Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Bóg jest mściwy i nienawidzi dobrych ludzi ? chyba tak

Polecane posty

Gość gość

dlaczego ja ciągle cierpie a nic nie robie złego ? bydlaki i hołota natomiast ma sie świetnie dlaczego tak jest

Gość gość
twoja ocena sytuacji jest delikatnie mówiąc nieprecyzyjna

Gość gość
ale wyjątkowo trafna

Gość gość
ponoc Bog doswiadcza tych ktorych kocha najbardziej. ale skoro twoja wiara jest taka slaba i masz takie ludzkie, nie boze spojrzenie na zycie... to badz taka sama jak ci ktorym sie wiedzie.

Gość gość
czyli oznaką miłości boga jest morderstwo? bardziej już chyba kogoś doświadczyć się nie da jak tylko go zabić no, można mu jeszcze przed tym zadać szereg cierpień, tortur cóż za dobry ten nasz Bóg!

Gość gość
Też odczuwam, że za każdy mój dobry czyn dostaję w życiu coś złego, ale liczę na zbawienie. Może nasza droga tutaj musi być trudna by zasłużyć na życie wieczne w szczęściu.

Gość gość
bzdura a jak umiera noworodek? jak to wytłumaczysz? kilka godzin życia i do piachu

Gość gość
Właśnie jak to wytłumaczyć?

Gość gość
Z takim podejsciem sploniesz w piekle;) Musisz miec wiecej pokory. Polecam dzienniczki Faustyny, przemyslenia ojca Pio i innych swietych i wiadomo - Biblię. Tam masz wyjaśnione.

Gość gość
Ścieżki Boga są ponad naszymi ścieżkami - myślę że jest to zdanie, którego nie można w żaden sposób zakwestionować. Dodałabym tylko, że ścieżki szatana są również ponad naszymi ścieżkami i to co przypisuje się Bogu, pewnie jest często dziełem szatana.

Gość gość
Bóg oszczędził mu tego co Tobie.

Gość gość
Kogo Bóg kocha, tego doświadcza. Ty chcesz być lepsza od Pana Jezusa, Jego Świętych... Pytam, czy oni na tej ziemi życie różami usłane? Przecież to byli w większości MĘCZENNICY!!!

Gość gość
No to jak wam ktoś plunie w twarz to mu podziękujcie.

Gość gość
Masz złe podejście do tematu. Zobacz jak ja to widzę. Boga nie ma, a skoro go nie ma to nie ma możliwości, żeby doświadczał ludzi robiący dobro. Po prostu taki los.

Gość gość
Tez mysle ze Boga nie ma. To na to co nas spotyka zapracowalismy sami!!! I rowniez nasi rodzice! Jezeli urodzilas sie w biednej rodzinie - miej pretensje do rodzicow ze nie zrobili dzuecka w lepszej sytuacji finansowej Jesli masz meza nieroba i pijaka - sama go wybralas Jesli masz wrednych przyjaciol - sama ich wybralas Jesli masz kiepska prace, brak wyksztalcenia, nie chcesz nic zmienic, wyjechac, poszukac - prosze miec do siebie pretensje! Cale zycie to twoje wybory albo ich brak i biernosc!