Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stało się... pies przeskoczył przez ogrodzenie!

Polecane posty

Gość gość

Mam wielki problem. Po raz pierwszy mój roczny doberman wystartował przez ogrodzenie góra. Zabezpieczylam plot z każdej możliwej strony. Kurczę i poszedł przez. Najgorsze jest to, ze jestem w ciąży 33tc. Wielki brzuch i wielki problem. Młody nie jest agresywny, do tych co zna. Jednak...nie wiem co mam zrobić. Nie mam pomysłu. Myślałam już nawet dziś o drucie kolczastym na płocie, poważnie. On nie ma prawa uciekać z podwórka. Faktem jest,ze to trochę moja wina, niestety nie mogę już dłużej z nim spacerować niż godz dziennie. Nie daje rady. Zbyt mocno mnie boli brzuch podluzszym spacerowaniu. Nie chce go wiązać przy budzie, czy kupować kojec , bo nie na tym rzecz polega...Ale? Pomocy.

Gość gość
Pomoc.

Gość gość
Kup mu kojec :)

Gość gość
Kojec. No właśnie kojec. Te psy nie powinny być zamykane. Szkolenia mamy zaliczone. Więc nie wiem w czym problem :-/

Gość gość
to niech sobie ucieka, u nas często biega doberman i rottweiler poza terenem czyjejś posesji, jakieś 2 lata to się powtarza od czasu do czasu więc niby dlaczego twój nie może? Chyba nie jest taki głupi, żeby dał się rozjechać

Gość gość
Jak pies jest nieszkodliwy poza terenem, którego pilnuje to może nikt z tego afery nie zrobi

Gość gość
Drugi temat na forum kobieta w ciąży i uciążliwy pies, jeszcze ktoś pisał, że dziecko i pies to zbyt dużo i chce oddać

Gość gość
Mieszkasz w domu z ogrodem to zrob mu tor przeszkód, on bedzie miał zajecie i sie zmęczy a Ty nie będziesz musiała wcale biegac. Drut kolczasty to slabe rozwiazanie ale może wyzszy plot? Moj pies przeskakiwal plot 160cm, za kare nie biega juz po ogrodzie samopas