Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5,5łatka boli brzuch po jedzeniu pomocy

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu mój syn skarży się na bóle brzuszka po zjedzeniu. Nie ma biegunek, wyproznia się w miare regularnie. Nie potrafię wyłapać w diecie co może mu nie odpowiadać. Np. Zdarzyło się ze zwymiotowal dwa razy po kakao więc odstawiłam mleko. Po 3 tyg podałam znowu mleko przez kilka dni i młodego brzuch nie bolał. Dzisiaj rano zjadł kanapeczke z szynką, jajkiem i pomidorem i mały sie skarży na ból brzuszka.. odrobaczamy się wszyscy w domu raz na rok.syn miał robione testy alergiczne które wyszły wszystkie negatywne. Chirurg nie stwierdził żadnych zmian w czasie badania więc nie zalecił nawet iść brzuszka. Nie wiem już Ci robić i co to może być... czasem się zastanawiam czy mały nie uważa najedzony, pełny brzuszek za ból brzuszka...czy któraś z mam miała podobny problem?

Gość gość
Poprawka * dzisiaj syn zjadł kanapkę z szynką, jajkiem i keczupem nie pomidorem

Gość gość
Chirurg nie zalecił usg, przepraszam za błędy, pisze z komórki

Gość gość
Proszę o jaką odpowiedź

Gość gość
zrób prywatnie badania krwi, usg brzuszka.

Gość gość
Ale jakie badania krwi? Na pasazoty?

Gość gość
Zrob prywatnie usg. Moja kuzynka miala to samo u 7 letniej cory i sie okazala ze miala jakies zlogi w jelitach.

Gość gość
morfologia z rozmazem i crp :)

Gość gość
Ok dziękuję za odpowiedź oczywiście jestem już spanikowana, ze to jakiś nowotwór :(

Gość gość
Moj syn tez tak mial plus wzdety brzuch i sucha skore na policzkach i nogach. Mial tez koszmary w nocy i ataki zlosci i placzu w dzien. Lekarz bez badan kalu zdiagnozowal pasozyty. Odrobaczanie bylo koszmarem- bole brzucha sie nasilily, dzieckiem mialo odruch wymiotny na wszystko. W nocy po 2 dniu podawania leku- oczyszczaly mu sie jelita. Nie byla to klzsyczna biegunka. Trzeci dzien lekow- jak reka odjal. Po 3 tygodniach- znow 3dni dawki leku-. Objawy alergii minely, spi spokojnie à ze szkole przynosi naklejki- nagrode.

Gość gość
Synek też ma sucha skórę na policzkach, nóżkach i lokciach

Gość gość
Nie odrobacza się profilaktycznie. W normalnych warunkach organizm radzi sobie z pasożytami sam, a ta walka pobudza system immunologiczny, więc pewne zarobaczenie jest potrzebne. Dodatkowo brak kontaktu z pasożytami powoduje, że ta część systemu immunologicznego, która normalnie by z nimi walczyła przerzuca się na sam organizm, stąd tak często w krajach pierwszego świata występują alergie. Z tego co piszesz, to mógł mu zaszkodzić ketchup. Proponuję odstawić żywność przetworzoną. Jeżeli ból brzucha zdarza się, a nie występuje ciągle, to prawdopodobnie coś mu szkodzi. Pilnuj też żeby jadł wolniej i mniejsze porcje ale częściej.

Gość gość
Ja nawet nie podejrzwalam, ze odrobaczanie az tak mu pomoze. Jak reka odjal. Zbadaj kal, albo nawet bez badania odrobacz. Lekarz nam poniedzialek ze objawy wskazuja na gliste.

Gość gość
Sa rozne szkoly: odrobaczanie 2 razy do roku bez badan praktykuje sie np we Francji, kraju w ktorym lekarz nie przepisuje niepotrzebnych lekow-.

Gość gość
Wyglada to na lamblioze. Zbadaj kal i krew.

Gość gość
Poproszę dowód w postaci francuskich wytycznych klinicznych.

Gość gość
W poniedziałek pójdziemy pobrać krew na badania glisdy ludzkiej, lambii i owsikow. Profilaktycznie os razu zrobię też morfologie z wymazem. Jeżeli wyniki będę dobre pójdziemy na ust brzuszka. Dziękuję wszystkim za odpowiedź Czyli nie powinnam panikowac i wkrecac sobie gorszych chorób?

Gość gość
Nie znam wytycznych klinicznych, znam zycie i rodziny z dziecmi oraz lekarzy. Zreszta np sa wytyczne klinicznych nt karmienia piersiach à prakycznie wszystkie dzieci sa na mm!

Gość gość
glisdy ludzkiej x jakiej glisDy ?????

Gość gość
GlisTy kępie? :/ zazdrosZczę ze masz tylko takie problemy :/

Gość gość
Poczytaj autorko jakie sa objawy glistnicy.