu jak dziewczyna pisze na forum o, ze przytyla to nei ma porad typu-zaakceptuj swoje cialo, tak samo jak z tradzikiem czy nie odstajacymi uszami, a jakas skarzya sie na biust to juz na nia najezdzaja? Taka tendencje zauwazylam, zastanawia mnie to. To nadwagi nie mozna normalnie akceptowac?

Gość Lelolooo
Czasem tak bywa

Gość Cytrynka270
Czyli innymi slowy to samo, ale dobrze, ze szczerze sie przyznajesz :D

Gość gość
Lol może dlatego, że schudnąć łatwo, i otyłość kojarzy się z niezdrowym stylem życia i kanapowym trollingiem, a na rozmiar biustu raczej wielkiego wpływu nie mamy? Serio nie wpadłaś na to?

Gość Cytrynka270
Latwo schudnac ? Co za bzdury. Jakby tak bylo to wszystkie moje kolezanki, ktore sa otyle byly by szczuple. Slyszales o czyms takim jak choroby ? Gdyby latwo bylo chudnac wszyscy na swiecie byliby szczupli.

Gość gość
Cytrynka270 dziś Oczywiście, że łatwo. Trzeba tylko zastosować odpowiednią dietę (a raczej odpowiedni styl odżywiania) i ruszyć za przeproszeniem doopę. To, że ty i koleżanki macie nadwagę, to jeszcze nie dowód, że schudnąć jest trudno, tylko nie robicie (lub nie chcecie) zastosować tego, co działa. A choroby się leczy, również dietą. Więc zamiast lamentować i mieć pretensje do całego świata, zrób coś dla siebie.

Gość Cytrynka270
A kto powiedzial,ze mam nadwage? Daleko idace wnioski? Ja jestem szczupla osoba, ale tylko dlatego, ze mam taka przemiane materii :P A nie bo tak zdorow sie odzywiam.A moja kolezanka chora tarczyca i tyje jak na drozdzach :( Widac, ze problemow ze zdrowiem nie masz to nie wiesz jak sie czuja takie osoby.

Gość gość
"Gdyby latwo bylo chudnac wszyscy na swiecie byliby szczupli." No to jest dopiero bzdura. Większość ludzi wcale nie chce się wysilić i zmienić stylu życia i odżywiania, bo lubią w siebie wrzucać śmieci i gnić na kanapie przed tv.

Gość Cytrynka270
Bzdura. Wiekszosc kobiet dla urody by zrobila niemalze wszystko. Znam dziewczyne jezdzi na rowerze, plywa a spora nadwaga. To jak to wytlumaczysz? Nie wszystkie choroby leczy sie dieta. A jak ktos ma sklonnosci do tycia? Zreszta ja nie o tym. Moje pytanie dotyczylo czegos innego.

Gość Cytrynka270
Takze ja jestem szczupla,a moej pytanie dotyczylo czego innego?

Gość Cytrynka270
Albo moja kolezanka chuda jak patyk, a zre jak swinia i sie nie rusza :D I Jak to wytlumaczysz?

Gość gość
Cytrynka, to ty bzdurzysz. Sama aktywność fizyczna to nie wszystko, tak jak pisałam, należy zmienić sposób odżywiania. Na pytanie już ci odpowiedziałam, ale się święcie oburzyłaś. Jak zastosujesz post dąbrowskiej (albo głodówkę), a potem pełnowartościowe odżywianie jarskie i nie schudniesz, to porozmawiamy. Na razie twoje gadanie jest dla mnie czcze i pozbawione argumentów. Wszystkie choroby (oprócz wad wrodzonych) są uleczalne - oczywiście nie przez medycynę akademicką. Ale ty, jak większość, wolisz się nad sobą użalać, niż wziąć zdrowie w swoje ręce. Płacz dalej na kafe, lecz to ci na pewno w niczym nie pomoże i nie przysporzy adoratorów.

Gość gość
Cytrynka270 dziś Wytłumaczę to tym, że ma świetną przemianę materii. Wiadomo, że każdy jest inny, ale wszystko można naprawić i wypracować, nigdzie nie napisałam, że wszyscy mają jednakowo łatwo. Jak jesteś szczupła, to po co zawracasz gitar ę? ;) Już ci napisałam, że ludzie tak reagują, bo w naturalny sposób rozmiaru biustu raczej nie zmienisz, a waga to prościzna. Ot cała tajemnica. Z mojej strony eot.

Gość Cytrynka270
Ale po cholere ktos to jest szczuply ma robi post Dabrowskiej ? Nie mowie do siebie. Nie znam zadnej grubej sooby, ktora je jakos duzo. Temat byl zupelnie inny a Ty sciagasz mnie na jakis inny temat? Czy ja mowie o problemach z nadwaga (ktorych notabene nie mam, ae Ty mi wmawiasz? Po drugie nie moje kolezanki nie jedza duzo. Za to u mnie potrafi sie dzien siesty, ale ja nie tyje. Temat brzmial: czemu gdy ktos ma nadwage lub jest otyly lub (tu dodam) ma krzywy nos, ostajace uszy to ma leciec na zabiegi lub cos z tym zrobi, a jak dziewczyna ma zabieg na biust lub stosuje krem to wielkie halo?

Gość gość
To tylko skafander dla duszy, nie przeżywaj. Przebudzenie się liczy, 'tu i teraz' się liczy i 'tsunami miłości' do LUDZI.

Gość ZizuZNeta
Ja pier... czytam i nie wierze??? Klientka gada o zupie a ty o dup... Przecież nie pyta jak zrzucic kilogramy, tylko o co innego -.-

Gość Cytrynka270
No wlasnie widac jaki Ty przebudzony duchowe jestes. Takie typowe gadnaie osoby New Age. Jakbys byl to akceptowal bys zycie takim jakim jest, czyli prawde, ze na to co na zewnatrz nie wiele mamy wplywu. Patrz otyle osoby, krzywe nosy , krzywe nogi itd. Przebudzony duchowo, a zycie chcesz kontrolowac to ciekawe ? Jeszcze do tego masz braki w czytaniu i robisz mega off topic

Gość gość
Ja tam nie znam grubych osób, które jedzą bardzo mało. Za to znam takie co odstawiają szopki przy ludziach jedząc ostentacyjnie liść sałaty, a w nocy albo w domu jak nikt nie widzi, to jest najazd na lodówkę i jedzenie śmieci. Osoby chore, to jest mały procent ludzi z nadwagą, większość po prostu je za dużo i tyle. Akceptować można umiarkowaną nadwagę, jeżeli to jest problem czysto estetyczny, ale od pewnego momentu jest, to zagrożenie zdrowia. Zresztą jak ktoś utył te parę kilo, to znaczy, że coś jest nie tak z jego dietą, więc pewnie będzie tyć dalej, więc też rozsądek by nakazywał opamietać się w porę, bo łatwiej jest zrzucić kilka kilo niż 40.. I ludzie bardzo dobrze radzą- na biust czy kształt uszu nie mamy żadnego wpływu, za to nasza waga i kondycja zależy od nas. Trądzik? Mozna szukać dobrego lekarza zamiast płakać w poduszkę. Są rzeczy, na które mamy wpływ i takie, na które nie mamy. Jak ktoś jest gruby i uważa, ze to jest ok, to niech się nie pyta na forum, bo wiadomo, że porady będą takie, a nie inne.

Gość Cytrynka270
A czy ktos pajacu pytal sie o porady na zrzucenie kilogramow. W ogole jest tu ktos taki ? halo ? Chyba nie ma. Przyznaj sie ma IQ inteligentnego psa ?

Gość Cytrynka270
Przecież jakby chciala schudnąć to by takie pytanie zadala. Uważam, ze kobieta ma prawo dbac o biust - tak jak ta co o swoja figure dba. Jesli ktos Ci mowi, ze nie masz prawda dbać o biust olej go

Gość gość
masz coś z deklem, autorko. Ty nie pytasz o wagę, ale temat jest osobach, które zatają pytania o wagę na forum. Masz jakieś problemy z logicznym mysleniem albo sama nie wiesz o co pytasz. I o kij ci chodzi z dbaniem o biust? Dbać o biust sobie można, ale to go nie nie powiększy.

" Cytrynka270 dziś Bzdura. Wiekszosc kobiet dla urody by zrobila niemalze wszystko. Znam dziewczyne jezdzi na rowerze, plywa a spora nadwaga. " KILOMETR JAZDY TO O WIELE ZA MAŁO:P.JEŻELI JEŹDZI CODZIENNIE PO 300KM I JEST GRUBA TO DOPIERO JEST FENOMEN:D.

Gość gość
Patrząc na obronne reakcje Cytrynki270 odnośnie podawanych metod na schudnięcie stawiam, że jest jednak zakompleksioną internetową kryptogrubaską ;) No bo pomyślcie logicznie, kogo normalnego, z normalną wagą, trapią takie "dylematy", jak przedstawiony przez autorkę?