Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zlamalam nogę! Co za wstyd i upokorzenie :(

Polecane posty

Gość gość

Poslizgnelam sie i niefortunnie upadlam zlamalam nogę , przyjechala karetka i... Ratownik oglądał moja noge a ona byla owlosiona! To nie byl jakis tam dwudniowy odrost tylko nogi niegolone od Sylwestra! Aaaa to jakis koszmar leżę i ryczę co ten ratownik sobie o mnie pomyślał?!

Gość gość
na pewno jak tylko cię odstawili na sor to poszedł za śmietnik zwrócić śniadanie 🖐️ :classic_cool: ależ niektóre laski są durne...

Gość gość
To nie takie proste jak myślisz. On od razu mi wpadl w oko jak przyjechał i ja jemu, tez widzialam to. Zagadywal fajnie, flirtowal, dowcipkowal az do momentu fdy zobaczyk moja noge. Zanim ti jednak zrobil przypomnialam sobie że dawno nie golilam i chcialam go odwolac albo powiedziec że zlamalam reke a nie noge

Gość gość
napewno se pomyslal ze mama dala gorylowi w zoo i ztad taki zarost:-P

Gość gość
hehe dobre prowo :D

Gość gość
To zdanie mnie rozwaliło "chcialam go odwolac albo powiedziec że zlamalam reke a nie noge" :D :D :D prowo, nie prowo, ale zdarzają się takie historie

Gość gość
Zaraz pójdę ogolić nogi :D i przypomniało mi się co niedaleko mnie na murze ktoś napisał "Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny" :D

Gość gość
Znam to glupie powiedzenie, ja nie jestem taka. Dbam o higienę, myje sie dwa razy dziennie, a jednak w zimie nie gole nog za czesto. Skad mialam wiedziec, że złamie noge. Napisałam tutaj, bo liczyłam na wpisy o podobnych historiach, ktore skonczyly sie dobrze. W dodatku mam obawy czy on nie opowie o tym komuś

Gość gość
Śmichy chichy, a pomyślcie sobie tak - że on i ona byli sobie przeznaczeni, "wpadli" na siebie własnie wtedy zrządzeniem losu, a tu gościu widzi jej nieogolone nogi i mysli, o rany co to za buszmenka :D

Gość gość
Autorko nie zrozumiałas o co chodzi z tym przysłowiem, bo potraktowałas je dosłownie, że o mycie chodzi. A to jest ogólny przekaz, żeby zawsze być przygotowanym i zadbanym w kazdej "dziedzinie" nawet i właśnie golić nogi zimą, a nie zapuszczać wodorosty :P aż do wiosny.

Gość gość
A wy golicie caly rok? Gdybym miała chlopaka to bym golila albo jakbym szla na planowana wizyte do lekarza, a tak to nie zrobilam tego. Czasu juz nie cofne. Po co ludziom te paskudne wlochy na nogach no po co :(

Gość gość
A pod pachami też się nie golisz do lata? :/ widzisz ty wychodzisz z takiego założenia, że jak nie widać nóg zimą, albo nie masz faceta to nie ma po co golić. A to tak samo jak z higieną, trzeba jakiś norm przestrzegać ;P a druga sprawa, tacy lekarze do nagłych wypadków, to niejedno się naoglądali, włochate nogi to jeszcze pól biedy, ile razy opowiadają ze ludzie właśnie brudni, albo bielizna zafajdana, to jest obciach.

Gość gośćK
zdychaj teraz ty j****a szmato z tą złamaną nogą. Ty piertolona brudna flejo!!!!!!!!!!

Gość gość
co innego brudny obsrany menel a co innego dziewczyna jak ja, jestem bardzo atrakcyjna, nawet tego pechowego dnia byłam na obcasach, elegancka, wypachniona, myje się 2 razy dziennie, mam idealnie ułożone włosy, w życiu byście nie przypuszczali, że "taka laska" może nie golić nóg. Ten chłopak na pewno też tak myślał, a tu bolesne rozczarowanie. Gdyby nie te włoski to na pewno by się umówił ze mną!

Gość gośćLila
Zzgadzam się z postem wczesniejszym, że jakis norm trzeba sie trzymac. Nie golic nóg tak czesto jak latem - ok, ale to zamiast co 2-3 dni to np co tydzien, ale ponad miesiac? przesada. Raz wtyg jak przejedziesz nogi to na prawde nie zajmuje duzo czasu a unikasz takich sytuacji. Jak to czytałam to spojrzałam na swoje. Jest zima a sa gladkie. golilam dzis rano i robie to co 2-3 dni. Jak sie robi to regularnie to zajmuje chwile. Co z tego, że nie masz chłopaka? Ja bym nie mogla na swoje nogi spojrzec, dla siebie dbaj o siebie. Jak widze, że mi kujace wloski odrastaja od razu chwytam maszynke. Piszesz, że jestes elegancka i zadbana- niestety, nie jestes. Zadbana kobieta nie ma ponad miesiecznego zarostu na nogach. Dbanie o siebie to nie jest tylko to co na zewnatrz- ladne stroje i szpilki, wrecz bym powiedziala, że bardziej swiadczy o zadbaniu higiena niz szpilki. Mozna byc mniej elegancko ubranym, ale tłustych wlosów, brudnych paznokci, włosów pod pachami i na nogach nie mozna wybaczyc. Na miejscu tego goscia w zyciu bym nie pomyslala o randce z Toba.

Gość gość
Dodam jeszcze, ze jak mialabym mozliwosc, to zanim by przyjechało pogotowie to bym sie zwinela ale bym te nogi szybko ogolila. Chociaz z takim zarostem to ciezko na szybko. W lato miałam taka sytuacje, że biegałam po ogrodzie boso i ogólnie po ziemi. Poszłam po rower, który zostawiłam pod bramą, wsiadlam na niego i chcac wjechac w brame zawadzilam i upadlam głową na beton. Narzeczony mnie zawiozl na pogotowie, miałam wstrzas mozgu. Lezac na sorze zobaczyłam swoje stopy- całe czarne od biegania na boso a wiedzialam, że zaraz przyjdzie lekarz, juz wiedzialam, który, wcale nie mlody. Bylo mi wtsyd wiec z tym wstrzasem wstalam i polecialam do łazienki, lekarz na korytarzu sie pyta, co robie, ja mowi ze musze do lazienki i ze jestem w stanie. On sie zgodzil ( nie bylam w jakims tragicznym stanie, nie ryzykowalabym zycia dla czystych nog :) ) i szorowalam nogi w zlewie. Jeszcze to byla lazienka pojedyncza , nie zamykana wiec mialam stres, że ktos wejdzie. Głowa mnie bolala, zle sie czulam, ale bylo mi tak wstyd, że musiałam. Oczywiscie, nie roblam tam zabiegów, szybko opłukalam mydłem i wróciłam. zmierzam do tego, że nie wiesz co sie wydarzy wiec powinnas miec nauczke i nie powtórzyc tego błedu. Zakladali mi na nogi takie cos do ekg, takie szczypce wiec jak to by byla zima tez by zobaczyli moje nogi. Higiena ponad wszytsko :)

Gość gośćlila
Dodam jeszcze, ze jak mialabym mozliwosc, to zanim by przyjechało pogotowie to bym sie zwinela ale bym te nogi szybko ogolila. Chociaz z takim zarostem to ciezko na szybko. W lato miałam taka sytuacje, że biegałam po ogrodzie boso i ogólnie po ziemi. Poszłam po rower, który zostawiłam pod bramą, wsiadlam na niego i chcac wjechac w brame zawadzilam i upadlam głową na beton. Narzeczony mnie zawiozl na pogotowie, miałam wstrzas mozgu. Lezac na sorze zobaczyłam swoje stopy- całe czarne od biegania na boso a wiedzialam, że zaraz przyjdzie lekarz, juz wiedzialam, który, wcale nie mlody. Bylo mi wtsyd wiec z tym wstrzasem wstalam i polecialam do łazienki, lekarz na korytarzu sie pyta, co robie, ja mowi ze musze do lazienki i ze jestem w stanie. On sie zgodzil ( nie bylam w jakims tragicznym stanie, nie ryzykowalabym zycia dla czystych nog :) ) i szorowalam nogi w zlewie. Jeszcze to byla lazienka pojedyncza , nie zamykana wiec mialam stres, że ktos wejdzie. Głowa mnie bolala, zle sie czulam, ale bylo mi tak wstyd, że musiałam. Oczywiscie, nie roblam tam zabiegów, szybko opłukalam mydłem i wróciłam. zmierzam do tego, że nie wiesz co sie wydarzy wiec powinnas miec nauczke i nie powtórzyc tego błedu. Zakladali mi na nogi takie cos do ekg, takie szczypce wiec jak to by byla zima tez by zobaczyli moje nogi. Higiena ponad wszytsko :)

Gość gośćLila
Kurcze poprzedni post dodal mi sie dwa razy niechcacy. Jeszcze mi sie cos przypomnialo. Kilka lat temu miałam wypadek samochodowy, jeszcze byłam w liceum. siostra mi przywiozła bielizne. Robili mi rezonans. To już było na chyba 3 dzien mojego pobytu w szpitalu. Był taki młody technik. Zobaczyłam jak się spojrzal na moje majtki i poszlam za jego wzrokiem i myslalam, ze skonam. Miałam majteczki obszyte taka jakby gumką ale ozdobną. Takie figi, nie jakies wyuzadne, bylam w liceum dopiero. I z jednej strony ta gumka sie oderwala i tak wisiala sobie. Okropnie to wygladalo, bo prawie na calej długosci. Brzmi jakbym przesadzala ale serio slabo wygladalo bo przez caly tylek wisiala taka guma oderwana. Nie widziałam wczesniej bo bym takie majtki wywalila. Siostra jak pakowala tez pewnie nie widziala, a ja zachodze w glowe jak moglam tego nie zobaczyc ubierajac te majtki. Jeszcze lezalam tam, czekalam po kontrascie z 15 min, na srodku a tam lekarze, pielegniarki, technicy, nosz cholera myslalam, ze umre i sie przeklinalam w duchu. do tej pory mi wstyd. Jak widzisz zdaza sie. W tym szpitalu tez przywiezli do mnie na sale kobiete okolo 45-50 lat. Złamała noge i jak ja odkryli to moim oczom ukazala sie najbardziej owlosiona noga na swiecie. Szok przezylam. Lezala kolo mnie. Przyszedl lekarz potem i sie okazalo ze musza wiercic noge, na wyciag i muszą ja ogolić. Lekarz nawet to jakos skomentowal. Mi bylo za nia wstyd, ciekawe co ona czula :/ Potem przyszla pielegniarka i ja golila chyba z pol godziny , takie wlosy dlugie miała. Na sali lezalo az 7 osob. To dopiero wstyd wiec sie nie przejmuj ale wyciagnij wnioski. Troche naskrobalam, ale to jak komus sie nie bedzie chciało czytac to po prostu nie bedzie czytac :)

Gość gość
Lila w jakim wieku jesteś?

Gość gość
Oni nie takie rzeczy widzieli... Wasze podarte majty nie robią na nich wrażenia. Niby każda tu taka wymuskana a w szpitalu widać , że z was ukryte brudasy i kocmołuchy :D:D

Gość gośćLila
To jeszcze ja, cos mnie wzielo na pisanie, ale autorko prosilas o historie podobne :) Tez kilka lat temu, jak mieszkalam w akademiku, dostalam zapalenie wlosków mieszkowych na nogach od depilacji maszynka. Poszłam do dermatolog i powiedziala, że jedyny sposob- przez miesiac zero balsamów i zero golenia. Mimo, że nie mam intensywnego owlosienia po miesiacu juz byly dlugie wlosy ale nie geste. Chodzilam w długich spodniach i spalam w dresie, tylko moje wspollokatorki wiedziały. Pewnego dnia, jedna przychodzi sie smiejac i mowi, że jej chlopak zapytał dlaczego nie gole nóg. Szok i obciach. To juz bylo pod koniec drugiego roku wiec sie znalismy wszytscy i kolega wiedzial, że jestem zadbana, wczesniej czesto chodzilam w sukienkach. Okazalo sie, że jak on siedzial na łózku kolezanki a ja mialam łozko na górze to jak sie obudzilam to chcialam zejsc i spuszczajac nogi ( siedzial na przeciwko, nie pode mna) podciagnąl mi sie dres i kolega zobaczył moje miesieczne niegolone łydki. Masakra! Ale potem sobie pomyslalam wlasnie, że mnie zna i wie, że nie jestem brudas, a kolezanka mu wyjasnila, że mialam zapalenie. do tej pory sie przyjaznimy! Ale rownie dobrze mógł to byc ktos inny, i nie spytałby bo nie miałby odwagi i co? myslałby, że jestem fleja. Czasem ktos cos moze zobaczyc a nie powie. W pracy mam kolezanke. siedzimy w 15 osob przy wyspie, na pietrze ogólem 100, a ta smierdzi- albo skisłymi ciuchami, nie dosuszonymi, albo skarpety jej wala, że juz menagerka musiala interweniowac bo sie nie dalo siedziec. Ubiera sie na czarno a na ramionach tona łupieżu. Kicha na całe biuro, kaszle nie zatyka buzi, stoi przy kopiarce i podciaga spodnie po cyce...ah duzo by opowiadać. Nikt nie ma jej odwagi powiedziec bo ludzie nie mowia takich rzeczy. Nie wiem co ona robi w ogóle w tej firmie ale wiem, ze menager powiedzial, że jest ciezka w ogarnieciu (czasem palnie takie gafy) ale je nie zwolni bo jest dobra w wyszukiwaniu kontraktów. A my biedni musimy to znosic :)

Gość gośćLila
Rocznikowo 31, we wrzesniu bede miec :)

Gość gośćLila
Oni nie takie rzeczy widzieli... Wasze podarte majty nie robią na nich wrażenia. Niby każda tu taka wymuskana a w szpitalu widać , że z was ukryte brudasy i kocmołuchy smiech.gif xxx ha, ha, no przecież nie widzialam tego, że ta guma sie rozwalila. Dawno ich nie nosila, a siostra mnie pakowała. Wywalilabym je natychmiast :)

Gość gość
04:06 Jedna sie zna na robocie, wy jesteście tam do "dekoracji".

Gość gość
jest jedna kwestia :-) jak zagipsują nogę to pomyśł co zobaczy lekarz który rozetnie gips :-) po miesiącu

Gość gość
Na prawnika mogli isc, tam nie chodzą z gołymi nogami.

Gość gośćLila
Dobra ostatnią rzecz piszę, żeby nie było, że spamuje. Ogólnie sie nie udzielam na kafe ale wlasnie mam wirus jakis i na kilkudniowym zwolnieniu jestem i mnie wciagnelo :) Bo tak sobie mysle co do autorki, że przeciez tu nie chodzi tylko o wypadek, ale czasem trzeba sie gdzies rozebrac. Ostatnio poszlam po kilka ciuchow do galerii kupic. Spotkałam kolezanke przy wyjsciu tez z zakupami. Mieszka obok galerii, wiec mnie zaprosiła do siebie. Chcialysmy wzajemnie zobaczyc co kupilysmy i zaczełysmy sie przebierac w nowe ciuchy. Nie latałysmy do łazienki z kazdym tylko sie przebieralysmy w pokoju. Nie planowalam tego. I co jak bym miała taki busz na nogach? :) Albo kiedys sie oblalam barszczem u szwagierki i musialam sciagnac spodnie do przeprania. bylysmy same wiec sciagnelam i potem siedzialam w spodnicy szwagierki az wyschly ale szwagierka byla przy tym. Nie wyobrazam sobie uwazac na kazdym kroku, zeby mnie ktos nie zobaczyl :) ok to wszytsko bo mnie zlinczujecie, ale cos mnie wzielo na wspomnienia, az sie usmialam , a nie lubie sie udzilac na forach :) moze bede czesciej zagladac. Napiszcie swoje jakies wypadki :) bo ja to bym mogla jeszszce dluuugo pisac rozne historie :) Pozdrawiam Was :)

Gość gośćLila
Jedna sie zna na robocie, wy jesteście tam do "dekoracji". xxx Tak się składa, że dziewczyna była na stażu rocznym, ale ma 26 lat. Korpo uwielbia takich ludzi, bo zapieprza,ale za marne grosze. Dlatego ją trzymają. Fakt znajduje potencjalnych klientów w systemie, ale to wszytsko, nie ma kontaktu z klientem nawet telefonicznego, nie mowiac juz o spotkaniach biznesowych, jak Ci na wyzszym szczeblu. Po stażu chciała cos wiecej robic niz szperanie na kompie ale nie chca jej dopuscic do klienta. Wiec nie jest tak do konca jak mówisz. Ale watek nie o tym.

Gość gośćLila
jest jedna kwestia usmiech.gif jak zagipsują nogę to pomyśł co zobaczy lekarz który rozetnie gips usmiech.gif po miesiącu xxx Fakt :) :) autorko pamietaj, że jeszcze Cię czeka sciągniecie gipsu. I znow się spalisz. Ja bym sciagnela w domu i pojechala na kontrole. Powiedziala, że się rozleciał. Nie przejmuj się. Ten lekarz już od Twojego przypadku miał inne i pewnie nie pamieta. No chyba, że faktycznie mu wpadlaś w oko to pewnie szok miał :) no trudno :) Każdy chyba jakąs wpadke zaliczył w zyciu. Idz do niego i powiedz, że na karnawał zapuszczałaś bo na impreze przebieraną idziesz :) żarcik oczywiscie, bez obrazy :)

Gość gość
gośćLila robisz tu za nadwornego pisarza ? bo wysypałaś historiami aż w nadmiarze ... no to jeszcze dodaj coś :D