Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem przed 30 stką a mam chyba problemy z sercem. Jakie badania zrobić ?

Polecane posty

Gość gość

u mnie się to zaczelo po ciazy i porodzie... zauwazylam i nie tylko ja, ze mam ciagle zimne stopy i dłonie, zwłaszcza prawa dłoń np teraz, jest jakby ''niedokrwiona'', nawet w ciepłym mieszkaniu często mam zimne, na dworze to juz w ogole marzne bez powodu, mam czesto skoki ciśnienia i zwykle dość wysokie podwyzszone dolne diastoliczne , np teraz 127 na 88, pulst zwykle ok 80, tylko pozno wieczorem i rano mam ok 70, czesto mam zawroty głowy, mroczki przed oczami... boje sie, ze mam jakas niewydolnosc serca poniewaz wysiłek fizyczny tez zle toleruje, probowalam biegać , zaczynalam od powolutkiego truchtu na maly dystans = sapanie, dyszenie, kolatanie serca :O Czy EKG wystarczy na poczatek ? na pewno coś jest nei tak, kiedys potrafiłam nie zjesc niczego caly dzien, o paczce rodzynek siedziec na uczelni, caly dzien na nogach, bylam aktywna a teraz jak 80 latka

Gość gość
A co ci da ekg? jesteś specjalistą ze je odczytasz? idź do kardiologa-najlepiej prywatnie bo na NFZ to trochę poczekasz. jednorazowe ekg może nic nie wykazać. warto je niby zrobić ale ja mam dużo większe zaufanie do usg serca czyli do echa. poza tym aby zbadać prawidłowość rytmu to trzeba założyć Holter na 24 lub 48h. A potem to już lekarz zdecyduje co dalej. ps ile wazysz?

Gość gość
Bardzo możliwe, że to hormony. Ja na twoim miejscu najpierw zbadalabym tarczycę

Gość gość
Do internisty normalnie idz. To nie musi być serce, mogą to być hormony, anemia, braki żelaza, nerwicowe, zmeczenie... Nawet bardziej prawdopodobne niż serce.

Gość gość
Toć ciśnienie ty masz idealne. Jak bylam u lek to powiedziala ze norma jest teraz 130/90. Chyba przewrażliwiona cos na swoim punkcie jestes.

Gość Marinta
Myślę, że warto udać się do http://www.helimed.pl/ . Tam wykonają ci wszystkie specjalistyczne badania, więc myślę, że to najlepszy sposób na sprawdzenie swojego stanu zdrowia. Uważam, że można znaleźć tu naprawdę profesjonalnych lekarzy.