Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągły ból zębów

Polecane posty

Gość gość

Witam! Od dwóch lat męczę się z ciągłym bólem dolnych zębów po lewej stronie. Odwiedziłam już kilku stomatologów, neurologów, laryngologów, został już chyba tylko psychiatra. Miałam robiony tomograf i zdjęcia rtg, nic nie wykazały a ból jak był tak jest; swędząco-bolący, promieniujący do ucha, głowy i barku. Jestem załamana :( Czy ktoś może przeżywa coś podobnego i mógłby coś doradzić? Jestem zdesperowana.

Gość gość
ja od paru lat męczę się z bólem górnego zęba trzonowego, jest już po dwóch leczeniach kanałowych (chyba pójdzie do wyrwania, ale odwlekam jak głupia), na dodatek dorobiłam się bruksizmu od nerwów, więc boli mnie cała szczęka, ale ćwiczenia pomagają. No właśnie, może w Twoim przypadku to nerwy i zgrzytasz w nocy, a potem boli to, na co jest największy ucisk?

Gość gość
Od bruksizmu chwieją się zęby i mogą cofać dziąsła, a to przysparza jeszcze więcej bólu, więc zaobserwuj, czy tak się przypadkiem nie stało. Na takie dolegliwości pomaga pasta Himalaya różowa (jest w Hebe), stosuję i pozwala mi jakoś żyć

Gość gość
A w jaki sposób mogę sprawdzić czy cierpię na bruksizm? Piszą, że niby robi się to nieświadomie. I zastanawiam się też dlaczego ból jest jednostronny i taki swędzący jak przy jakimś zapaleniu :(

Gość remka2
Udaj się na konsultacje w sprawie stawu szczękowo-żuchwowego. Dentysta przeprowadzi wywiad i prawdopodobnie zamówi dla Ciebie szynę terapeutyczną. Takie bóle są związane z zaciskaniem zębów w nocy. Poczytaj sobie o tym: http://ZdroweZeby.net.pl/kontakt

Gość gość
Nie wiem, jaka może być przyczyna ciągłego bólu, jednak polecałabym wizytę w http://www.medidens.pl/. Z doświadczenia wiem, że pracują tam naprawdę dobrzy specjaliści, którzy mają indywidualne podejście do pacjenta i nie bagatelizują żadnego bólu.

Gość gość
została ci jeszcze szyna na noc, nie zaciskaj

Gość gość
Up