Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból jajników, biały, serwatkowy śluz

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! W czwartek, dzień po stosunku wzięłam tabletkę Ella One, która nie dopuszcza do zagnieżdżenia się jajeczka, ponieważ dzień wcześniej, był to najprawdopodobniej dzień owulacji, uprawialismy z moim facetem seks bez zabezpieczenia, on nie doszedł, ale miałam jakieś obawy co do tego preejaktulatu. Dziś mamy sobotę, jak wstałam to bolały mnie jajniki - juz nie bolą, wzięłam apap extra, do tego miałam taki biały, serwatkowy śluz, który zawsze był jakby pp owulacji? Czy te bóle to mogą być objawy ciąży?Myślałam że ta tabletka wszystko załatwi w razie czego :( Dodam, że nigdy ich nie miałam. Nawet przed miesiączka zdarzały się rzadko. Proszę o pomoc. Pozdrawiam :/

Gość gość
Jezu idz dziecko do lekarz a nie na kafe o takie rzeczy sie pytasz:O Tu nie ma ginekologow! Lekarz musi cie zbadac!

Gość gość
27 letnie dziecko? Kurcze, dobrze wiedzieć. Chciałam tylko zasięgnąć porady, bo jeszvze jest za wczesnie na cokolwiek..już tego nawet nie wolno?

Gość gość
tak wcześnie nie ma objawów ciąży! A śluz to może grzybica?

Gość gość
Może to przez tabletkę ktora wzięłas ? To raczej nie objaw ciąży bo to zdecydowanie za wczesne.

Gość gość
Tez o tym myślałam, ale mój śluz nie ma przykrego zapachu, nie jest jakiś zółtawy, jest taki jak zawsze po owulacji. Moja ginekolog powiedziała (kiedy tez zwróciłam uwagę na ten śluz kilka miesięcy temu, bo nie wiedziałam czy jest okej) ze jest prawidłowy. To nie są upławy. To zwykły śluz o neutralnym zapachu, jest biało-gęsty jak zawsze...

Gość gość
Autorko tabletka po nie dopuszcza do zagniezdzenia sie zarodka a nie jajeczka czyli innymi slowy mowiac zabija twoje dziecko.

Gość gość
Jestem panikarą. Dziękuję za przypomnienie, że ta tabletka może mieć jakieś skutki uboczne! Jestem spokojna! Dziękuję baaaardzo Nie sprawdziłam tego wcześniej - Możliwe skutki uboczne: Bardzo często: bóle brzucha, zaburzenia miesiączkowania. Często: zaburzenia nastroju, bóle i zawroty głowy, mdłości, wymioty, niestrawność, skurcze mięśni, bóle pleców, bolesne miesiączkowanie, nadmiernie nasilone krwawienie miesiączkowe, krwawienie międzymiesiączkowe, zmęczenie. Niezbyt często: zaburzenia apetytu, depresja, objawy lękowe, bezsenność, zaburzenia libido, drażliwość, zaburzenia widzenia, uderzenia gorąca, biegunka, zaparcia, suchość w ustach, wzdęcia, trądzik, wysypka, świąd, bóle mięśniowo-szkieletowe, częstomocz, ból piersi, bóle narządów płciowych, zespół napięcia przedmiesiączkowego, świąd narządów płciowych, wydzielina z pochwy.   Występowanie po zastosowaniu leku takich działań niepożądanych jak np. : zawroty głowy o nasileniu łagodnym do umiarkowanego, senność, zaburzenia widzenia może stwarzać niebezpieczeństwo związane z prowadzeniem pojazdów oraz obsługą maszyn.

Gość gość
To mie ciąża, albo owulacja albo tabletka trochę namieszala i jakis skok hormonalny, unikaj takich tabletek, to strasznie zaburza równowagę hormonalna.

Gość gość
Nie zabija dziecka, bo go nie ma. To tabletka 'dzień po' a nie '2 tygodnie po'. Jeśli możesz, to wyjdz stad z tymi swoimi pisowskimi teoriami :)))

Gość gość
Ten lek zapobiega owulacji i zapłodnieniu a nie niszczy zarodek. Ty tam wyżej, gratuluję inteligencji :D

Gość gość
Do kogo było to o inteligencji?

Gość gość
Do tej kobiety, która twierdzi ze ten lek zabija dziecko. Przecież to jest chore myślenie. Nie stresu się tak, jak widzisz to tabletka sprawia że tak się czujesz :)

Gość gość
Zapewne do goscia :)

Gość gość
16.05 "lek" ale ty głupia jesteś :)

Gość Ppppaaatttii
Idiotki to jest środek PORONNY!!!!!!!!!

Gość gość
Jasne ze jest to środek aborcyjny. To ja wam gratuluje inteligencji :)

Gość gość
To nie jest środek poronny. Przeczytaj ulotkę tej tabletki 'inteligentna' dziewucho.

Gość gość
"Uliprystal, substancja czynna preparatu ellaOne, należy do grupy modulatorów układu płciowego. Działa jako modulator receptora progesteronu. Oznacza to, że łączy się z receptorami, z którymi normalnie wiąże się progesteron, hamując w ten sposób działanie tego hormonu." - Hamuje działanie hormonu, który prowadzi do owulacji. TO NIE JEST ŚRODEK PORONNY, ABORCJNY.

Gość gość
Hamuje owulacje, która jest potrzebna do zagnieżdżenia się zarodka, czyli nie jest to środek aborcyjny! Spytajcie ginelogow. Mi właśnie tak powiedział moj, kiedy chciałam wziąć te tabletkę 2 miesiące temu.

Gość gość
Na stronie ellaone pisze wyraznie ze tyabletka nie pozwala zagniezdzic sie zarodkowi. Jedli uwazasz ze zycie zaczyna sie w momencie zagniezdzenia to kestes w bledzie, bo zycie zaczyna sie po zaplodnieniu. Dla mnie morderstwem jest zabijanie zarodkow niezagniezdzonych, kazdy z nas byl takim zarodkiem.

Gość gość
No i ? Co obchodzi autorkę jakie ma to znaczenie dla Ciebie ? Nie każdy musi być tak ograniczony jak Ty . Zaraz jeszcze będzie tak ze antykoncepcja jest zła i będzie porównywalna do aborcji bo jak to można nie dopuszczać do zapłodnienia !?!?!?

Gość gość
16,25 to nie musisz brac takiej tabletki , s********j z tad z tymi teoriami moherze ograniczony

Gość gość
16.34 zapamietaj jedno nie masz prawa decydowac o zyciu lub smierci innego czlowieka, nawet jesli rozwija sie w tobie.

Gość gość
16.34 i naucz się ortografii :D

Gość gość
Ludzie, opanujcie się. Nie mam prawa decydować o własnym ciele? Czy wy jesteście jacyś chorzy? Nie pytałam o to, jakie macie zdanie na temat tej tabletki. Wzięłam ją, bo tak postanowiłam i naprawdę g****o was to powinno obchodzić :D Tak, zgadzam się, że życie zaczyna się od momentu zapłodnienia, ALE TO JEST TABLETKA KTÓRA DO TEGO ZAPŁODNIENIA NIE DOPUSZCZA, GENIALNA KOBIETO! SKORO HAMUJE OWULACJE - NIE MA OWULACJI - NIE MA ZAPŁODNIENIA - NIE MA DZIECKA :)))

Gość gość
Nie ma co się produkować , te ograniczone kobiety i tak wiedzą swoje. Idealne matki polki

Gość gość
Skoro ja nie mam prawa decydować o swoim ciele, to kto je ma, TY? lecz się kobieto, idź zagłosuj na PiS, a mnie i moje ciało zostaw w spokoju!!!

Gość gość
Idealne matki polki, a zobaczymy jak one będą miały takie problemy ze zdrowiem jak ja i same będą zmuszone brać tabletki tego typu...

Gość gość
Dziewczyny, czy któraś stosowała jakieś ziołowe suplementy łagodzące objawy pms ??? Koleżanka polecała mi adoloran biovitalium24.pl/towar/view/26/adoloran---suplement-diety-pomagajacy-w-zlym-samopoczuciu-w-okresie-miesiaczkowania%2C-w-czasie-napiecia-przedmiesiaczkowego%2C-uczuciu-wzmozonego-napiecia-miesni-przed-i-w-czasie-menstruacji. PMS jest u mnie ostatnio nie do zniesienia, chyba wypróbuję.