Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynik beta hcg 2,4 co oznacza?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny ,może wiecie jak zinterpretować wynik bety hcg zrobiony 27dc przy 28-29 dniowych cyklach i wynosi 2.4 ,dodam że owulacja była 15 dc- ciąża jest powyżej 5 ? bardzo będę wdzięczna za każdą odpowiedź

Gość gość
Taka beta jeszcze niczego nie przesądza. Zrób ponownie za 48h i wtedy zobaczysz. Sama wiesz,że to jeszcze wg norm nie ciąża ale być może to wczesne stadium i za dwa dni wyjdzie wyższy wynik. Trudno stwierdzić.......

Gość gość
dziś miałam ostatni dawkę duphastonu i przerwać i dostane @ a jak by była ciąza to dalej brac żeby ją utyzmać - nie wiem co robić?

Gość gość
dziękuje 20.26 za odpowiedz

Gość gość
Ja w 26 dc miałam bete 173, cykle podobne jak Twoje. Gdybyś była w ciąży to na pewno beta by była minimum dwucyfrowa.

Gość gość
nie wiem czy dalej duphaston brać czy odstawić?

Gość gość
Jesli cykle masz 28-29 dniowe to powtórz badanie za dwa dni. Ja z takim wynikiem odstawiałam luteinę.

Gość gość
tak zrobię za dwa dni beta i wtedy odstawię duphaston- dziękuje za odpowiedz

Gość gość
do 21.03 -a ty jak przyjmujesz luteinę w jakich dniach cyklu -mogę zapytać

Gość gość
Od 3 dnia wyższej temperatury (prowadziłam wykresy) przez 12 dni. Ale sytuacja juz mnie nie dotyczy po jestem w ciąży. Czego i Tobie życzę :)

Gość gość
do 21.03 - tzn odstawiałaś przy podobnej becie ?

Gość gość
to odstawić czy jeszcze dwa dni brać duphaston i powtórna beta? czy przy takim wyniku odstawić dziś?

Gość gość
przyjmuje duphaston od 18-27 dc i przerywam, gin mówiła ze zrobić betę i jak ciąza to dalej na potrzymanie w moim przypadku żeby ją utrzymać - jak dwa dni jeszcze poprzyjmuje to nie będzie żle potem tzn nie zaburzy się cykl?

Gość gość
RacZej nie zaburzy. A może zrób test rano z moczu

Gość gość
Nawet jk będziesz w ciąży to ten duphaston nie sprawi, że poronisz czy coś. Bierz to dalej normalnie jak bałaś.

Gość gość
dzięki jestem spokojniejsza i te dwa dni poprzyjmuje i zrobię w środe rano bete zobaczymy ...

Gość gość
15 dc miałam mocne dwie kreski na teście owulacyjnym ale owulacja mogłabyć 16 tego ,nie 15 tego teoretycznie, przytulanie było 13,14,i 16 dc

Gość gość
Duphaston i luteine brałam już w ciąży na podtrzymanie więc ja bierz bo pomaga za dwa dni zrób test rano i będziesz wiedziała ale nie spinaj się tak rozczarowanie bardzo boli

Gość gość
mam już jedno dziecko więc jak się nie uda tym razem trudno ,porostu mam trudności przez to ze ten duphaston musze pilnować

Gość gość
dziękuje za wszystkie odpowiedzi i w srode powtórze bete ,wiem szanse są nikłe już się z tym oswoiłam

Gość gość
Luteine brałam przez 6 miesięcy. 3 miesiące temu odstawiłam wszystkie leki bo po dwóch latach uznaliśmy ze starczy starań. Zaskoczyło samo bez wspomagaczy. Luteiny w tym cyklu nie brałam i nie zaczęłam wraz z pozytywną beta.

Gość gość
ja się staram dopiero poł roku wcześniej miałam póżna owulacje bo bywało 17,18dc, i była krótka faza lutearna, dostałam progesteron

Gość gość
czy beta powinna podwając się co 48 godzin , i o od jakiej jej wartości widać coś już na usg?