Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiedziałyście,że pasta dla zębów dla dzieci powoduje choroby nowotworowe?

Polecane posty

Gość gość

Dwutlenek tytanu dodawany jest do pasty do zębów i wielu produktów dla dzieci w tym past do zębów dla małych dzieci. Maskowany jest często przez takie oznaczenia jak E171 lub CI 77891,i powoduje choroby nowotworowe :( Czytając skład mojej pasty ,której używam pare lat jestem w szoku CI 77891 ostatni w składzie... Ale wkurzyłam się jak zobaczyłam dwutlenek tytanu w paście mojej 2letniej córki i 8letniego syna Signal Kids!!! blenda med...po co oni to dodają do pasty dla malutkich dzieci. Znacie jakieś pasty bez syfu??? Wiadomo nie ma co wpadać w paranoje ale moim zdaniem użycie związku rakotwórczego w paście dla dzieci to jest spore przegięcie :|

Gość gość
Wkradł się błąd -miało być -wiedziałyście,że pasta * do zębów dla dzieci

Gość gość
No niestety,oglądałam ostatnio program o tym tytanie w pastach.Później rodzice zastanawiają się skąd nowotwory u małych dzieci...

Gość gość
Szkodliwe jest Tym bardziej, że dzieciakom każemy myć zęby 2-3razy dziennie

Gość gość
Przetrzep tez apteczke bo jest dodawany do suplementów np. :P I nie wiem czy wiecie, ale jesli mieszkacie w duzym miescie to Wasze dziecko wypala ponad 1 fajke dziennie. Ale to pikus w porownaniu ze strasznym tlenkiem tytanu.

Gość gość
My mamy colgate Kids i w składzie nie ma tych składników.

Gość gość
spojrzałam teraz na skład pasty mojej córki aqafresh kids i tam nie ma tych oznaczeń co podałaś, tylko jakieś inne CI i cyferki, mam nadzieję ze to nie to

Gość gość
W pascie elmex nie ma nic z tych swinstw żadnych E ani Cl używamy elmex od pierwszych ząbków a nie długo zmienimy na elmex junior już mamy w domu i w niej też tych swinstw nie ma

Gość gość
colgate Kids może nie ma tlenku tytanu ale ma sls w składzie :/ które też jest rakotwórcze

Gość gość
Niestety w elmex jest CI 77891,przeczytaj jeszcze raz skład

Gość gość
w składzie oznacza się go jeszcze jako : INCI: titanium dioxide lub CI 77891, a używany w żywności jest oznaczony jako E171

Gość gość
Ziajka pasta do zębów dla dzieci bez fluoru z xylitolem ,polecam

Gość gość
Elmex wychodzi słabo- paraben, sacharyna i peg :/

Gość gość
Aqwafresh kids ma w składzie i to nawet nie ukryte pod symbolem tylko chyba 4-5 w składzie- titanium dioxide .

Gość gość
Chodzi ogólnie o fluor jest on szkodliwy. Jest juz wiele past dla dzieci i dorosłych bez fluoru.

Gość gość
a co mam zrobić jak moj synek nie chce płukać po umyciu zębów?

Gość gość
przeciez nie jedza tej pasty do zebow to o co panikujesz?

Gość gość
przeciez nie jedza tej pasty do zebow to o co panikujesz? Xxx Przecież palacz też nie je papierosów, a może umrzeć na raka. Nie wiesz,że takie sytuacje przenikają przez śluzówkę w jamie ustnej lub skórę???

Gość gość
a ile musialonby tego przeniknac zeby umzec - tona , dwie tony? 100 kg bo napewno od sladowych ilosci w pascie przy myciu zebow nic nikomu sie nie stanie

Gość gość
ja obecinie zazywam tabletki z luteina na wzrok i niestety maja w swoim skladzie dwutlenek tytanu jako barwnik. po cholerę oni to tam dodaja skoro wiadomo,ze to jest szkodliwe. i co teraz mam wyrzucic te tabletki ?

Gość gość
A ja wciąż uważam, ze wiecej syfu wdychacie do pluc niż jest w tabletkach czy paście. Dwutlenek tytanu jest jednak dopuszczony, czyli póki co jednak nie ma bezsprzecznych dowodów na związki z występowaniem późniejszych chorób. Natomiast przez choroby związane zanieczyszczeniem powietrza umiera co roku 40tysięcy ludzi w naszym kraju.

Gość gość
na cos trzeba umrzec, chyba nie myslalas, ze twoje dziecko bedzie zylo wiecznie?

Gość gość
Wiedzialam i kupuje dzieckiem eko paste, w rossmanie np. Myja sie zwyklym mydlem. Ale rzadko poser o tym na kafe Bonjour mnie od ekoswirow zwyzywacie.

Gość gość
nie ma nic zlego w tym ze kupujesz eko paste czy ze myjesz sie zwyklym mydlem , chodzi o to zeby nie popadac juz w totalna panike bo w takim wypadku musialybyscie trzymac dzieci w komorze tlenowej bo nawet powietrze jest zanieczyszczone jak cholera

Gość vivitula
no bez paniki... moja mała myje zęby raz dziennie, wieczorem z pastą, a po posiłkach tylko delikatnie szczotkuje ząbki. Nie je zbyt wiele słodyczy, więc na razie tyle wystarczy. pastę kupuję bio z Jack N'Jill, https://bobomio.pl/jack-n-jill. Na początek samodzielnego szczotkowania u nas bardzo rewelacyjnie sprawdziła się szczoteczka z blokadą - nie ma wtedy możliwości, żeby dziecko wepchnęło ją sobie za głęboko i coś sobie zrobiło...

Gość gość
A jak się nazywa ta eko pasta z rossmanna?