Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna jesc tanio i zdrowo

Polecane posty

Gość gość

Musze ograniczyc wydatki.Chcialabym sie zmiescic w 1000zł w miesiacu w wydatkach na zywnosc.Czy da sie.?3 osoby- 2 dorolsych i 8 latka.

Gość gość
Da się :) wystarczy umiejętnie szukać promocji

Gość gość
Ja mam 1000 zl na zywnosc na 4 os w tym niemowle.Ciezko jest ale da sie a biedronka to moj sztandarowy sklep.

Gość gość
Można, tylko trzeba wyrobić sobie nawyk planowania obiadów z wyprzedzeniem. Np. zamiast kotletów mielonych można zrobić kotlety z fasoli/cieciorki/soczewicy, tylko trzeba pamiętać, żeby ją namoczyć dzień wcześniej. Zamiast kupnej wędliny jeść domowy pieczony schab (tylko trzeba pamiętać, żeby go doprawić i wsadzić do piekarnika - rano tego nie zrobisz ;)). No i zaprzyjaźnić się z Biedroną czy innym dyskontem, bo w tych małych sklepikach wszystko jest o wiele droższe. Aha - i spróbujcie ograniczyć słodycze, jeśli jecie. Zauważyłam, ze potrafię wydać 10 zł na produkty obiadowe + 6-7 na słodkości (czyli płacę o 70% więcej niż bym mogła, gdybym nie była łasuchem).

Gość gość
dzis robie na podwieczorek racuchy drozdzowe z jablkiem. uwielbiam domowa pizze.i min. raz w tyg. robie.lepsza niz ze pizzerii. mam piers z kurczaka ok 0,80 kg co mozna ztego zrobic.? i karkowke. na obiady raz zupa na 2 dni, nastepnie jakies ziemniaki czy kasza czy ryz.

Gość gość
Pierś kurczaka nadziewana szpinakiem. Wcale niedrogo, a zdrowo i sycąco.